Omgekomen Gazaanse ‘burger’ (volgens media & mensenrechtenorganisaties) bleek Hamasterrorist

myths-and-facts2Tijdens het Israëlische-Pal/Arabische conflict moeten de feiten het altijd afleggen voor de fabels, leugens en mythes van de Arabieren die de hele wereld rond circuleren mede dankzij de welwillende bevooroordeelde medewerking van de Westerse toonaangevende media. Als nadien de ware feiten opduiken en de werkelijke toedracht bekend wordt, is iedereen al naar bed.

Net zoals tijdens en na het verdedigingsoffensief Operation Cast Lead (dec. 2008 – jan. 2009) achteraf bleek dat er heel wat gegoocheld en geschoven werd met de dodentol, en dan heb ik het over wie nu al dan niet ‘burgers’ waren en wie ‘terroristen’ waren die sneuvelden tijdens de gevechten, en we ook toen lang hebben moeten wachten vooraleer de waarheid boven water kwam, is dat ook nu weer het geval na het einde van Operation Pillar of Defense op 21 november j.l.

Net zoals tijdens het vorige offensief meer dan een jaar later Hamas zelf toegaf dat het merendeel van de Palestijnse doden in Gaza militanten waren van Hamas, de Islamitische Jihad en het dozijn andere terreurgroepen die actief zijn in Gaza, wijst alles erop dat dit ook nu weer het geval was, enkele betreurenswaardige incidenten in de marge niet te na gesproken. Druppelsgewijze komen de echte feiten naar boven en verbleken de leugens en anti-Israëlprop als sneeuw onder de zon.

Nu het stof van de strijd is gaan liggen, begint Hamas tergend langzaam met het vrijgeven en het plaatsen van doodsberichten van zijn terroristen die omgekomen zijn tijdens het recente offensief Pillar of Defense van november 2012. En dat is geen overbodige luxe, tenminste wat Israël betreft. Want de beschuldigingen van oorlogsmisdaden, het vermoorden van onschuldige burgers enz… dreunt nog na in onze oren.

Human Rights Watch bijvoorbeeld haalde als argument aan dat het wel degelijk om dode burgers ging en niét om terroristen door simpelweg te stellen dat er op de websites van Hamas en Islamitische Jihad nog geen doodsberichten waren verschenen die het tegendeel bewezen. Ook de Palestijnse mensenrechtenorganisatie PCHR volgt diezelfde vorm van omgekeerde ‘bewijsvoering’. Hamas echter wil in het kader van zijn propaganda tegenover eigen volk, is wel verplicht om zijn strijders met de nodige eer te overladen en dan is nu de beste tijd voor om dat te doen.

Ali Hassan Bin SaeedAli Hassan Bin Saeed, van ‘burger’ tot terrorist van Hamas

Vandaag dus weer één van die zogenaamde gedode ‘burgers’ die door de PCHR als zodanig werd opgevoerd om de misdaden van Israël te stofferen. Het Palestijnse Centrum voor Rechten van de Mens [PCHR] presenteerde op zijn website de gedode Gazaanse “burger” als volgt:

“Omstreeks 19u50 op zaterdag [17 november 2012], heeft een Israëlisch oorlogsvliegtuig een raket af gevuurd op een groepje Palestijnse burgers in het dorpje Wadi al-Salqa, hierbij werd Ali Hassan Bin Saeed (25 jr.) gedood en raakten drie anderen gewond.”

Maar gisteren, 25 december 2012, publiceerde Hamas op zijn website een doodsbericht van de door Israël ‘vermoorde burger’ Ali Saeed als volgt, naar hem verwijzend als een moejahedien:

“Saeed werd geboren in Saoedi-Arabië; maar volgde onderwijs aan de UNRWA scholen in centraal Gaza. Hij studeerde aan het Palestijnse Technische College voor management en kantoor automatisering en behaalde zijn bachelor onderscheiding handels administratie. Hij werd lid van Hamas in 2005 en lid van de Al Qaddam Brigades in 2006. Hij was betrokken in verscheidene wapentransporten via de smokkeltunnels en nam deel aan Operatie Cast Lead zowel als Operatie Pillar of Defense.”

Oeps, daar gaat weer een fabeltje van een zoveelste vermoorde Gazaanse “burger” de mist in. Uiteraard komen dit soort berichten altijd te laat. Het slopend werk van de anti-Israëlpropaganda is reeds geschied en de reguliere media en de mensenrechtenorganisaties die Ali Saeed afschilderden als een vermoorde burger, zullen zich niet bijzonder gehaast voelen om wat correcties aan te brengen. Want dan zouden ze ook in één adem moeten bekennen dat hun verslaggeving tijdens het conflict voor de volle honderd procent bevooroordeeld en partijdig is geweest en hun berichtgeving per definitie onbetrouwbaar is en anti-Israël.

Uiteindelijk zijn het de leugens die veel publiciteit hebben gekregen op een ogenblik dat iedereen geïnteresseerd was. Nu de belangstelling weer is weggeëbd en iedereen weer naar huis is, krijgt de echte feiten en de ware toedracht van het verhaal geen of nauwelijks aandacht meer. En zo gebeurt het dat ondanks Israël de ene veldslag na de andere binnenhaalt, maar telkens weer de grote verliezer is omdat het de belangrijkste strijd, met name die in de media wordt gevoerd, keer na keer verliest.


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon: Today’s fake PCHR “civilian” [lezen]
  2. Challah Hu Akhbar: Meet 15 Hamas Terrorists Killed During Operation Pillar of Defense [lezen]
  3. Hope for Today: “Hamas lies about casualties” door Tzvi Ben Gedalyahu [lezen]
  4. IPT: 10 Lies About the Israel-Hamas Conflict [lezen]

Gerelateerd:

  • Opmerkelijk: Human Rights Watch beschuldigt Hamas van oorlogsmisdaden tegen Israël [lezen]
  • Hamas loog: toch meer terroristen gedood dan burgers tijdens Gazaoorlog [lezen]
  • Human Rights Watch heeft alle geloofwaardigheid verloren door Gerald Steinberg [lezen]
  • Opmerkelijk! Richard Goldstone verontschuldigt zich voor zijn rapport over Israël en oorlogsmisdaden [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.