VN bericht 60.000+ doden in Syrië, wereldopinie geeuwt en noteert vlijtig 170 doden in Gaza

massagrafSlachtoffers van het Syrische regime worden begraven in een massagraf. De wereld blijft onverschillig en kijkt ontzettend boos naar Israël dat het waagt om Joodse woningen te bouwen in Jeruzalem, hoofdstad van Israël. Zeg nu zelf: dàt is pas een oorlogsmisdaad. Intussen vallen alle dagen Syriërs met bosjes tegelijk. Van disproportionele aandacht gesproken!

Ah, waarom maken we ons nog druk over 60.000 of misschien wel 100.000 doden die tot nog toe gevallen zijn in de burgeroorlog in Syrië (21 maanden geleden nog triomfantelijk de Syrische Arabische Lente genoemd), als we weten dat er ca. 170 doden gevallen zijn tijdens het recente conflict in Gaza van november? Van die 170 doden moeten we weliswaar 120 aftrekken die geen ‘burgers’ waren maar koelbloedige Jodendoders waren van Hamas en zijn dozijn bevriende terreurorganisaties met thuisbasis in Gaza. Blijft over 60.000 schier onbelangrijke Syrische gedode burgers tegenover de 50 gouden lijken van Gaza. Ja toch? Het afgelopen jaren werden er 26 resoluties afgekondigd door de Verenigde Naties waarvan 22 over Israël gingen en amper 1 over Syrië. He he… van disproportionele verhoudingen gesproken!

Gekend Israëlbasher, Navi Pillay, de voorzitter van de Commissie van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties, heeft gisteren bekend gemaakt dat de burgeroorlog in Syrië aan minstens 60.000 mensen het leven heeft gekost, volgens een recente “uitputtende” studie van een VN onderzoekscommissie.

De twee maten en twee gewichtenpolitiek van VN kopstuk Navi Pillay: één oog dicht geknepen en het andere halfblind
Navi Pillay: als Israël er in nu betrokken zou zijn, dan zouden we nog iets kunnen doèn voor Syrië…

Het onderzoek dat werd uitgevoerd over vijf maanden en waarbij verscheidene bronnen moesten gecontroleerd worden omdat vele namen meermaals voorkwamen, leverde uiteindelijk een lijst op van 59.648 individuen op die gedood werden tussen 15 maart 2011 en 30 november 2012.

“In aanmerking genomen dat het conflict eind november 2012 niet was geëindigd mogen we stellen dat tot op heden meer dan 60.000 mensen werden gedood aan het begin van 2013,” zei Pillay. “Het aantal slachtoffers is veel hoger dan we hadden verwacht en het is werkelijk schokkend.”

Het vluchtelingenagentschap van de VN zegt dat alleen al in de maand december ca. 84.000 mensen Syrië zijn ontvlucht wat het totaal aantal vluchtelingen brengt op ongeveer een half miljoen. Veel meer zijn binnen Syrië op de dool. Onder de doden zijn ook de slachtoffers begrepen die omkwamen toen woensdag j.l. Syrische bommenwerpers een benzinestation bestookten in een wijk die ligt aan de oostelijke rand van de Syrische hoofdstad Damascus.

De Syrische burgeroorlog wordt het langstdurende en meest dodelijke conflict genoemd dat ontstond in het spoor van de opstanden die doorheen de Arabische wereld zweepten sinds het begin van 2011 en hebben zich ontwikkeld tot een beduidend sektarisch element. De door de Verenigde Naties geleide diplomatieke inspanningen zijn compleet in elkaar gestuikt. Westerse en vele Soennitische Arabische leiders eisen de afzetting van de Syrische president Bashar Al Assad, een idee dat echter wordt tegengewerkt door Rusland, China en de sjiitische geallieerde van Assad Iran.


Bronnen:

 1. Ynet News: UN: Syria death toll tops 60,000 [lezen]
 2. Radio Free Europe: UN Human Rights Office Says Over 60,000 Killed In Syria Conflict [lezen]

Gerelateerd:

 • 67ste Sessie 2012 Verenigde Naties: Resoluties omtrent Israël: 22 – Resoluties rest v/d wereld: 4 [lezen]
 • De Verenigde Naties verliezen hun geloofwaardigheid door Likoed Nederland [lezen]
 • Verenigde Naties verwelkomen Syrische bloedige dictatuur als lid van de Mensenrechtenraad door Likoed.nl [meer]
 • Moslim machtsblok domineert de Verenigde Naties door Likoed.nl [meer]
 • Ron Prosor in de VN: Als liegen een Olympische sport was zou Syrië met gemak goud winnen [meer]
 • Genocide in Syrië door president Assad en het failliet van de VN-Mensenrechtenraad + video [meer]
 • VN-secretaris Ban-Ki-moon vergadert in Teheran samen met grootste mensenrechtenschenders van de wereld [meer]
 • 10 goede redenen om de Verenigde Naties op te doeken en wat anders te beginnen [meer]
 • Pat Condell: verhuis de zetel van de Verenigde Naties naar Teheran of Mekka! + video [meer]
 • Doel van vijf nieuwe VN-resoluties tegen Israël: aandacht afleiden van oorlogsmisdaden elders [meer]
 • Het heeft voor Israël totaal geen zin om te vertrouwen op het oordeel van de internationale gemeenschap [meer]
 • Officiële trailer van de documentaire film “U.N. Me” die binnenkort in de filmzalen draait [meer]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.