Met de vrouwen van het Karakal Bataljon op oefening in de woestijn aan de Gazaanse grens +video

In deze korte video documentaire van The Daily, gaat de interviewer op zoek naar het door Palestijnse terroristen zo gevreesde Karakal Bataljon, de elite eenheid van het Israëlische leger. Dat bataljon werd zo genoemd naar de beroemde Israëlische wilde Karakal woestijnkat. Hij sprak er met verscheidene soldaten die oefeningen hielden in de Sinaïwoestijn, dichtbij de grens met de Gazastrook. Zoals bekend bestaat het Karakal Bataljon voor het grootste deel uit vrouwen, ongeveer een verhouding van 60/40.

Vrouwen krijgen dezelfde oefeningen en opdrachten als de mannen. Hij interviewt er onder meer IDF-luitenant Igal Raskin, pelotonscommandant en Sergeante Rotem Link. Het grootste deel van het interview is met IDF-soldate Risa Kelemer, afkomstig uit Baltimore, Maryland VS, die tijdens een vakantie met haar familie in Israël, besloot om te blijven. En blijven betekent eerst in het leger dienen: 3 jaar verplichte legerdienst voor mannen en 2 jaar voor vrouwen.

chanoeka-soldaatChanoeka, vrijdag 14 december 2012. De drie verdienstelijke soldaten van de Karakal Bataljon, werden afgelopen vrijdag extra in de bloemetjes gezet. De vierde van links naar rechts is de bewuste vrouwelijke scherpschutter (opm.: de gezichten van de betrokken soldaten werden door het IDF met opzet onherkenbaar gemaakt om wraakacties te vermijden.)

In september j.l. tijdens een terreuraanslag aan de Egyptische grens, werden drie Palestijnse terroristen gedood. Zeker één van hen werd uitgeschakeld door een vrouwelijke scherpschutter, een officier van het Karakal Bataljon, toen de terrorist zijn wapen trok en beladen met explosieven op de Israëlische soldaten afstormde. Haar foto circuleert sindsdien op de ontelbare Palestijnse en Arabische websites met als onderschrift “crimineel” en ze heeft ook al vele doodsbedreigingen ontvangen (plaatje hieronder.)

caracal3


Bronnen:

  1. Israellycool: Coed Combat door Aussie Dave: “In honor of the female IDF soldier who did what she believed was correct to potentially save the life of her fellow soldier, and who is standing up to the death threats against her.” [lezen]
  2. Ynet News: Border Guard officer ‘not afraid’ of threats door Noam (Dabul) Dvir [lezen]

Gerelateerd:

  • Zwaar gewapende terreurcel uitgeschakeld aan zuidelijke Egyptisch-Israëlische grens [meer]
  • Korporaal Eleanor Joseph, de eerste vrouwelijke Israëlisch-Arabische paracommando [meer]
  • Hamas waarschuwt Gazanen voor verleidelijke Israëlische vrouwelijke soldaten + video [lezen]
  • Maak kennis met de pasgeboren Karakalkitties, de populaire woestijnkatten van Israël [lezen]
  • Kat achterna gezeten door mascottehond tijdens basketbalmatch in Israël + video
    – en over Brabosh.com en Tsiko, zijn levensreddende kater [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.