Toenemende intimidatie en racistische haat van Arabische Israëli’s ten opzichte van Joden in Israël

afula-israël2Plaatje uit Afula in noord-Israël. Joodse meisjes van amper 12-13 jaar oud worden voortdurend lastig gevallen door Arabische jongeren uit de naburige Arabisch dorpen en meegelokt naar hun dorpjes. Vice-burgemeester van Afula Dr. Boris Yudis: “Moeders komen bij mij uithuilen dat hun 12- en 13 jarige dochters naar Arabische dorpen zijn getrokken.” [bron]

Buiten Israël, hoort het grootste deel van de wereld enkel over de belangrijkste uitbarstingen van geweld tussen Joden en Arabieren in het gebied. Maar op lager niveau is er een ongeziene en constante campagne aan de gang van rassenhaat, intimidatie en terrorisme dat de natie teistert.

Zo bijvoorbeeld werden enkele dagen geleden vier Arabische mannen opgepakt nadat zij hadden getracht een Joods tienermeisje te verkrachten in Afula, een stadje gelegen in het noorden van Israël op ca. 12 kilometers ten zuiden van Nazareth. De verkrachting werd op het laatst ogenblik verhinderd toen een Joodse man het meisje hoorde gillen en haar aanvallers kon afschrikken waarop ze afdropen.

“Ik liep doorheen het stadscentrum voorbij een donker gebouw dat in aanbouw was toen ik een meisje om hulp hoorde schreeuwen,” vertelde Itai Cohen aan The Jewish Voice. “Ik liep naar binnen en zag vier Arabische mannen tussen 30 en 40 jaar oud die een huilend Joods meisje tegen de grond drukten. Ik greep een koevoet en maakte kabaal. Zij raakten in paniek en zetten het op een lopen.”

Cohen vertelde later dat, terwijl hij op de beslissende moment louter instinctief handelde, indien de Arabische mannen besloten hadden om zich tegen hem te keren, het incident voor zowel Cohen als het meisje veel slechter had kunnen eindigen.

Na het teruggeven van het getraumatiseerde meisje aan haar familie, verklaarde Cohen dat dit verre van een geïsoleerd incident was. “Wij worden omringd door Arabische dorpen en de Arabieren bewegen zich vrij rondom Afula,” zei hij, waarop hij benadrukte dat met als resultaat “het geweld over de hele stad is toegenomen, maar de meeste Joden te bang zijn om erover te spreken.”

Aantonend dat dit fenomeen zich ook in andere delen van het land voordoet, berichtte The Jewish Voice afgelopen maandag ook over Joodse meisjes die in de binnenstad van Jeruzalem werden lastig gevallen door Arabieren. De meisjes in kwestie hingen wat rond in het Liberty Bell Park van Jeruzalem toen een groepje Arabische jongeren voorbij kwam en de meisjes begonnen uit te schelden. Het incident escaleerde toen de Arabische jongeren de meisjes bedreigden en hen duidelijk maakten dat zij geen Joden toestonden om door het gebied te gaan.

Beide incidenten werden volledig genegeerd door de reguliere Israëlische en internationale pers. De reden om dit alles toch onder de aandacht te brengen is niet aan te zetten tot vijandigheid jegens de Arabieren, noch te suggereren dat Israëliërs allemaal perfecte lieverdjes zouden zijn, terwijl hun vijanden harteloos en wreed zijn. De reden is om een hardnekkige mythe tegen te spreken en anderzijds te wijzen op een schrijnend geval van het gebruik van dubbele standaarden.

Eerstens: de dubbele standaard.

Zoals reeds opgemerkt, negeerden de media volledig beide incidenten en honderden anderen zoals dezen komen de hele tijd regelmatig voor.

Uiteraard, indien de rollen omgekeerd waren, als het vier Joodse jongeren waren geweest die zouden geprobeerd hebben om een Arabische tiener te verkrachten, dan zouden de Israëlische en internationale pers niet meer kunnen ophouden met over dit verhaal te spreken en/of te berichten.

Het hanteren van een verschillende standaard ten aanzien van Joden in vergelijking tot hun antagonisten, is simpelweg puur antisemitisme.

Ten tweede: de mythe.

De Arabische antagonisten van Israël, met inbegrip van zij die in het Israëlische parlement zetelen, trachten regelmatig een beeld af te schilderen van wijd verspreide discriminatie en beweren dat Arabische burgers van Israël het leven zuur wordt gemaakt en zij permanent onder dreiging leven in de door Joden gedomineerde gebieden.

Maar het tegenovergestelde is in feite de waarheid. De Arabische burgers van Israël frequenteren regelmatig de door Joden overheerste gebieden en worden over het algemeen op gelijke voet behandeld als de Joden. Een toevallig bezoek aan de binnenstad van Jeruzalem op om het even welke dag of aan de winkelgalerij van Malha van de stad, zal dit punt gemakkelijk bewijzen.

malha02In de reusachtige winkelgalerij Malha in Jeruzalem is geen spoor te merken van racisme of discriminatie tussen Israëlische Joden of Arabieren. Niks Apartheid, dat is een boosaardige mythe.


Met dank aan Ronald voor de hint.

