Nieuw logo van Al Fatah, partij van ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, veegt Israël van de wereldkaart

48-logo-map-palestine

De ‘gematigde’ leider van Al Fatah, Mahmoud Abbas, heeft andermaal een karikatuur neergezet omtrent zijn vermeende gematigdheid, door het nieuwe logo van Al Fatah voor te stellen naar aanleiding van de 48ste verjaardag van de oprichting van zijn partij. Op het logo is een kaartje te zien van ‘Palestina’ en werd tegelijk met één enkele pennestreek Israël van de kaart geveegd.

Zoals bekend is Abbas ook voorzitter van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie), de koepelorganisatie die de meeste Palestijnse facties groepeert (met uitzondering van Hamas), waarin Al Fatah de grootste factie is en is Abbas ook president van de Palestijnse Autoriteit die de Arabische gebieden op de West Bank bestuurt en op papier ook de Gazastrook.

Hamas logo 25 jaar
Hamas logo 25 jaar

Wie het logo van Hamas bekijkt (plaatje) rechts, zal opmerken dat de toekomstige landsgrenzen van ‘Palestina’ perfect overeenstemmen met die van Al Fatah, de partij van Abu Mazen (nom de guerre van Mahmoud Abbas). Dat is geen toeval. Zowel Hamas als Al Fatah streven de vernietiging van de Joodse staat Israël na.

De wijze waarop dat gebeurt kan al eens verschillen. Hamas opteert duidelijk voor de gewelddadige wijze, getuige de ca 1800 raketten die alleen dit jaar al werden afgeschoten vanuit de Gazastrook. Abbas’ partij Al Fatah, die vroeger eveneens een gewelddadig parcours volgde, concentreert zich de laatste jaren op een diplomatiek offensief tegen Israël, onder meer door lid te worden van UNESCO en onlangs de opwaardering van de status van ‘Palestina’ in de Verenigde Naties als ‘waarnemend niet-lidstaat’.

Overigens heeft Mahmoud Abbas in werkelijkheid het geweld niet afgezworen, iets waar hij herhaaldelijk mee dreigt. Dat valt ook op te merken op dit logo. Centraal op het logo is (in het geel) een geweer verwerkt (onder de Rotskoepel op Jeruzalem’s Tempelberg) en tevens een sleutel, die symbool staat voor de terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen naar Israël, met inbegrip van al hun nazaten waarvan hun aantal door de UNRWA op ca. 5 miljoen erkende vluchtelingen staat. Het patroon in het kaartje van ‘Palestina’ verwijst naar de typische keffijeh hoofddoek waarmee Yasser Arafat zoveel furore maakte. De duif symboliseert de bevrijding van alle Palestijnse gevangenen die opgesloten zitten in Israëlische gevangenissen.

De begeleidende tekst zoals die in de krant Al-Hayat Al-Jadida van 10 december 2012 verscheen, vertaald door Pal Watch, luidt als volgt:

abbasmap20090428“De topafgevaardigde van Al Fatah in de Gazastrook, Yahya Rabah, onderstreepte dat de beweging dit jaar een grote bijeenkomst in het centrum van Gaza City zal houden om de 48ste verjaardag te vieren die het begin van de Palestijnse revolutie markeerde.

Rabah legde tegenover het Palestijnse nieuwsagentschap uit dat het evenement zal gehouden worden rekening houdende met de sfeer van verzoening en eenheid die de voorbije weken werd waargenomen in de Palestijnse arena, volgend op de verwezenlijkingen op het slagveld (het Hamas-Israël militaire conflict in Gaza van november 2012) en de verwezenlijkingen in de Verenigde Naties (de VN die de status van ‘Palestina’ opwaardeerde).

Het organiserend comité voor de 48ste verjaardag van de Fatah beweging heeft het verjaardagslogo voor dit jaar goedgekeurd… [De bijeenkomst] zal plaatsvinden in Gaza om de 48ste verjaardag te herdenken van de Palestijnse revolutie onder de slogan ‘de staat en de overwinning’.”

raketten7a

Zoals reeds eerder gemeld waren op de massabijeenkomst van vrijdag j.l. voor het eerst in zes jaar ook de gele vlaggen van Al Fatah te zien (plaatje hierboven), de partij van de ‘gematigde’ leider Mahmoud Abbas. Aldus wordt de ene helft van het door de Verenigde Naties opgewaardeerde ‘Palestina’ geleid door een terreurorganisatie en een stelletje bebaarde islamistische leiders die een qassamraket aanbidden als ware het een Gouden Kalf, terwijl de andere helft (op de West Bank) onder leiding van Abbas onlangs zijn ‘gematigd’ nummertje opvoerde in de Verenigde Naties en de steun verwierf van een overweldigende meerderheid van de VN-lidstaten, België incluis. Die erkenning gold dus ook voor Hamas en de Gazastrook, waarvan Mahmoud Abbas ‘op papier’ tevens de president van is, maar dat gegeven lijkt iedereen bewust te ontwijken. [bron]


Bronnen:

 1. The Algemeiner:
  – Fatah Logo Celebrating 48th Anniversary Erases Israel from Map door Zach Pontz [lezen]
  – Abbas’ Fatah Praises Hamas’ Call For Israel’s Demise door Morton A. Klein [lezen]
 2. Palestinian Media Watch (PMW): New Fatah logo erases Israel [lezen]

Gerelateerd:

 • Logo van Hamas voor zijn 25ste verjaardag toont waar zijn prioriteiten liggen [meer]
 • Uitbundig ‘Overwinningsfeest van de Qassamraket’ in Gaza nav 25 jaar bestaan Hamasterreur [meer]
 • Khaled Meshaal in Gaza: ‘Vandaag Gaza, morgen Ramallah en dan Jeruzalem, Haïfa en Jaffa’ [meer]

6 gedachtes over “Nieuw logo van Al Fatah, partij van ‘gematigde’ Mahmoud Abbas, veegt Israël van de wereldkaart

 1. Nee hoor, je bent verkeerd. Al Fatah en de hele PLO claimen niet de Golanhoogte. Misschien dat het ene kaartje al wat ander nauwkeuriger is getekend, maar alle kaarten die ik van de Palestijnen heb gezien staat de Golanhoogte er niet op.

  Like

 2. Als je hiermee de Golanhoogten bedoelt, die gaan terug naar Syrië. Als je goed toekijkt zal je merken dat op beide kaartjes, zowel van Al Fatah als van Hamas, de Golanhoogte ontbreekt.

  golan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.