Premier Netanjahoe: Ik zal het VN-verbod op nieuwbouw in onze hoofdstad Jeruzalem negeren

klaagmuur01Ook de overbekende Klaagmuur, één van de heiligste plaatsen van het Judaïsme, bevindt zich in ‘Oost’-Jeruzalem, voorbij de Groene Lijn of ook ‘pre-1967 lijn’ genoemd. Volgens de talloze anti-Israëlresoluties van de VN en de rest van het M-O Kwartet mag Israël daar zelfs geen bloempot neerzetten, omdat die Klaagmuur op het grondgebied staat van de hoofdstad – in het Arabisch “Al Quds” genoemd – van de toekomstige soevereine staat ‘Palestina’.

Zal de Klaagmuur binnenkort een toeristische pleisterplaats van ‘Palestina’ worden, door de UNESCO beschouwd als Palestijns erfgoed? I don’t think so. Toch niet als het aan Netanjahoe zal liggen. Zolang Londen de hoofdstad is van Groot-Brittannië en Parijs de hoofdstad van Frankrijk, zal Jeruzalem de hoofdstad van Israël blijven en geen miljoen VN-resoluties zullen daar één komma aan kunnen veranderen.

Premier Benjamin Netanjahoe heeft op vrijdag 21 december gezegd dat hij de veroordeling van de internationale gemeenschap zal negeren van Israël ’s prospectieve bouwplannen in Jeruzalem voorbij de Groene Lijn (de pre-1967 lijn/grens ofte de staakt-het-vurenlijn van april 1949).

“De Westelijke Muur (cfr Klaagmuur; plaatje hierboven) is geen bezet grondgebied en het kan me niet schelen wat de Verenigde Naties zeggen,” zei Netanjahoe verwijzend naar de bouwplannen. “Wij leven in de Joodse Staat. De hoofdstad van de Joodse staat is al 3000 jaar Jeruzalem. Ik wens dat duidelijk te zeggen. Op de dag van de verkiezingen (22 jan. 2013) zullen de Israëlische burgers een boodschap zenden, niet enkel bedoeld voor eigen land maar ook aan de internationale gemeenschap.”

“Weet u wie aandacht aan de verkiezingsresultaten zal besteden?” zei Netanjahoe, “[De Iraanse President Mahmoud] Ahmadinejad, [Hezbollah leider Hassan] Nasrallah, [en Hamasleider Khaled] Meshaal. Zij zullen wachten totdat de stemhokjes zijn gesloten en de resultaten gepubliceerd zullen worden. En zij zullen willen weten of de premier er sterker of zwakker is uitgekomen.”


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: Netanyahu: I will ignore UN censure over J’lem construction [lees]

Gerelateerd:

 • Ron Prosor: Woningbouw in onze eigen hoofdstad Jeruzalem is geen obstakel voor de vrede [lezen]
 • Leo Rennert: ‘Hallo? Het gaat helemaal niet om nederzettingen, idioot!’ [lezen]
 • Premier Netanjahoe: ‘Wij zullen tot in de eeuwigheid doorgaan met huizen bouwen in Jeruzalem’ [lezen]
 • De wereldvrede bedreigd: Geen enkel wapen is dodelijker dan het Israëlisch huis door Likoed.nl [lezen]
 • Bouwprocedures voor nieuwbouw in Jeruzalem versneld goedgekeurd, weer 1500 huizen erbij [lezen]
 • Bouw, Bibi, bouw! Doorgaan met Joodse huizen bouwen en nooit capituleren! door Dovid Efune [meer]
 • Israël’s antwoord op eenzijdige PA-actie in VN: 3000 nieuwe woningen in Jeruzalem en West Bank [meer]
 • Waar precies wordt er nu gebouwd in het oostelijk deel van Jeruzalem? door Melanie Lidman [meer]
 • Vier EU-landen tegen veroordeling Hamastoespraak maar wel Israël wraken om nieuwe bouwplannen [lezen]

3 gedachtes over “Premier Netanjahoe: Ik zal het VN-verbod op nieuwbouw in onze hoofdstad Jeruzalem negeren

 1. Jodendom dus . Ok 🙂

  Wat het gebruik van je pseudoniem betreft zou ik eens een ander emailadres proberen, dan is het probleem misschien al opgelost. WordPress werkt voortdurend aan vernieuwingen (dus ook de instellingen) en dat is niet altijd een verbetering.

  Like

 2. Hoi Hugo. Zoals altijd gefixeerd op details meld ik je het volgende. In het Nederlandse taalgebied is het gebruikelijk om over Jodendom te spreken i.p.v. Judaïsme. Ik heb destijds begrepen dat de laatste term een Roomsch-Katholieke bijklank heeft voor Joden.

  Heb je enig idee waarom ik sinds de meest recente actie tegen de Gazastrook niet meer onder mijn pseudoniem kan reageren?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.