Nachtfoto’s van Israël tonen hoe in de hele wereld Chanoeka, feest van het licht, wordt gevierd

blauw3
Israël ’s nachts: een festival van lichtjes! Israël is hier duidelijk te zien. Blijkbaar wordt niet enkel in Israël maar in de hele wereld Chanoeka gevierd. Ook de Gazastrook is hier goed verlicht, blijkbaar werkt de elektriciteit er nog altijd. Nu nog leren op tijd de rekeningen betalen aan Israël. Voor de Israëlische kust ligt het eiland Cyprus en links onderaan baadt de Nijldelta en Kaïro, de hoofdstad van Egypte, in een zee van licht.

De teams van NASA imaginery en Google maps hebben aldus weer prachtige beelden gemaakt van de wereld ’s nachts. Op deze Facebook pagina kan u hier nog meer prachtige nachtkaarten bekijken.  Hieronder nog een kaartje met het hele gebied van de Middellandse Zee in beeld. Merk links bovenaan, Londen en Parijs en vooral de driehoekige zee van licht in België! Vooral Antwerpen is fel verlicht, maar daar wordt op dit ogenblik Chanoeka dan ook uitbundig gevierd. 😉

blauw4a

Een gedachte over “Nachtfoto’s van Israël tonen hoe in de hele wereld Chanoeka, feest van het licht, wordt gevierd

  1. heel mooi ! maar was er niet zolang geleden geen bende gekken die Chanoeka milieuvervuilend noemde?

    Like

Reacties zijn gesloten.