Israëlische landbouwers delen hun kennis met hun Palestijnse collega’s in de Gazastrook [video]

Het Gazaanse-Israëlische conflict is niét al kommer en kwel. Wie denkt dat sinds het voorbije conflict van november 2012 – Operation Pillar of Defense – er geen uitzicht meer is op vrede en samenwerking, vergist zich schromelijk. De gewone mannen en vrouwen in de straten van Gaza en Israël denken daar duidelijk anders over en hopen op het beste. Er is wel degelijk overleg en samenwerking tussen de strijdende partijen.

Zo bezochten op 4 januari 2013 dozijnen Palestijnse landbouwers uit de Gazastrook (video hierboven) een grote landbouw tentoonstelling in Israël die werd georganiseerd door het Israëlische ministerie voor Landbouw. De Israëlische coördinator voor regeringsactiviteiten in de Palestijnse Gebieden [COGAT] had de landbouwers uitgenodigd om kennis te nemen van de laatste innovatieve landbouw productiemethodes en het nieuwe fruit en groenten te beoordelen die worden ontwikkeld in Israël.

Dat is overigens geen nieuws. De video hieronder bijvoorbeeld toont 40 Palestijnse landbouwers uit de Gazastrook die op 19 februari 2012 op uitnodiging van Israël ’s ministerie voor Landbouw, de Arava Open Day 2012 bijwoonden. Dat is Israël ’s grootste landbouw tentoonstelling die in de Arava Regio wordt gehouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.