Abbas voorspelt een onafhankelijke Palestijnse staat in 2013; dat hebben we nog gehoord

abbas-2013aRamallah, 31 december 2012. Palestijnen demonstreren door de stad met grote plakkaten van wijlen Yasser Arafat (links) en president Mahmoud Abbas (rechts) tijdens een grote samenkomst van zijn factie Al Fatah. Op het bord van Abbas staat “48” te lezen, wat verwijst naar de 48ste verjaardag van de oprichting van Al Fatah die vandaag gevierd wordt. [foto: Issam Rimawi/Flash90]

The Times of Israel berichtte gisteren 31 december aan de vooravond van nieuwjaar “dat de Palestijnse president Mahmoud Abbas zei dat 2013 het jaar zal zijn waarin de Palestijnse onafhankelijkheid een feit zal zijn.”

We helpen het hem hopen, net zoals we dat al die andere keren ook al deden. Een onafhankelijk Palestina? Waarom niet hé? Er is plaats genoeg voor zo’n staat in de Arabische wereld, overal behalve op het grondgebied van Israël natuurlijk. Misschien een klein detail voor Abbas en zijn wereldwijde aanhang, maar toch zal Abbas vroeg of laat terug naar de onderhandelingstafel moeten keren om met Israël te praten over vrede (en niét met de VN, de EU, de Arabische Liga or anyone else or whatsoever!), want anders blijft zijn illusionaire staat voor eeuwig een dooie mus. Daar kunnen geen miljoen VN-resoluties ook maar één komma aan wijzigen.

Dan blijft het een luchtkasteel, een fata morgana, een groteske illusie, net zo hol en waardeloos als zijn eigen woorden en beloftes dat ook altijd zijn geweest. Een waardeloos stuk papier zoals datgene dat hij ook op de foto hierboven parmantig in de Verenigde Naties de afgevaardigden voor de neus houdt, letterlijk dus. Want de enigen die hij hier flink voor de neus houdt is het Palestijnse volk. Het wordt hoog tijd dat Abbas met pensioen gaat en dat de Palestijnen andere, èchte gematigde Palestijnse leiders kiest die werkelijk uit zijn op vrede met Israël gebaseerd op de feiten zoals ze thans aan de grond zijn (en niet pre-1973, noch pre-1967 of pre-april 1949 noch pre-november 1947) met inbegrip van de erkenning van Israël als de staat van de Joden.

Maar zoals reeds hierboven aangegeven, blijkt Abbas een waardeloze helderziende, een leugenachtige vulgaire haatzaaier en oproerkraaier van de eerste orde. Net zoals hij al jaren zijn ontslag als president aankondigt, zo af en toe ook dreigt om de Palestijnse Autoriteit te ontbinden, kondigt hij ook om de haverklap en dat zelfs bijna jaar na jaar de onafhankelijkheid van zijn luchtkasteel ‘Palestina’ aan. Hieronder enkele voorbeelden ter illustratie van Abbas’ natte dromen en chronische zinsbegoochelingen.

Begin april 2010:

“Mahatma Gandhi citerende, heeft de Palestijnse premier Salam Fayyad gezegd dat zijn volk geen onrecht meer zal verdragen na eindeloze durende decennia van Israëlische bezetting en voorspelde hij een Palestijnse staat tegen augustus 2011.” [bron]

Op 31 december 2001:

“De Palestijnse leider Yasser Arafat heeft voorspeld dat 2002 onafhankelijkheid zal brengen voor de Palestijnen. De heer Arafat leverde zijn eindejaarstoespraak af op de Palestijnse televisie nadat duizenden Palestijnen op de West Bank en in de Gazastrook de straten innamen om er te demonstreren en diegenen te begraven die een dag eerder werden gedood tijdens confrontaties met Israëlische troepen.

De Palestijnse leider heeft de voorbije jaren gelijkaardige voorspellingen gemaakt, wanneer aan de gang zijnde vredesonderhandelingen met Israël een uitzicht boden op een oplossing voor het decennialange conflict in het Midden-Oosten.

