Rel in Ierland om ‘door Palestijnen gelynchte Jezus & Maria’ op Facebookpagina Israël ambassade

jezus-maria

De Israëlische ambassade in Dublin raakte enkele dagen geleden in opspraak nadat Daniel, één van hun medewerkers, een afbeelding van Jezus en Maria uploadde op de officiële Facebookpagina van de ambassade, “Israel in Ireland.” De afbeelding werd begeleid door het volgende bijschrift:

“Een gedachte voor Kerstmis…

Als Jezus en Maria nu zouden leven, zouden ze, als Joden zonder bescherming, in Bethlehem waarschijnlijk gelyncht worden door vijandige Palestijnen.

Gewoon een gedachte……”

Zoals iedereen weet waren de eerste christenen in het Heilig Land Joden, net zoals Jezus en zijn moeder Maria en de Twaalf Apostelen dat ook waren. Bethlehem ligt op op de West Bank en zoals iedereen weet beleven de christenen moeilijke tijden, gebukt levend onder het bestuur van de Palestijnse Autoriteit. De gedachte dat in onze tijd de Jodin Maria in alle vrede en veiligheid haar Joodse kindje Jezus Christus zou kunnen baren in een stal het risico zouden lopen om opgepakt en gelyncht te worden door een meute stenengooiende Palestijnse jongeren, is wel meer dan waarschijnlijk.

Echter, omdat zich onder de Palestijnen, zowel op de West Bank als in Gaza, nogal wat christenen bevinden, èn de sympathie van het Westen te behouden (want daar komt toch een groot deel van het vele donorgeld vandaan) hebben de Palestijnen, creatief zoals ze zijn als het om de geschiedenis gaat van het ‘Palestijnse volk’, een oplossing bedacht voor dat probleem: Jezus was helemaal geen Jood, maar één van de eerste moslim Palestijnen.

He he…, Jezus de Palestijn, stel je dat eens voor. Klein probleempje echter: de Islam werd pas zes eeuwen na de dood van Christus gesticht. Maar niet flauw doen hé! Wie kijkt er nu op een paar eeuwen verschil…

bethlehem2
Jezus, de eerste moslim Palestijn, raakt niet voorbij Apartheidsmuur

Hoe dan ook de leugen van Jezus als de eerste moslim Palestijn doet het erg goed in Palestina. Terwijl iedereen zich boos maakt om het slippertje van de Israëlische ambassade in Ierland, worden door pro-Palestijnse activisten kerstkaarten verkocht (plaatje rechts) waarin uiteraard Jezus wordt op afgebeeld als het eerste slachtoffer [correctie: eerste Palestijnse martelaar] van de Zionistische bezetter.

Hoe dan ook, na een felle discussie werd de afbeelding van Jezus & Maria reeds enkele uren later offline gehaald. In een officiële verklaring verontschuldigde de ambassade in Dublin zich vervolgens voor het bericht. De Facebookpagina werd eveneens offline gehaald, zogezegd voor ‘onderhoud’.

Het is niet de eerste keer dat de uitgesproken meningen op die pagina voor ophef zorgen. Zo meldde de pagina onlangs dat “pro-Palestijnse meningen vaak een politiek-correcte dekmantel vormen voor antisemitisme”. Ook een waarheid als een koe, maar niet voor de politiek-correcte meerderheid die zich per definitie pro-Palestina heet, waarmee in feite anti-Israël wordt bedoeld.

Video: Jesus was the first Palestinian and the first Islamic Martyr in history
zegt minister van het Gevangeniswezen van de PA


Met dank aan T.V. voor de hint.

Bronnen:

 1. Arutz-7: Foreign Ministry Rushes to Apologize over ‘Jesus’ Post door Gil Ronen [lezen]
 2. New York Times:
  – Controversial Israeli Embassy Facebook Page Taken Down ‘for Maintenance’ door Robert Mackey [lezen]
  – Israeli Embassy Deletes ‘Christmas Thought’ Attacking Palestinians From Facebook door Robert Mackey [lezen]
 3. The Times of Israel: Israeli Embassy’s ‘lynching Jesus’ Facebook post sparks Irish ire [lezen]
 4. Palestinian Media Watch (PMW): Jesus misrepresented as “Muslim Palestinian” [lezen]

3 gedachtes over “Rel in Ierland om ‘door Palestijnen gelynchte Jezus & Maria’ op Facebookpagina Israël ambassade

 1. Zo is dat. En met zich te verontschuldigen voor het zeggen van de waarheid, maken ze zich helemaal belachelijk.

  De Israëlische ambassades in het algemeen hebben natuurlijk de opdracht om een laag profiel op te houden en zo min mogelijk politiek getinte verklaringen af te leggen. Ik kan me voorstellen dat een blog zoals Brabosh.com nogal erg gevoelig moet liggen voor de Israël ambassade. Nochtans staat die representatief voor het huidige beleid Likoed/Yisrael Beiteinu.

  Zoals helaas kenmerkend is voor Israël is de PR van de Joodse staat nulkommanul waard. Dat is al dikwijls gebleken. En met dat dhimmitude gedrag in het buitenland verliezen ze het laatste greintje geloofwaardigheid.

  Like

 2. Die waarheid is toch zo moeilijk te erkennen, want dit is PRECIES wat er zou gebeuren en niet alleen in Bethlehem, maar ook bijvoorbeeld in Dublin zelf, Malmö of buitenwijken van London & Parijs (om er maar een paar te noemen).

  Israel had gewoon die pagina moeten laten staan!

  Niets mis met de waarheid maar alles mis met het toegeven aan de ontkenners van de waarheid.

  De pagina er af halen voor ‘maintenance’ was een zwakte bod!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.