Israël heeft veiligheidshekken met Egypte voltooid bedoeld om terroristen buiten te houden

fence2
Israël heeft de bouw van het veiligheidshek langs de grens met Egypte grotendeels afgesloten – bijna tweemaal zo snel als oorspronkelijk gepland. Minister-president Benjamin Netanyahu nam woensdag deel aan een ceremonie waarmee de bouw werd gevierd.

Het ongeveer 230 kilometer lange veiligheidshek strekt zich van de grensovergang Kerem Shalom bij de Gazastrook uit tot Eilat aan de Rode Zee. De bouwtijd bedroeg twee jaar. De kosten voor het project bedroegen omgerekend 325 miljoen euro.

Het hek moet bescherming bieden tegen terreur en vooral illegale immigranten uit Noord-Afrika ervan afhouden Israël binnen te dringen. Zoals het bureau van de minister-president meedeelde, is het aantal immigranten sinds de bouw van het hek aanzienlijk gedaald. Kwamen er in januari 2012 nog minstens 2153 Afrikanen illegaal Israël binnen, in december van datzelfde jaar waren dit er nog maar 36. Ze zouden allemaal zijn gearresteerd.

Nu zou er alleen nog maar een 12 kilometer lang stuk veiligheidshek bij Eilat afgemaakt moeten worden. Dit moet binnen drie maanden klaar zijn, wordt er in de mededeling vanuit het bureau van Netanyahu gezegd.

Netanyahu benadrukte tijdens de ceremonie: “Al zeven maanden lang heeft geen enkele binnendringer Israëls steden bereikt. Net zoals wij de infiltratie in Israëls steden gestopt hebben, zullen we ook bij onze volgende missie succesvol zijn: de duizenden binnendringers in Israël terugsturen naar hun thuislanden. Hiermee zijn we al begonnen.”

gazamuur7

Bij de plaatjes hierboven en onder: Nee, dit is niét de Israëlische Veiligheidsmuur op de Westelijke Jordaanoever, maar een muur die in 2007 door Egypte werd betaald en opgetrokken tussen ’s lands grens en de Gazastrook, bestaande deels uit ijzeren platen en deels uit betonnen panelen gemiddeld 13 meter hoog. In tegenstelling tot de Israëlische Veiligheidsmuur, werd deze ‘muur van de schande’ nooit het onderwerp van discussie binnen de VN-Veiligheidsraad, noch werd er ooit een resolutie aangenomen waarin Egypte werd veroordeeld voor het bouwen en onderhouden van deze muur.

De vraag waarom de ene muur wel mag en de andere niet, kan alleen de Arabische moslimwereld beantwoorden, die het Palestijnse volk al meer dan zestig jaar gegijzeld houdt en – zoals te zien is op de foto’s opsluit in een ‘getto’ dat ze zelf gecreëerd hebben en al die jaren overeind houden met miljoenen dollars en euro’s steun van het Kwartet (VS, VN, Rusland en de EU) – als ultieme middel dat ooit moet leiden tot de vernietiging van de Joodse staat van Israël.

23 maart 2009: Ron Paul signeert de Apartheidsmuur tussen Gaza en Egypte
31 maart 2009: Ron Paul signeert de Veiligheidsmuur tussen Gaza en Egypte

Mister President Morsi: “Tear down this wall!”

gazawall1


Bronnen:

 1. Israel Netz: Sicherheitszaun an ägyptischer Grenze fertiggestellt [lezen]
  – vertaald uit het Duits door E.J. Bron als: “Veiligheidshek langs de Egyptische grens is klaar” [lezen]
 2. The Jerusalem Post: In defense of the fence with Egypt [lezen]

Gerelateerd:

 • Egypte onderschepte reeds drie omvangrijke wapentransporten bestemd voor Gaza sinds einde conflict [lezen]
 • Hamas aan Egypte: Hef de blokkade van Gaza op, dan zullen wij onze smokkeltunnels sluiten [lezen]
 • Egypte houdt grote schoonmaak in de Sinaïwoestijn op zoek naar ‘terroristen’ door Xander [lezen]
 • Egypte lanceert aanval tegen terroristen in de Sinaï; Gaza afgesloten, smokkeltunnels verwoest [lezen]
 • Egypte worstelt met probleem van smokkeltunnels in Rafah om Hamas’ wapenhandel in te dammen [lezen]
 • Israëlische luchtmacht voorkomt zware aanval van terroristen aan de Egyptische grens [lezen]
 • De Sinaï in Egypte – oefenterrein voor Gazaanse terroristen door Tom Nisani & Aryeh Savir [lezen]
 • Waarom Hamas geen militaire steun van Egypte moet verwachten ondanks retorisch kabaal [lezen]
 • President Morsi belooft de Gazanen steun maar handhaaft de Egyptische blokkade van Gaza [lezen]
 • Hamas organiseert demonstratie uit protest tegen de Egyptische belegering van de Gazastrook [lezen]
 • Terroristen misbruikten Afrikaanse indringers om aanslag pogen uit te voeren in Z-Israël door Yoav Zitun [lezen]
 • Egypte zal versterking van haar scheidingsmuur met Gaza eind dit jaar voltooid hebben [lezen]
 • Israël bouwt afsluiting aan grens met Egypte in de Sinaiwoestijn [lezen]
 • Stilte bij links rond Egyptische muur langs grens Gazastrook [lezen]
 • Abbas verdedigt Egyptische Muur aan grens met Gaza [lezen]
 • Egypte bouwt nieuwe muur aan de Gazastrook om smokkeltunnels af te sluiten [lezen]
 • Egyptische soldaten herstellen de ‘Apartheidsmuur’ tussen Gaza en Egypte [lezen]
 • Waarom de ene muur de andere niet is (Veiligheidsmuur van Israël) [lezen]