Palestijnen ontkennen systematisch elke historische band van het Joodse volk met Jeruzalem

Een voorbeeld van het systematisch ontkennen van de historische band van het Joodse volk met Jeruzalem en het Land van Israël is de bijhorende videoclip, die een fragment toont uit een nieuwsbericht van het TV-journaal dat werd uitgezonden door de Palestijnse openbare omroep op 25 oktober 2012 jongstleden.

Ondertiteling door Likoed Nederland:

“Diep onder de grond van de Al-Aqsa moskee, is er een [Israëlische] race tegen de klok om de opgravingen te voltooien naar de Tempel [in Jeruzalem], die slechts bestaat in de opvattingen van radicale organisaties.

Deze beelden tonen de grote omvang van de opgravingen. U ziet een ondergrondse stad opgegraven door radicale Joodse organisaties.

Zij vervalsen historische feiten door ze te koppelen aan de Joodse geschiedenis, sporen die helemaal niet bestaan in ons land.”

Als je leugens maar vaak genoeg herhaalt krijgen ze na verloop van tijd de schijn van waarheid,” zei Dr. Jozef Goebbels, de Propagandaleider van het Derde Rijk onder Führer Adolf Hitler.

Door Palestijnse pseudowetenschappers en ‘historici’ op de West Bank, in Gaza en in de rest van de omringende Arabische en moslimwereld, worden al jarenlang een intensieve campagne gevoerd tegen het bestaansrecht van Israël en een onderdeel daarvan is een mediacampagne die de historische banden van het Joodse Volk met Israël als het land van hun voorvaderen moet ontkrachten en ontkennen.

Abdallah al Ifranji, vertegenwoordiger en persoonlijk adviseur van Mahmoud Abbas in een uitzending van 14 mei 2011 op de Palestijnse nationale omroep PA TV (al Fatah). Hierin zegt Mahmoud Abbas het volgende tegen Israëlisch premier Benjamin Netanjahoe:

“Nationale verzoening [tussen Hamas en Fatah] is nodig om Israël en Netanjahoe te confronteren. Wij zeggen hem [Netanjahoe], wanneer hij beweert dat zij [de Joden] historische rechten hebben die 3000 jaar voor Christus teruggaan, antwoorden wij dat wij – het volk van Palestina – op het land van Kanaän historische rechten kunnen laten gelden die wel 7000 jaren voor Chr. teruggaan!

Dit is de waarheid, die we moeten begrijpen en waarvan we akte moeten nemen, om aldus [tegen de premier] te kunnen zeggen: “Netanjahoe, u [d.w.z. Israël ] zijt slechts een onbetekenend voorval in de geschiedenis. Wij zijn het volk uit de geschiedenis. Wij zijn de eigenaars van de geschiedenis.”

 Zelfs internationale en wereldorganisaties zoals UNESCO spelen dat spelletje van geschiedsvervalsing voluit en met overtuiging mee. Zo heeft een tijd geleden de VN-organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur UNESCO besloten om het Joodse erfgoed Graf van Rachel, en de Grot van de Patriarchen in Hebron (Grot van Machpela) om te toveren tot Islamitische heiligdommen. De UNESCO wil dat de Machpela voortaan de Ibrahimi Moskee wordt genoemd. Volgens de moslimwereld is het Graf van de Aartsvaders een 1000 jaar oude moskee. De Turkse leider Recep Tayyip Erdogan zei dat het graf van de Aartsvaders en Rachels Graf “nooit Joodse heilige plaatsen zijn geweest, maar islamitische.”

Helemaal niks nieuws onder de zon. Toen, de Arabieren in 1948 Jeruzalem veroverden en het van dan af tot op heden ‘Oost-Jeruzalem’ blijven heten, werd de stad Judenrein gemaakt dat zo zal blijven tot 1967, alle synagogen waaronder de Hurva synagoge en de Tiferet synagoge werden gedynamiteerd, het Joodse Kwartier in de Oude Stad werd afgebrand tot in de kelders en de grafstenen van de 3000 jaar oude begraafplaats op de Olijfberg, werden gebruikt om wegen aan te leggen en door het leger gebruikt om pissijnen met te bouwen.