Arafat: “Wij hebben de eer om 2002 uit te roepen tot het jaar van onafhankelijkheid en vrijheid. En ik ben er zeker van dat elke kleine jongen of meisje de Palestijnse vlag zal hijsen op de muren, moskeeën en kerken van Jeruzalem, de hoofdstad van onze onafhankelijke Palestijnse staat.” [bron]

Niet dus. Leugenaar Arafat deed die belofte eerder al in mei 1996:

“Arafat voorspelde tevens dat een onafhankelijke Palestijnse staat zal gerealiseerd worden voor het einde van deze eeuw, zeggende: “Het komt eraan. Niemand kan met zijn vingers het zonnelicht tegenhouden.” [bron]

Dat einde van die eeuw is intussen ook verstreken. Arafat kennende zou hij, als hij nog leefde, thans gezegd hebben dat hij de volgende eeuw had bedoeld. Het volgende millennium ligt misschien dichter bij de waarheid, tenminste als er eerst een vredesakkoord met de Jodenstaat tot stand komt. Enfin, zo volgt de ene leugenachtige volksverlakker de andere op, zoals Mahmoud Abbas ook nu weer hetzelfde als zijn voormalige terroristenleider loze uitspraken deed en onafhankelijkheid voorspelt voor dit jaar 2013.

En zo verdampt stilaan elke laatste hoop op een eigen Palestijnse staat, wegsmeltend onder de gloeiendhete zwart geblakerde leugens van Abbas en zijn zootje terroristisch ongeregeld op de West Bank en in Gaza.

Mahmoud Abbas onthult zijn blauwdruk van de Palestijnse staat en zag dat het goed was.

Bronnen:

 1. Elder of Ziyon: Abbas predicts a state in 2013. Sounds familiar [lezen]
 2. The Times of Israel: Abbas says 2013 will be year of Palestinian independence [lezen]
 3. Zeenews.com: Palestinian PM predicts independent state by August next year -> 2010 [lezen]
 4. Breaking News.ie: Arafat predicts Palestinian independence in 2002 [lezen]

Een gedachte over “Abbas voorspelt een onafhankelijke Palestijnse staat in 2013; dat hebben we nog gehoord

 1. Een duurzaam onderhoudend blijvend bestuur van Israel over de Palestijnse enclaves in Judea en Samaria(,,West Bank,,)is de enige oplossing die men de wereld moet uitleggen.
  Amerika en enige landen van West-Europa bemoeien zich met de binnenlandse Israel-elitische bevolkingsgroepen welke daar leven. In Letland leven ook 2 bevolkingsgroepen. Letland met haar 42% bevolkingsdeel aan de Russen toebedeeld zorgt ook voor zich zelf . Rusland bemoeit zich te vaak over aangelegenheden welke alleen Letland aan gaat.Letwel: de Letse Russen zijn blij dat ze niet in Rusland (dictatuur)wonen en weten wat vrijheid betekend. Deze Letse- Russen willen slecht intergreren, maar kunnen gaan en staan en verlaten door de economische crisis Letland en gaan naar andere West- Europese landen waar meer te halen valt. De Palestijnen willen diep in hun hart ook geen dictatuur,maar blijven in Samaria,Judea wonen,want daar valt wat te halen. Deze Palestijnen met een andere opvoeding en karaktervorm willen zich slecht aanpassen. Eveneens doen dat de Letse Russen ,dominant, vasthoudend gedrag. Het grote probleem is dat de groep ,Palestijnen , ook dat ander gedrag en werkhouding hebben en van buitenaf door terroristische Arabische groepen worden bestuurd,betaald en gestuurd. Christenen en Joden hebben door de andere kwalijke zienswijze van deze groep Palestijnen het heel erg zwaar en moeten heelaas via de media telkens melding maken van voorvallen. De VN is voor de taak,, Rust en Orde,,niet gediend.Deze goedwillende bureaucratische- organisatie kan zich niet zwaar inzetten en zorgen voor hun veiligheid.
  Dus: een groot Israel en met Israelitisch bestuur is de enige duurzame oplossing voor vrede en veiligheid .

  Like

Reacties zijn gesloten.