Welkom in het horrortheater van de politieke islam in Gaza en Egypte [Afshin Ellian]

De Moslim Broederschap toont zijn ware gezicht aan het volk van Egypte

Egypte ontdekt de vruchten van de Arabische lente, die ik systematisch ‘de Arabische storm’ noem. President Mohamed Morsi is druk bezig om drie obstakels voor verdere ontwikkeling tot een fundamentalistische staat weg te nemen: het leger, de inlichtingendiensten en de rechterlijke macht.

Nachtmerrie
Liberale en linkse Egyptenaren zijn ontwaakt in een nachtmerrie. Helaas is het te laat. Het gehate leger van Egypte is nu de reddende engel voor liberale en linkse groeperingen in Egypte.

President Morsi en de moslimfundamentalisten kunnen alleen worden tegengehouden door het Egyptische leger. Maar het leger mag zich van de Amerikaanse president Barack Obama niet te vaak bemoeien met de ‘Arabische lente’.

Mohammed ElBaradei noemde president Morsi een nieuwe farao. Ik noemde ElBaradei in een blog ooit een nuttige idioot voor de fundamentalisten. Hetzelfde geldt voor de linkse Egyptenaren. Ik vrees dat ElBaradei oud-president Mubarak gaat missen.

Halt toeroepen
Als het Egyptische leger de dictatoriale macht van Morsi geen halt kan toeroepen, zal het leger het volgende slachtoffer zijn van de zuivering. Voorlopig is dat afgewend. Maar wat is het beleid van Morsi inzake Israël?

De Egyptische regering heeft de blokkade van Gaza en de strenge controle op de grenzen opgeheven. De grens is open voor iedereen die naar Gaza wil.  Niet alleen de emir van Qatar, maar ook de terroristenleiders in ballingschap mogen tegenwoordig met de nodige beveiliging de grens met Gaza oversteken. En hierin zit het slimme beleid van president Morsi. Wat wil hij hiermee bereiken?

25 jaar
De islamitische terreurorganisatie Hamas is 25 jaar geworden – reden voor een feestje. De leider van Hamas, Khaled Meshaal, mocht met uitgebreide beveiliging via Egypte naar Gaza reizen.

Meshaal was elf jaar oud toen hij de Palestijnse gebieden verliet. Hij werd geboren in Ramallah en is nog nooit in Gaza geweest. De paus van de terroristen kuste de heilige grond van terreur in Gaza.  Khaled Meshaal is een karikatuur van de grote Yasser Arafat. Dit is het plan: Meshaal moet de nieuwe Arafat van Palestijnen worden.

raketten8aViering van het 25ste jaar dat Hamas bestaat

Raket
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Gaza kwamen de Hamas-leiders uit een raket van 6 meter lang. Was dat de Fajr 5 die ze recentelijk op Israël afvuurden? Nee. Was het een Israëlische raket? Nee. Wat dan wel? Een scud-raket, door Iran ‘Shahab 3’ genoemd.

Hamas heeft een perfect gevoel voor een carnaval van geweld: de Hamas-leiders kwamen tevoorschijn uit een Shahab 3-raket. Khaled Meshaal trad het Palestijnse publiek tegemoet vanuit een Iraans Shahab 3.

Huurling
Meshaal is goed bevriend met Iran. Hij was lange tijd huurling van Khamenei. Palestijnse terreurgroepen bestaan uit ordinaire huurlingen, die soms van eigenaar wisselen. Nu is Meshaal bezig om – naast Iran – verschillende opdrachtgevers tevreden te houden. Eerloze slaven zijn het, de Palestijnse terreurleiders.

De Hamas-leiders zijn ‘raketgangers’ geworden. Ze dromen niet van vrede, vrijheid of een rechtsstaat. Raketten, daarvan dromen ze. Hoe groter hoe beter, want dan kunnen ze meer Joden tegelijk doden.

Leiderschap
Khaled Mashaal wil zich niet meer kandidaat stellen voor het leiderschap van Hamas. Hij wil leider van alle Palestijnen worden. Daarom matigt hij nu zijn toon, enigszins althans. Dat doet hij niet in Gaza maar in Ankara en in Qatar, waar hij met de indirecte vertegenwoordigers van Barack Obama praat.

Hamas wilde en wil alle Palestijnse gebieden verenigen onder de leiding van Hamas zelf. Daarmee kunnen ze het terreurgebied uitbreiden met de Westelijke Jordaanoever. Als dat gebeurt, staat het hele Palestijnse gebied onder heerschappij van een aftakking van Moslimbroeders.

Dat is wat Morsi wil.

Daken
Als Khaled Mashaal leider van alle Palestijnen wordt, zullen ook op de Westelijke Jordaanoever de lijken van Fatah-mensen vanaf de daken naar beneden worden gegooid. Dit gebeurde een paar jaar geleden ook in Gaza, toen Hamas de macht overnam van Fatah. En daarna zullen duizenden seculiere Palestijnen als asielzoeker in Tel Aviv aankloppen.

President Morsi biedt Hamas de mogelijkheid om zich via de open grens tussen Gaza en Egypte te bewapenen voor de volgende ronde van de strijd. De Arabische storm heeft nu al duizenden levens gekost. Maar dat was pas een begin. Het horrortheater van de politieke islam in het Midden-Oosten komt nu pas echt op gang.

door Afshin Ellian


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dit is MO politiek en een paar schoenmaten te groot voor onze EU, van alle ‘intelligentia’ verschoonde leiders.”

Bronnen:

 1. Elsevier Nederland: Welkom in horrortheater van de politieke islam door Afshin Ellian [meer]

Gerelateerd:

 • De naakte Fallus van Hamas op het podium in Gaza, zegt meer dan duizend woorden [meer]
 • Gewelddadige manifestaties tegen president Mohamed Morsi, de nieuwe Farao van Egypte [meer]
 • Nieuw verkozen leider politieke partij van Moslim Broederschap in Egypte wil shariawet invoeren [lees]
 • Waarom Hamas geen militaire steun van Egypte moet verwachten ondanks retorisch kabaal [lees]
 • Egyptisch Jihadistenleider wil 5000 jaar oude ‘heidense’ Sfinks en pyramiden van Gizeh vernietigen [lees]
 • Egyptische president Morsi bidt voor de vernietiging van de Joden door Likoed.nl [lees]
 • Egyptische wetsontwerper: ‘Binnenkort mogen we niet eens meer onze vrouwen verkrachten’ + video [lees]
 • Simon Wiesenthal Centrum: ‘Obama moet banden met Moslim Broederschap verbreken’ door Xander [lees]
 • Gematigde moslims op de vuist met Islamisten op het Tahrirplein in Kaïro, Egypte [lees]
 • Topleider van Egyptische Moslim Broederschap roept op tot Heilige Jihad tegen Israël door Elhanan Miller [lees]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.