Bronnen:

 1. Palestinian Media Watch (PMW): PA TV News: No trace of Jewish history in “our land” – “Temple exists only in the minds of radical organizations” [lezen]
 2. Likoed Nederland: Palestijns nieuws: Geen spoor van Joodse geschiedenis in Jeruzalem [lezen]

Gerelateerd:

 • PA Minister beschuldigt Israël van het stelen van Palestijns erfgoed [meer]
 • De verwoesting van Jeruzalem door de Arabieren 1948-1967 – in beeld [meer]
 • Openbare omroep PA TV van Abbas herschrijft (opnieuw) de Palestijnse geschiedenis + video [lezen]
 • De geschiedenis en betekenis van ‘Palestina’ en ‘Palestijnen’ door Joseph E. Katz [lezen]
 • Ron Prosor geeft lessen in geschiedenis [lezen]
 • Omtrent de Palestijnse vluchtelingenkwestie: Arabieren herschrijven de geschiedenis [lezen]
 • Geschiedenis herhaalt zich – PalArabieren van 1947 tot 2010: Geen Joodse staat [lezen]
 • Geschiedenisles aan de Universiteit van Gaza: Benjamin Franklin waarschuwde voor de Joden [lezen]
 • Senator Bob Menendez geeft Obama les in geschiedenis over Israël [lezen]
 • Obama kent de geschiedenis van Israël niet… en waarom dat zo belangrijk is voor de toekomstige vrede [lezen]
 • De geschiedenis van het M-O-conflict in tien minuten + video [lezen]
 • Graftombe van Rachel (Bethlehem) politiek hangijzer in de geschiedenis van de Joodse staat [lezen]
 • 51 landen van de Verenigde Naties verklaarden in 1922 unaniem: ‘Palestina is Joods’ door Eli Hertz [lezen]
 • Simon Wiesenthal Centrum over erkenning van ‘Palestina’ door VN: de Grote Leugen van Abbas [lezen]
 • Palestijnen waarschuwen Israël voor heropbouw Tiferet synagoge in Jeruzalem [meer]
 • Eerste Joods huwelijk in Hurva Synagoge sinds 1948 [meer]
 • Jeruzalem delen met de Arabieren? Hebben we al geprobeerd, werkt niet [in beeld] [meer]
 • De Val van Jeruzalem in mei 1948 [meer]
 • Verdrijving van de Joden uit Jeruzalem – oude foto ’s herontdekt [meer]
 • Wie wil terug naar een Judenrein Jeruzalem? [meer]
 • Jeruzalem: Verdeelde stad 1948 – 1967 [meer]
 • Kwartetten tegen Israël [meer]
 • Oost-Jeruzalem als hoofdstad van ‘Palestina’ is boerenbedrog [meer]
 • 45 jaar geleden werd Jeruzalem heroverd op de muzelmaanse Arabieren en opnieuw herenigd [meer]
 • Een goede reden waarom het herenigde Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en dat zal blijven… [meer]

Een gedachte over “Palestijnen ontkennen systematisch elke historische band van het Joodse volk met Jeruzalem

 1. Er zijn nogal veel ongeletterde bevolkingsgroepen welke de propaganda van dictaturen geloven. Directe rechtzetting in woord en beeld is een eerste vereiste.
  In de top van de terroristische organisatie Hamaz zitten crimminele figuren die bepalen wat er over de radio of TV van haar Palestijnse autoriteit vertoont dient te worden. Personen ,welke bewust haar palestijnse groep misleiden verdienen straf. Het einddoel dat ze voor ogen hebben is, dat er oproer gekraaid wordt en dat deel in haar macht houd.
  Bevolkingsgroepen welke geletterd zijn ,maar ook in de dictatuur moeten leven weten wel beter en zijn voorzichtig met het uiten van gevoelens. Ze gaan niet de straat op om te demonstreren of oproer veroorzaken. Wel proberen ze bij tijde in openbare zalen het regiem te beinvloeden. Het regiem wordt onzeker en zoekt oplossingen. Er komt een ander inzicht, Andere personen worden gekozen met ietwat andere bestuurlijke opvattingen.Nieuwe andere wegen dienen zich plotseling aan. De ommeslag is dat leidinggevende personen veranderen .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.