Maak kennis met de pasgeboren Karakalkitties, de populaire woestijnkatten van Israël [in beeld]

woestijnkat02

Woestijnkatten (of zandkatten, in het Hebreeuws Karakalkatten genoemd) zijn bijna overal verdwenen behalve in Israël en worden wereldwijd beschouwd als een zeer bedreigde diersoort. De kattin op de plaatjes, Rotem genoemd, wierp onlangs vier katjes.

caracal2Rotem kwam in 2010 vanuit Duitsland naar de zoo Safari Ramat Gan in Israël. Het jaar daarop werd Rotem bevrucht door Sela en de drie plaatjes tonen het resultaat. De katten mogen dan wel erg schattig en knuffelachtig lijken, maar zijn zeker niet op te pakken zonder handschoenen!

Niet toevallig wordt een speciaal bataljon van het IDF naar deze woestijnkatten genoemd met name de Karakal Bataljon. Dat is een gemengde eenheid waarvan 70 procent van de soldaten vrouwen zijn en die naar verluidt de Hamasstrijders ontzettend veel angst inboezemen.

Zo werd in september j.l. tijdens een terreuraanslag aan de Egyptische grens een Palestijnse terrorist uitgeschakeld door een vrouwelijke scherpschutter van het Karakal Bataljon toen die beladen met explosieven op de Israëlische soldaten afstormde. Inderdaad eveneens helemaal geen (Woestijn)katten om zonder handschoenen aan te pakken!

Hieronder nog twee plaatjes waarin kattin Rotem haar nest Karakalkitties heeft verstopt tussen een rotspartij.

woestijnkat03

woestijnkat01

Korporaal Eleanor Joseph was de eerste vrouwelijke Israëlisch-Arabische paracommando die dienst klopt in het Karakal Bataljon. Het bataljon is genoemd naar een karakal kat, die veel voorkomt in Israël en in de woestijngebieden van de Sinaï. Eleanor is dus beslist geen ‘katje’ om zonder handschoenen aan te pakken. [bron]

Karakal (of caracal) kat vooral herkenbaar aan de opvallend erg puntige oren


Bronnen:

  1. Israel in New York: Meet Israel’s Newborn Sand Cats! [lezen]

Gerelateerd:

  • Kat achterna gezeten door mascottehond tijdens basketbalmatch in Israël + video
    – en over Brabosh.com en Tsiko, zijn levensreddende kater [lezen]
  • Zwaar gewapende terreurcel uitgeschakeld aan zuidelijke Egyptisch-Israëlische grens [meer]
  • Korporaal Eleanor Joseph, de eerste vrouwelijke Israëlisch-Arabische paracommando [meer]
  • Hamas waarschuwt Gazanen voor verleidelijke Israëlische vrouwelijke soldaten + video [lezen]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.