Khaled Meshaal in Gaza: ‘Vandaag Gaza, morgen Ramallah en dan Jeruzalem, Haïfa en Jaffa’

Gisteren is Hamasleider Khaled Meshaal toegekomen in Gaza om er de 25ste verjaardag van de stichting van Hamas bij te wonen. Hij bereikte Gaza vanuit Egypte via de grensovergang in Rafah. Meshaal viel van emotie door de knieën en kuste pausgewijs de Gazaanse bodem, waarna de Palestijnse paus van de terreur tegen de Joden weer recht kroop en het stof van zijn kleren klopte. Bloedspatten van zijn talrijke Joodse slachtoffers laten zich moeilijker verwijderen.

hamas25logo3
Jubileum logo: Hamas 25 jaar

Het is het eerste bezoek van terroristenleider Meshaal aan de Gastrook sinds 1967. Zijn bezoek zou naar verluidt drie dagen duren waarna hij terug naar Qatar vertrekt, zijn huidige stek sinds Hamas uit Damascus werd verdreven als straf nadat Hamas de kant van het rebellenleger had gekozen. Dat was duidelijk geen goed idee.

Er was weinig verzoenende taal te horen gisteren op de persconferentie. “Vandaag Gaza, morgen Ramallah en dan Jeruzalem, Haïfa en Jaffa,” brulde hij enthousiast de menigte toe. Al bij al geen goed moment dus om over de tweestatenoplossing te beginnen spreken op gevaar af ter plekke te worden geliquideerd of doodgeschopt.

Behalve het vieren van het 25-jarig bestaan van Hamas, zal Meshaal ook een bezoek brengen aan het huis van de geestelijke leider van Hamas, sjeik Ahmed Yassin die in maart 2004 werd uitgeschakeld door het IDF. Ook een bezoek aan het huis van Hamas commandant Ahmed Jabari, die op 14 november door het IDF werd neergelegd, staat op het menu.

Op het filmpje is zowat het hele buitenlandse politburo van Hamas te zien in het gezelschap van Hamaspremier Ismail Haniyeh en veel andere terroristen en Jodendoders in maatpak.  Jammer genoeg waren er nergens in de omgeving Israëlische drones noch Apache helikopters te bespeuren. Het zou voor Israël een mooie gelegenheid zijn geweest om een ‘opening’ te creëren naar nieuwe onderhandelingen wanneer de oorlogsstokers van Hamas vroegtijdig de laan zouden worden uitgestuurd.


Bronnen:

 1. The Algemeiner: After Kissing Ground Upon Entry Into Gaza for First Visit Hamas Terror Chief Promises Conquest of Jerusalem, Haifa (VIDEO) [meer]

Gerelateerd:

 • De naakte Fallus van Hamas op het podium in Gaza, zegt meer dan duizend woorden [meer]
 • Uitbundig ‘Overwinningsfeest van de Qassamraket’ in Gaza nav 25 jaar bestaan Hamasterreur [meer]
 • Khaled Meshaal in Gaza: ‘Vandaag Gaza, morgen Ramallah en dan Jeruzalem, Haïfa en Jaffa’ [meer]
 • Logo van Hamas voor zijn 25ste verjaardag toont waar zijn prioriteiten liggen [meer]

4 gedachtes over “Khaled Meshaal in Gaza: ‘Vandaag Gaza, morgen Ramallah en dan Jeruzalem, Haïfa en Jaffa’

 1. Heb je ook dat laatste gelezen? Typisch BBC:

  “Are you in Gaza? Are you taking part in the rally? Please share your comments and experiences.”

  Tijd dat we Rudi Vranckx weer naar Gaza sturen (als hij daar al niet zit). HIj zal er zich goe op zijn gemak voelen en zoals altijd objectief commentaar leveren op de gebeurtenissen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.