Tel Aviv is – op Silicon Valley na – het beste high-tech centrum ter wereld + video


Video: Tel Aviv is op Silicon Valley na, het beste high-tech centrum ter wereld

Internationale boycotacties van de Joodse staat ten spijt, van goederen en diensten al dan niet afkomstig van de ‘bezette’ gebieden (nagenoeg niemand die het onderscheid nog kent of maakt), lijken in Israël zèlf maar weinig resultaat te hebben. Israël ‘boomt’ als nooit tevoren!

Tel Aviv heeft het tot op de tweede plaats gemaakt, onmiddellijk na Silicon Valley, op een lijst die de belangrijkste high-tech centra van de wereld rangschikt op basis van een internationale studie. Die studie werd uitgevoerd door Startup Genome, een organisatie die het globale terrein omtrent high-tech onderzoekt, in samenwerking met Telefónica Digital, één van de grootste communicatiebedrijven ter wereld, onder de ca. 50.000 ondernemers die wereldwijd gebruik maken van het Startup Compass instrument.

startup03Het instrument poogt te begrijpen hoe het “startup ecosysteem” – dat factoren zoals investeerders omvatten, adviseurs, andere ondernemers, enz. – bijdraagt tot de ontwikkeling en het succes van high-tech bedrijven. Het rapport controleerde de geschiktheid van verschillende steden om het succes van startbedrijven te voeden, die tot de conclusies kwamen dat de beste plaats voor startbedrijven Silicon Valley in de VS is, die de thuishaven is voor belangrijke bedrijven zoals Google, Apple, Facebook en anderen.

Tel Aviv komt daarna, nog vóór Los Angeles, Seattle, New York, Boston, Londen, Toronto en Chicago. De volgende groep van 10 bestaat uit Parijs, Sydney, Sao Paulo, Moskou, Berlijn, Waterloo, Singapore, Melbourne, Bangalore en Santiago.

Volgens cijfers die in het rapport worden voorgesteld, ligt de gemiddelde leeftijd van de ondernemers van Tel Aviv op 36,16 jaar, twee jaar ouder dan de gemiddelde leeftijd van ondernemers in Silicon Valley (34,12 jr.). De studie openbaart ook dat in Tel Aviv, de startwerknemers 9u42 u per dag werken, dat minder dan hun tegenhangers in Silicon Valley die 9u95 per dag werken.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Speciaal voor onze ‘bashing friends. Vooral blijven bashen, terwijl Israel verder ontwikkelt.”

Bronnen:

 1. Ynet News: Tel Aviv named 2nd best high-tech center door Sagi Cohen [lezen]
 2. Telefónica Digital Hub: Startup Ecosystem Report 2012 [lezen]
 3. Jewish News One TV channel:
  – Tel Aviv ranked second in high-tech stakes [lezen]
  – Google campus opens in high-tech Tel Aviv [lezen]
  – THE ranks 3 Israeli universities in top 200 [lezen]

Gerelateerd:

 • Israël, wereldleider op het gebied van hoog technologische ontwikkelingen + video [lezen]
 • Israël’s geavanceerde technologische industrie (IATI): Made in Israel videoclip [lezen]
 • OESO: Israël is het tweede meest ontwikkelde land ter wereld door Israel Today [lezen]
 • Uniek project Maantech wil Israëlische Arabieren integreren in Israël’s hi-tech sector + video [lezen]
 • TechCamp Tel Aviv stimuleert Israëlisch Joods-Arabisch ondernemerschap voor vrouwen + video [lezen]
 • Mini-ruimteschip vliegt van Israël naar de maan door Israel Today.nl [lezen]
 • Vijf internationaal bekende bloggers bezochten Israël ‘s Technion Campus + video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.