Parlementslid Tzipi Hotovely (Likoed) wil Israëlische soevereiniteit over heel de West Bank


Het in Israël razend populaire parlementslid Tzipi Hotovely (Likoedpartij, Netanjahoe) is een hevig tegenstandster van de tweestatenoplossing en fel gekant tegen een soevereine Palestijnse staat op de West Bank in Judea en Samaria. “Er zijn vele mensen in Likoed die van mening zijn dat een Palestijnse staat een ramp zou zijn. Wij moeten terugkeren naar de basisprincipes van Likoed en onze rechten op het land opeisen,” zei ze in een interview met Arutz Sheva in maart 2011.

Zoals iedereen weet bestaat er reeds een Palestijnse autonome staat. Die heet Jordanië en de hoofdstad is Amman. De Jordaanse Optie wint nog steeds aan populariteit, niet alleen in Israël maar ook onder Palestijnen en andere Arabieren. Sinds de tweestatenoplossing zo dood is als Yasser Arafat en onlangs dubbel begraven werd door Mahmoud Abbas toen hij door een slinks manoeuver op 29 november in de VN Israël bypasste om een statusverhoging voor ‘Palestina’ te bereiken en op 7 december een tweede keer werd begraven door Hamasleider Khaled Meshaal, toen die in Gaza zijn beruchte toespraak hield waarin hij andermaal de Arabische wereld en de moslimwereld opriep om Israël te vernietigen, kijken steeds meer nationale en internationale politici richting Jordanië als een mogelijke oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict.

Parlementslid Tzipi Hotovely (Likoed), één van de grote winnaars van de onlangs gehouden voorverkiezingen in de Likoedpartij van Benjamin Netanjahoe, hield donderdag 13 december een conferentie in Or Yehuda, een stad in centraal Israël, waarin zij haar dankbaarheid aan haar aanhangers uitdrukte. Het evenement werd bijgewoond door ongeveer 600 mensen.

“Ik dank elk één van u; u heeft bewezen dat het voorverkiezingensysteem geloofwaardig is in het aangezicht van corruptie en achterkamer akkoordjes (impliciet verwijzend naar de vervelende kwestie rond minister Avigdor Lieberman die gisteren aftrad omwille van een zaak van corruptie), en diegenen in de kijker plaatst die geloven in de oprechtheid van hun te volgen pad,” zei Hotovely.

Zij vertelde aan de deelnemers dat zij in de volgende Knesset van plan is zich actief in te zetten “om de Israëlische soevereiniteit over Judea en Samaria toe te passen en de conclusies van het Levy Rapport uit te voeren.” Hotovely sprak tevens over het Israëlische besluit om Joodse woningbouw in het “E-1” gebied te promoten, dat in de toekomst Maaleh Adumim met Jeruzalem zal verbinden en loofde premier Benjamin Netanjahoe voor het besluit.

“De eersteminister stond als een solide muur om de meest wettige daad van om het even welk land uit te voeren – bouwen rondom de hoofdstad van de Staat Israël – ondanks de internationale druk,” zei ze. “Een leider moet altijd eerst voor zijn eigen volk zorgen, zelfs als de bondgenoten van zijn land daar niet van houden.”

De conferentie van donderdag werd ook bijgewoond door Yossi Dagan, de directeur voor strategische zaken van de Regionale Raad Shomron, die zei “Vóór de verkiezing wensten wij te weten of de mensen die ideologisch loyaal zijn aan Israël verkozen konden worden in de Knesset, of dat enkel politici kunnen winnen; vandaar dat wij besloten om de ‘Hotovely Test’ uit te proberen. Het indrukwekkende resultaat van Tzipi Hotovely in de voorverkiezingen, toen zij de eerste vrouw werd op de lijst van Likoed, bewijst dat ideologie kan winnen. Door haar te verkiezen keert Likoed terug naar zijn wortels.”


Bronnen:

  1. Arutz-7: Hotovely Promises to Promote Sovereignty over Judea and Samaria door Elad Benari [lezen]

Gerelateerd:

  • Nationalistisch parlementslid Hotovely in de clinch met Arabische Haneen Zoeabi + video [lezen]
  • Israëlisch parlementslid: haal oprichting Palestijnse staat van de agenda [lezen]
  • Het Levy Rapport: Israëliërs hebben het wettelijke recht zich in heel Judea & Samaria te vestigen [lezen]
  • De Joden hebben het historisch recht om te leven en te wonen op de Westelijke Jordaanoever [lezen]
  • Alles over de Jordaanse Optie op Brabosh.com (19 artikelen) [hier lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.