Syrische rebellen slachten christenen af, niet om de revolutie maar om religie [Ryan Jones]

Agnes2Kloosterzuster Agnes-Mariam de la Croix, die tot voor kort het klooster leidde van Sint-James de Verminkte tussen Damascus en Homs in Syrië, is hals over kop het land ontvlucht en verhaalt thans over de gruwelijkheden die er plaats vinden.

Evenals in Egypte lijkt het Westen het nieuwe leiderschap in Syrië te steunen, dat niets beter is dan het oude regime – misschien wel veel slechter. Nu de Syrische rebellen overwinningen vieren in steden in het noorden van het land, nemen ze volgens berichten wraak op minderheden die niet volledig hun kant kozen tegen de omstreden dictator Bashar Assad.

agnes3De Syrische non Agnes-Mariam de la Croix vertelde aan de buitenlandse media dat in een geval een taxichauffeur uit zijn voertuig werd getrokken door rebellen en onthoofd, en zijn lichaam op straat werd gegooid als voedsel voor zwerfhonden.

Wat had de man misdaan tegen de rebellen? Zijn broer had hogerop geklaagd over het gedrag van de rebellen, zei zuster Agnes-Mariam, en de man, Andrei Arbashe, was een Christen.

Zuster Agnes-Mariam ontvluchtte Syrië deze zomer, na een waarschuwing dat de rebellen het plan hadden haar te ontvoeren. Sindsdien spreekt zij over de wreedheden die de Syrische rebellen hebben begaan, wreedheden die volledig worden genegeerd door de grote media en de westerse regeringen, die het Vrije Syrische Leger en aanverwante groepen steunen.

‘De opstand is gekaapt door islamistische huurlingen, die meer geïnteresseerd zijn in het strijden van een heilige oorlog dan in het veranderen van de regering’, zei ze onlangs in The Sunday Times, en ‘Christenen betalen een hoge prijs’.

In een ander interview wees zuster Agner-Mariam er op, dat veel rebellen van buiten Syrië komen, en te horen krijgen dat zij tegen Israëlische of Zionistische troepen vechten, wat hen er toe aanzet alles op hun weg te doden. Er zijn ook dreigingen van rebellenleiders geweest, dat zij na het verdrijven van het Syrische regime hun strijdkrachten op Israël willen loslaten.

Zuster Agnes-Mariam zei dat ze niet zozeer voorstander was van Assad, maar wees erop, dat als de radicale moslimrebellen er in slagen de macht over te nemen, er voor de Christenen in Syrië geen toekomst is. De meeste minderheidsgroepen in Syrië geven eigenlijk de voorkeur aan Assad, met al zijn fouten, boven de zogenaamd pro-democratische rebellen. Assad komt zelf uit een minderheidsgroep, en zijn regime heeft de minderheidsgroepen overwegend beschermd.

door Ryan Jones

Video: Syrische rebellen slachten christenen af


Bronnen:

  1. Israel Today Nederland: Minderheden verdrukt onder Syrische rebellen [lezen]
  2. The Sunday Times: Syria’s jihadists ‘feed beheaded Christian to dogs’ door Matthew Campbell [lezen]
  3. Bare Naked Islam: U.S.-backed Syrian ‘rebels’ behead Christian, feed his body parts to dogs [lezen]
  4. Likoed Nederland: Christenen in de knel door Syrische rebellen [lezen]

Gerelateerd:

  • Alles over vervolging van christenen in de moslimwereld op Brabosh.com in rubriek ‘Christenvervolging‘ (40 artikelen) [lezen]
  • Alles over Syrië en de burgeroorlog op Brabosh.com in rubriek ‘Syrië‘ (129 artikelen) [lezen]

Een gedachte over “Syrische rebellen slachten christenen af, niet om de revolutie maar om religie [Ryan Jones]

Reacties zijn gesloten.