Het wordt hoog tijd dat anti-Israël beweging zijn propaganda aanpast aan de realiteit [David Ha’ivri]

In de Arabische buurlanden van Israël, worden de Arabieren meedogenloos onderdrukt en beroofd van hun fundamentele rechten en vrijheden. Vrouwen, kinderen en babies worden misbruikt en afgeslacht door hun wrede dictatoriale leiders, gebukt onder shariawetten, geselingen en executies. Intussen leven hun 1,6 miljoen Arabische moslimbroeders en zusters in de Joodse staat op gelijke voet met de Joden en genieten van alles wat het land voortbrengt: veiligheid, zekerheid, vrijheid, onderwijs en toekomst voor hun kinderen.

Alle dagen van het jaar danken de moslim Arabieren van Israël in hun gebeden Allah en zijn Profeet Mohammed, omdat zij het geluk kunnen koesteren om veilig en wel te varen onder de vlag van Israël. Want net voorbij de grenzen van de Joodse staat heeft de Hel van Dante zich gevisualiseerd.

Natuurlijk willen veel Israëlische en Palestijnse Arabieren een eigen staat ‘Palestina’ maar dan wel op voorwaarde dat die er komt volgens de democratische principes van Israël. Ze zullen ooit moeten kiezen welke toekomst ze voor hun kinderen wensen: Israël of een islamistische shariastaat. Intussen kiezen ze ervoor om vrij te kunnen kiezen in Israël.

Sociale media, universitaire campussen en kranten rondom de hele wereld lopen over van verklaringen van zelfbenoemde “mensenrechten activisten”. Zij twitteren dag en nacht, Israël etiketterende als een racistische apartheidsstaat die Arabieren discrimineert op basis van hun etnische achtergrond.

Zij noemen het veiligheidshekken van Israël een “apartheidsmuur”, ondanks het feit dat zowel Joden als Arabieren aan beide zijden van die afscheidingsbarrière leven. Zij heten autowegen in Judea & Samaria “apartheidswegen”, ondanks het feit dat zowel Joden als Arabieren van die wegen vrij gebruik maken. Zij roepen de Joodse inwoners op om hun biezen te pakken uit dat gebied, terwijl zij in één en dezelfde adem Israël van een racistisch beleid beschuldigen. Bestaat er nog een betere definitie van schijnheiligheid?

Van hun desinformatie, zal u nooit leren dat de veiligheid van Israël constant bedreigd wordt door zowel interne als externe terroristenacties. Israël doet ontzettend grote inspanningen om de veiligheid te verzekeren en erover te waken dat deze het dagelijks leven van de burgerbevolking niet verstoren, ongeacht de oorspronkelijke etnische banden van die burgers.

nabil6Maikel Nabil, Egyptisch blogger en dienstweigeraar, in Israël

Deze voorbije week, was Jeruzalem getuige van een nieuw niveau van deze schijnheiligheid. Egyptische blogger/dissidente Maikel Nabil kwam naar Israël om een toespraak te geven aan de Hebreeuwse Universiteit. Deze uitnodiging op zich zou reeds de bewering van racisme onderuit halen. Maar er is meer.

Nabil, die in Egypte in de gevangenis werd opgesloten als gewetensbezwaarde (hij weigerde zijn militaire dienstplicht te vervullen), antwoordde op de vraag van de pers of hij naar Israël was gekomen om premier Netanjahoe te steunen, dat hij integendeel “naar Israël was gekomen om de mensen er te vragen om niet voor Netanjahoe te stemmen.” Hij weigerde om door de Radio van het Leger van Israël te worden geïnterviewd en plaatste het volgende op zijn Twitter account: “Ik weigerde vandaag een interview weg te geven aan de Radio van het IDF; ik wil dat de soldaten het leger verlaten en landbouwers en kunstenaars worden.”

Indien u denkt dat dit de beweringen in vraag stelt dat Israël de vrijheid van meningsuiting voor Arabieren beperkt die zich tegen zijn beleid verzetten, overweeg dan het volgende. Nieuwsdiensten berichtten dat Palestijnse studenten aan de Hebreeuwse Universiteit een protestactie opvoerden tegen de voordracht van Nabil. Zij onderbraken zijn toespraak door uit te schreeuwen dat hij schande bracht over de Egyptische revolutie door op te roepen tot vrede met Israël.

Zoveel moeite doen om de bewering van “apartheid” in stand te houden. In werkelijkheid blijkt dat tijdens die periode dat de Palestijnse studenten hun academische titel behaalden aan het vlaggenschip van de universiteit van Israël (terwijl ze intussen genieten van Israëlische subsidies voor hun studies), zij niet alleen vrij zijn om het beleid van de Staat Israël openlijk te bekritiseren, maar tevens openlijk met iedereen de spot te drijven die het waagt om te pleiten voor vrede tussen Israël en de Arabische staten.

Het wordt hoog tijd dat de anti-Israël propagandabeweging zijn verhaal gaat bijsturen. Als Arabische studenten studeren en vrij hun meningen kunnen uiten aan de Israëlische universiteiten, waar hebben zij het dan verdorie nog over wanneer zij Israël een “apartheidsstaat” noemen?

Om Mandy Patinkin te citeren uit The Princess Bride: “U blijft dat woord gebruiken. Ik denk niet dat het betekent wat u het denkt dat het betekent.”

door David Ha’ivri

Hij is een Israëlische schrijver en voordrachtgever. Hij is de directeur van het Shomron Liaison Office dat internationale kwesties behandelt namens de Joodse gemeenschappen op de West Bank.


Bronnen:

  1. Your Middle East: “It is about time that the anti-Israel propaganda movement get their story straight” door David Ha’ivri [lezen]
  2. Al Arabya: Egyptian activist Maikel Nabil travels to Israel ‘for peace’ [lezen]

Gerelateerd:

  • Europese Unie maakt strategische fout door boycot van ‘nederzettingen’ die dat niet zijn door David Ha’ivri [lezen]
  • Israël is niet oorzaak van anti-westerse gevoelens; het is in het beste geval een handig excuus door David Ha’ivri [lezen]
  • Israël is een veilige haven voor Arabieren, moslims en christenen door David Ha’ivri [lezen]
  • Amerikaans senator David Storobin op rondreis in Judea & Samaria + video [lezen]
  • Mahmoud Abbas is het belangrijkste obstakel voor de vrede en niét de ‘nederzettingen’ door Xander [lezen]
  • Opmerkelijke toespraak van gouverneur Judea & Samaria in EU Parlement te Brussel + video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.