Israël’s ambassadeur adviseert Deense Joden openlijk geen keppels noch Davidster te dragen

keppels2

Wel ja zeg, deze titel goed gelezen? Weer een artikel dat ik kan bijschrijven in de rubriek Antisemitisme/Jodenhaat op deze blog (481 artikels reeds!!) Mijn maag draait er meteen van om. Zum Kotzen! In de Scandinavische landen gaat het nog steeds van kwaad naar erger met Zweden en Denemarken op kop. Wijlen Raoul Wallenberg, de Zweedse redder in nood van tienduizenden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, zou zich in zijn graf omdraaien bij het lezen wat er zich 70 jaar later allemaal afspeelt. Wat gaat er nog meer volgen? Hetzelfde scenario zoals we dat al eerder gezien hebben en goed weten waartoe het geleid heeft? Is het dat wat Jodenhaters en Israëlbashers willen bereiken? 😦

davidster-hangertje De Israëlische ambassadeur Arthur Avnon heeft Joden in Denemarken ervoor gewaarschuwd om een keppeltje in het openbaar te dragen. Ook raadt hij af om hardop Hebreeuws te spreken. Reden voor deze waarschuwingen zijn de toenemende antisemitische overvallen in het land.

Volgens berichten in de media zei ambassadeur Avnon woensdag tegen het persbureau AFP: “Wij adviseren Israëli´s in Denemarken om hun keppeltje pas binnen in de synagoge op te zetten. Het zou niet openlijk op straat gedragen moeten worden.” Ook raadde hij af om in het openbaar hardop Hebreeuws te spreken en joodse sieraden, zoals de Davidsster, te dragen.

De reden voor de aanbevelingen van Avnon aan de joodse bewoners van Denemarken en aan die Joden die het land willen bezoeken, is het toenemende aantal antisemitische overvallen. Het dagblad “Ha´aretz” meldt, dat er het afgelopen jaar alleen al in de hoofdstad Kopenhagen 39 antisemitische overvallen hebben plaatsgevonden. Bij anti-Israëlische demonstraties vonden er overvallen op de ambassade van de joodse staat in Denemarken plaats. Het vandalisme aan de ambassade werd duidelijk door graffiti zoals “kindermoordenaars”, meldt het “Coördinatieforum ter bestrijding van het antisemitisme”.

De voorzitter van de joodse Veiligheidsraad “Nordic”, Michael Gelvan, zei tegen de “Jewish-Telegraphic Agency” (JTA): “We hebben de politie met deze situatie geconfronteerd. Als antwoord kregen we de uitspraak dat er gebieden in Kopenhagen bestaan, waarin ze niet in uniform zou kunnen optreden. Dit is geen bevredigend antwoord voor ons, laat echter de chaotische toestanden in de stad zien.”


Bronnen:

 1. Israel Netz: Botschafter: Kippa und Davidstern nicht in der dänischen Öffentlichkeit [lezen]
  – Vertaald door E.J. Bron als: Ambassadeur: keppeltje en Davidsster niet in het openbaar in Denemarken [lezen]
 2. Knack.be: Belgische joden emigreren naar Israël [lezen]

Gerelateerd:

 • Het Verval – Joden in een stuurloos Nederland door Manfred Gerstenfeld [lezen]
 • Nederlanders en Belgen kijken weg als het gaat over de islamisering van de Jodenhaat [lezen]
 • Nederlandse Joden vluchten weg voor Marokkaanse Jodenhaters [lezen]
 • Leon de Winter: Antisemitisme: de angst zit diep [lezen]
 • Waarom de meeste Joden onzichtbaar zijn [lezen]
 • Voor groeiend aantal vervolgde Europese Joden is Israël dè oplossing en niét het probleem door Guy Bechor [lezen]
 • Vier Joodse immigranten uit Nederland reageren vanuit Israël op de huidige golf Jodenhaat + video [lezen]
 • De laatste dagen van de Joden in het geïslamiseerde Europa zijn geteld door Giulio Meotti [lezen]
 • Een onvermijdelijk proces: het Nieuwe Europa zal er één zonder Joden zijn door Giulio Meotti [lezen]
 • Berlijners komen massaal op straat met keppels om te protesteren tegen de aanslag op een rabbijn door Gili Gurel [lezen]
 • Zweedse Joden demonstreren in Malmö tegen het snel opkomend antisemitisme [lezen]
 • Het jachtseizoen op de Joden van Frankrijk is geopend door Guy Millière [lezen]

Een gedachte over “Israël’s ambassadeur adviseert Deense Joden openlijk geen keppels noch Davidster te dragen

 1. Reblogged this on Nieuws van deze tijd and commented:
  Wel ja zeg, deze titel goed gelezen? Weer een artikel dat ik kan bijschrijven in de rubriek Antisemitisme/Jodenhaat op deze blog (481 artikels reeds!!) Mijn maag draait er meteen van om. Zum Kotzen! In de Scandinavische landen gaat het nog steeds van kwaad naar erger met Zweden en Denemarken op kop. Wijlen Raoul Wallenberg, de Zweedse redder in nood van tienduizenden Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog, zou zich in zijn graf omdraaien bij het lezen wat er zich 70 jaar later allemaal afspeelt. Wat gaat er nog meer volgen? Hetzelfde scenario zoals we dat al eerder gezien hebben en goed weten waartoe het geleid heeft? Is het dat wat Jodenhaters en Israëlbashers willen bereiken?

  De Israëlische ambassadeur Arthur Avnon heeft Joden in Denemarken ervoor gewaarschuwd om een keppeltje in het openbaar te dragen. Ook raadt hij af om hardop Hebreeuws te spreken. Reden voor deze waarschuwingen zijn de toenemende antisemitische overvallen in het land.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.