Corrupte Palestijnse Autoriteit helpt het regime van Soedan om de sancties te doorbreken

isam2Issam Hourani en Mahmoud Abbas

Twee broers die een liederlijke levensstijl leiden in Londen, hebben getracht om lucratieve oliecontracten van het gesanctioneerde regime van Soedan binnen te slepen daarbij geholpen door de Palestijnse Autoriteit. De twee broers zijn op de vlucht sinds ze op de lijst gezochte misdadigers staan van Interpol.

De betrokkenheid van de Libanese broers Issam en Devincci Hourani met het corrupte regime van de Palestijnse Autoriteit kwam deze zomer ter sprake tijdens een hoorzitting van het Huis Comité voor Buitenlandse Zaken, en konden vernemen dat de twee broers samenwerkten met Tarek en Yasser Abbas, twee zonen van president Mahmoud Abbas, omtrent zakentransacties over de hele wereld met inbegrip van de Oekraïne, Kazakstan, Montenegro en de Soedan.

Het Congres Comité vernam dat ambtenaren van de Amerikaanse inlichtingendienst hadden vastgesteld dat Yasser Abbas samenwerkte met Devincci Hourani om oliezaken in de Soedan te verwerven onder de naam Caratube International Oil Company (CIOC), en dat de twee individuen daarbij de hulp kregen van de ambassadeur voor Soedan van de Palestijnse Autoriteit om drie olieblokken voor de CIOC binnen te halen.

CIOC, dat eigendom is van Devincci Hourani, een Amerikaans bedrijf, werd echter door een Amerikaanse federale wet verboden om zich in te laten met de olie industrie van Soedan, omwille van de sancties die door de Verenigde Staten werden opgelegd aan het Soedanese regime vanwege de flagrante schendingen van de mensenrechten met betrekking tot de volkerenmoord in Darfoer. Het zou blijken dat noch Hourani noch zijn Palestijnse koppelaars zich lieten afschrikken door de vreselijke verslagen omtrent de mensenrechten in de Soedan.

Hourani heeft nooit ontkend dat hij in besprekingen was betrokken met het Soedanese regime over de aankoop van olieblokken met de hulp van de Palestijnse Autoriteit. Bovendien heeft hij nooit het statuut van zijn onderhandelingen over de voorgestelde transactie bevestigd.

Het congres werd verteld dat de broers Hourani beide Palestijnse diplomatieke paspoorten ontvingen, die volgens de Amerikaanse inlichtingendiensten hen tijdens hun reizen te genieten van het op onschendbaarheid. De diplomatieke paspoorten zijn normaal enkel gereserveerd voor diplomaten en andere belangrijke ambtenaren, zoals ministers en hoofden van de veiligheidsdiensten. Zij die niet voldoen aan dergelijke hoge posities kunnen dergelijk paspoort enkel verwerven rechtstreeks bij de Palestijnse president Mahmoud Abbas, dat onmiddellijk vragen doet rijzen omtrent zijn rol in het toelaten van deze ongeoorloofde zakenovereenkomst, door diplomatieke paspoorten uit te reiken aan twee individuen die niet eens Palestijnse burgers zijn.

The Commentator heeft vernomen dat de broers een appartement gebruikten ter waarde van 7,5 miljoen Britse ponden in het centrum van één van de rijkste buurten van de stad, op het Lowndes Square in Knightsbridge. Zowel Issam Hourani als zijn vrouw Gulshat zijn op dit adres terug te vinden op de kiezerslijsten van Groot-Brittannië en gebruiken privé jets om heen en weer naar Londen te vliegen, waar zij ronddartelen in de meest luxueuze hotels en nachtclubs.

Hieronder de twee paspoorten van de broers Hourani uitgereikt door de Palestijnse Autoriteit
klikken op de plaatjes voor een groter beeld

pass01pas02


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Corrupt.. moi? EU, blijf aub geld sturen voor mij & mijn corrupte zonen, uh mijn arme bevolking.”

Bronnen:

  1. The Commentator: Exclusive: Palestinian leadership helps break sanctions on Sudan [lezen]
  2. Challah Hu Akhbar: Palestinian Authority Gave Diplomatic Passports to Yasser Abbas’ Business Partners Reportedly Wanted by Interpol [lezen]

Gerelateerd:

  • Alles op Brabosh.com over de corrupte zaken van de Palestijnse Autoriteit in de rubriek “Pallygate” (35 artikelen) [lezen]