Egyptische Moslimbroeders tonen trots martelkamers aan journalist [Michael van der Galien]

martelkamer

Toen president Morsi zich onlangs boven de wet verhief moest het de objectieve waarnemer al duidelijk zijn: de Moslimbroederschap is een totalitaire club. Nu komt daar echter iets bij: martelkamers.

Ten opzichte van het westen probeert de Moslimbroederschap de schijn nog even op te houden dat men een ‘democratische volksbeweging’ is, die de rechten van minderheden en oppositieleden (min of meer) respecteert. De feiten zijn echter anders: het betreft hier die hard Islamisten, totalitaire dictators in de dop.

Het is met name belangrijk dat progressief Nederland dit stuk even leest. U stond zo te springen dat de Arabische Lente eindelijk was gearriveerd, dat die landen eindelijk zouden ‘democratiseren’, toch?

Zie hier wat u heeft gewrocht:

“A chilling report recently published in the Egyptian newspaper, al-Masry al-Youm, reveals that the torture chambers once utilized by the Hosni Mubarak regime to tamp down protesters are being put to the same if not greater use by the country’s new, self-proclaimed dictator, Mohammed Morsi… Al-Monitor reports that the central torture chamber is located near the Ittihadiya Palace, just opposite the gates facing the Omar Ibn Abdel Aziz Mosque. The street is reportedly “secured with a cordon and iron barriers, where the Central Security Forces (CSF) barr any and all access without the authorization of the Brotherhood.”

Tijdens het bezoekje, dat drie uren duurde, werd de verslaggever verteld dat “demonstranten die verdacht worden van anti-Broederschap activiteiten gemarteld en geslagen worden… met medeweten van de politie. Daarna worden ze overgedragen aan de officiële autoriteiten”.

De journalist doet verslag (vertaald door Al-Monitor):

“We entered the chamber with a great difficulty, after a fellow journalist from the Misr 25 TV channel facilitated. The channel is owned by the Brotherhood. There are brigades and police officers in military uniforms, as well as others in civilian clothes from al-Nozha police station, who oversee the beatings, whippings and torture. Fifteen others from the group, distinguished by their strong bodies, are supervised by three bearded and well-dressed men who decide who will be in the chamber and who may leave, even if the person is a member of the Brotherhood.

The torture process starts once a demonstrator who opposes President Mohammed Morsi is arrested in the clashes or is suspected after the clashes end, and the CSF separate Morsi’s supporters from his opponents. Then, the group members trade off punching, kicking and beating him with a stick on the face and all over his body. They tear off his clothes and take him to the nearest secondary torture chamber, from which CSF personnel, members of the Interior Ministry and the State Security Investigations Services (SSIS) are absent.”

Zoals The Blaze uitlegt kunnen oplettende waarnemers hier niet bepaald door verrast zijn: de Moslimbroederschap is sinds jaar en dag totalitair en geweldadig. Maar toch, dat ze hier zo openlijk over spreken, en zelfs journalisten toelaten in hun martelkamers, is buitengewoon zorgwekkend.

Sterker nog, een aantal martelingen vond plaats voor de ogen van de verslaggever van Al-Masry. De reden? De Moslimbroeders hopen de oppositie hiermee angst aan te jagen. “Ga terug naar huis of onderga hetzelfde lot”. Dat is het signaal dat ze willen afgeven.

“We verlieten het pand en zagen bloed stromen op de stoep van het paleis”, aldus de journalist. “Iemand probeerde het bloed te verbergen door er aarde op te gooien, maar niemand kan het beeld van dit bloed voor honderden jaren verwijderen van het collectieve geheugen van Egyptenaren”.

De gemartelde demonstranten moeten onder andere vertellen wie ze steunen: Mohamed ElBaradei, Hamdeen Sabahi, of de afgezette Egyptische nationalistische beweging (van Hosni Mubarak). De hele ‘ondervraging’ wordt geflimd door mensen die voor de media-tak van de Moslimbroederschap werken.

Het nieuwe Egypte, het Egypte van na de zogenaamde Arabische Lente, is niet slechts ‘net zo erg’ als dat van Mubarak, maar erger.

En de Moslimbroeders zijn nog maar net begonnen.

NB Hamas is de Palestijnse tak van de Moslim Broederschap.


Met dank aan Likoed Nederland voor de hint.

Bronnen:

 1. De Dagelijkse Standaard: Egyptische Moslimbroeders tonen trots martelkamers aan journalist door Michael van der Galien [lezen]
 2. Elder of Ziyon: The Muslim Brotherhood torture chambers [lezen]
 3. Israel Today Nederland: Noodtoestand in Egypte; 9 gewonden bij botsingen [lezen]

Gerelateerd:

 • Welkom in het horrortheater van de politieke islam in Gaza en Egypte door Afshin Ellian [lezen]
 • Gewelddadige manifestaties tegen president Mohamed Morsi, de nieuwe Farao van Egypte [meer]
 • Nieuw verkozen leider politieke partij van Moslim Broederschap in Egypte wil shariawet invoeren [lees]
 • Waarom Hamas geen militaire steun van Egypte moet verwachten ondanks retorisch kabaal [lees]
 • Egyptisch Jihadistenleider wil 5000 jaar oude ‘heidense’ Sfinks en pyramiden van Gizeh vernietigen [lees]
 • Egyptische president Morsi bidt voor de vernietiging van de Joden door Likoed.nl [lees]
 • Egyptische wetsontwerper: ‘Binnenkort mogen we niet eens meer onze vrouwen verkrachten’ + video [lees]
 • Simon Wiesenthal Centrum: ‘Obama moet banden met Moslim Broederschap verbreken’ door Xander [lees]
 • Gematigde moslims op de vuist met Islamisten op het Tahrirplein in Kaïro, Egypte [lees]
 • Topleider van Egyptische Moslim Broederschap roept op tot Heilige Jihad tegen Israël door Elhanan Miller [lees]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.