Woningbouw in Israël: slagveld van de internationale media [Mr. Merkava]

area-E13aEen eenzame Arabier en zijn ezel kuieren wat rond op een groot onvruchtbaar en braakliggend terrein, bezaaid met rotsblokken en afval. Geen kat die dat land wil hebben, geen hond die het land wil bewerken en ontginnen. Toch wil er niemand in de wereld dat er zich ook maar één Jood zou vestigen. Dit is dus het beruchte omstreden E-1 gebied dat Maaleh Adumim (aan de horizon) moet verbinden aan Jeruzalem en waarvoor de hele wereld moord en brand schreeuwt.

Veroorzaakt door Israël leek de afgelopen dagen in de westerse pers de wereld weer eens ten onder te gaan: een Israëlische regering had het gewaagd de notoire verdragsbrekersvredespartner” – namelijk de Palestijnse Fatah – met de definitieve toestemming voor de bouw van een al heel lang geplande woonwijk, een schot voor de boeg te geven.

Hetzelfde ‘gematigde’ Al Fatah [van Mahmoud Abbas] dat in zijn statuten uit 1964 in artikel 12 heeft vastgelegd (en dat er tot op vandaag nog altijd letterlijk zo in staat):

“Volledige bevrijding van Palestina en de uitroeiing van het zionistische economische, politieke, militaire en culturele bestaan.”

en in artikel 13:

“Vestiging van een onafhankelijke democratische staat met volledige soevereiniteit in alle Palestijnse gebieden, en met Jeruzalem als hoofdstad; en met bescherming van de rechten en de gelijkberechtiging van de burgers, zonder enige vorm van raciale of religieuze discriminatie.”

Dit gebeurde uiteraard ook als reactie op de, tegen de verdragen in gaande, eenzijdige aanvraag voor de erkenning van een Palestijnse staat bij de Algemene Vergadering van de VN, waarin ook Duitsland door blanco te stemmen de staat Israël in de rug heeft aangevallen.

Het gebied E1, er al heel lang voor bestemd om ook na een eventuele toekomstige twee-staten-oplossing met de zogenaamde “Palestijnen” de voorstad van Jeruzalem Ma´ale Adummim (“Rode heuvel”) met Jeruzalem te verbinden, is nu de meest actuele twistappel, waarover door de “kwaliteitspers” de meest ongelooflijke beweringen van de Palestijnen klakkeloos worden overgenomen.

De minder over de achtergronden geïnformeerde lezers in Europa en de wereld wordt daarbij krachtig anti-Israëlisch zand in de ogen gestrooid. Minister-president Benjamin (“Bibi”) Netanyahu zag zich dus daadwerkelijk genoodzaakt om hierover in een soort snelle mediaoorlog de publieke opinie juist te informeren – ook met de toespitsing dat de Klaagmuur – het belangrijkste joodse heiligdom in de Oude Stad van Jeruzalem – per slot van rekening ook niet op bezet gebied zou staan.

Dat er tegelijkertijd in Syrië talloze mensen bij een luchtaanval op burgers die in de rij stonden bij een bakkerszaak werden vermoord, valt daarbij mediaal gezien in het niet. In het dorre gebied, slechts hier en daar, als überhaupt,  bewoond door Bedoeïenen-Nomaden in onderkomens gemaakt van golfplaat, moet nu definitief een stedenbouwkundige verbinding met de levendige voorstad Ma´ale Adummim ontstaan.

Deze zal volgens ook maar enigszins realistische politici in de wereld uiteraard bij Israël blijven, ook al gaat de anti-Israëlische kwaliteitspers weer eens tekeer. Daarin zul je minder te weten komen over wat pro-zionistische journalisten en bloggers in Israël van de hele opwinding vinden. PI heeft hierover daarom aan een nieuwsdienst in Jeruzalem en aan een politiek bijzonder deskundige, al jarenlang betrokken blogger uit de Negev-hoofdstad Beër Sjeva bij het monument voor de Negev-brigade vragen gesteld.

door Mr. Merkava


Bronnen:

 1. Politically Incorrect: Wohnungsbau in Israel: Schlachtfeld der Medien door Mr. Merkava [lezen]
  – vertaald door E.J. Bron als: “REPORTAGE: Woningbouw in Israël – slagveld van de media” [lezen]

Gerelateerd:

 • Het èchte obstakel voor de vrede? De critici van Israël door Jonathan S. Tobin [lezen]
 • Premier Netanjahoe: Ik zal het VN-verbod op nieuwbouw in onze hoofdstad Jeruzalem negeren [lezen]
 • Ron Prosor: Woningbouw in onze eigen hoofdstad Jeruzalem is geen obstakel voor de vrede [lezen]
 • Leo Rennert: ‘Hallo? Het gaat helemaal niet om nederzettingen, idioot!’ [lezen]
 • Premier Netanjahoe: ‘Wij zullen tot in de eeuwigheid doorgaan met huizen bouwen in Jeruzalem’ [lezen]
 • De wereldvrede bedreigd: Geen enkel wapen is dodelijker dan het Israëlisch huis door Likoed.nl [lezen]
 • Bouwprocedures voor nieuwbouw in Jeruzalem versneld goedgekeurd, weer 1500 huizen erbij [lezen]
 • Bouw, Bibi, bouw! Doorgaan met Joodse huizen bouwen en nooit capituleren! door Dovid Efune [meer]
 • Israël’s antwoord op eenzijdige PA-actie in VN: 3000 nieuwe woningen in Jeruzalem en West Bank [meer]
 • Waar precies wordt er nu gebouwd in het oostelijk deel van Jeruzalem? door Melanie Lidman [meer]
 • Vier EU-landen tegen veroordeling Hamastoespraak maar wel Israël wraken om nieuwe bouwplannen [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.