Bronnen:

 1. Israel Today – Israel: Arab men harass and attack Jewish girls [meer]
 2. Nieuw religieus peil: Discriminatie door Israëlische Arabieren [meer]
 3. Arutz-7: Noisy Arabs Roughed Up in Afula on Tisha B’Av door Gil Ronen [meer]
 4. TOT – Private Consulting Services: Young Jewish Girls ‘Marrying Arabs in Northern Israel’ [meer]

6 gedachtes over “Toenemende intimidatie en racistische haat van Arabische Israëli’s ten opzichte van Joden in Israël

 1. ik betwijfel of je de echte waarheid wil horen..
  gisteren de moordenaars van hamas hun “feestje” gezien? heb je ook gehoord wat ze vertelden?
  of was dat niet op twitter te lezen?
  heb je de tweets over Syrie dan ook gevolgd? over Iran dat openlijk uitkomt over hun ambitie om alles wat Joods is te VERNIETIGEN..
  waarschijnlijk niet zeker?

  blijft natuurlijk wel jammer dat je “geen sympathie kan hebben voor Israel” maar wees gerust..Israel overleeft dat wel hoor !

  Like

 2. Zolang er Arabieren en Druzen in het IDF zitten (Ook als generaal), Arabieren leren in de Universiteiten, ook zij die als terrorist gevangen zaten, Israëlische vrouwen naast Arabische en Palestijnse vrouwen bevallen in het ziekenhuis, de naamborden en bewegwijzering in het Hebreeuws is, het Arabisch is, en in het Engels kun je niet hard maken dat er apartheid is in Israël. Daarnaast is er in Israël complete vrijheid van godsdienst. O, ik vergeet de Homo’s.

  Nu je toch over Arabieren begint. Ja: de Arabieren die kennen wel apartheid: de moslims (gelovigen) en de ongelovigen. Ja, zij waren het die oostelijke deel van Jeruzalem en Judea en Samaria (Door jou genoemd de Westbank) Judenrein hebben gemaakt 1948 en jaren daarna.

  Israël is het enige land in het midden oosten dat een democratisch land is naar westerse begrippen. Een land dat de mensenrechten respecteert. De landen er omheen niet, die hebben een aangepaste versie, die aangepast aan de Sharia. En zoals je zou moeten weten, is de Sharia strijdig en op sommige punten staat de sharia zelfs haaks op de rechten van de mens.

  Ik zou zeggen: ga de koran eens lezen dan zie je hoe lief zij zijn tegenover Joden en Christenen en kafirs. Ga eens de geschiedenis van de Islam na en kijk eens hoe lief ze zijn geweest tegen Joden, Christenen, Hindoes, Boeddhisten en Homo’s : er is geen spat veranderd.

  Like

 3. 1. De Joden van Israël zijn geen ‘zondebok’ maar een doelwit. Een belangrijk onderscheid. Een ‘zondebok’ heeft niet of nauwelijks verweer, een ‘doelwit’ daarentegen wèl, terugschieten bijvoorbeeld. Joden zijn vogelvrij wild waarnaar Jihadisten en andere Islamisten van hartelust en zonder gewetensbezwaren vrij het vuur mogen openen. Lees het charter van Hamas bv.

  2. Een verhaal heeft altijd twee kanten. U volgt de verkeerde bronnen. Lees wat meer Brabosh.com en hoor aldus ook de andere kant van het verhaal. Leg dat naast uw reguliere bronnen en hopelijk leert u wat te nuanceren.

  3. De Arabieren zijn niet per definitie slecht, heb ik ook nooit beweerd. In de rubriek ‘Israëlische Arabieren’ op deze blog (80 artikels!) staan enorm veel positieve berichten over de 1,6 miljoen Arabieren van Israël (bijna een kwart van de bevolking van de Joodse staat) die zich openlijk achter Israël scharen. De moeite waard om te lezen: https://brabosh.com/category/israelische-arabieren/

  4. Over dat waarschuwingsbord waarnaar u verwijst: Wanneer u als buitenlander België betreedt en u heeft geen Belgisch paspoort op zak, geen visum, geen EU onderdaan bent, geen geldige arbeidsvergunning beschikt, belandt u vrijwel zeker in een gesloten asielcentrum (zoals asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel) in afwachting van uw uitzetting uit het land.

  Nochtans kent België, in tegenstelling tot Israël, al bijna 70 jaar een stabiele en duurzame vrede en wordt het omringd door vredelievende naties. Zo vredevol dat we zelfs de militaire dienstplicht hebben afgeschaft en bijna volledig ontwapend hebben (vergeleken met hoe het was tot begin jaren 1970.) Sinds de val van het IJzeren Gordijn omstreeks 1990 houdt België helemaal geen vijanden meer over.

  Israël leeft al bijna 65 jaar op voet van oorlog met de omringende Arabische staten. Het heeft over die periode reeds zeven oorlogen uitgevochten. Plus de conflicten met Gaza. Arabische zelfmoordterroristen trachten tot op vandaag illegaal Israël binnen te gaan, niet om naar de supermarkt te gaan om te shoppen of illegaal werk te vinden, maar om bommen te leggen met het doel zoveel Joden te vermoorden.

  Ik begrijp dan ook niet waarom u zich zo druk maakt om identiteitscontrole. Israël verkeert in een permanente staat van oorlog en in oorlogstijd gelden nu eenmaal andere (krijgs)wetten.

  Like

 4. Als zaken zoals met die meisjes gebeuren is niet te tolereren. Maar wat is de bedoeling? Aantonen dat de Arabieren per definitie slecht zijn en de Joden een soort zondebok? Ik heb verschillende bronnen gevolgd op Twitter en ik kan echt geen sympathie hebben met Israël. Dan heb ik het vooral over de overheid daar, de mensen zelf kunnen hier in grote mate niks aan doen. Geen apartheid in Israël, hoe verklaar je dit dan: http://drdawgsblawg.ca/2012/12/but-we-mustnt-call-it-apartheid-4.shtml
  Waar is de echte waarheid?

  Like

 5. Het eigenlijk al een tijdje zo. Ook het inmiddels bekende iemand voor ‘hoer’ uitmaken is aan de orde van de dag. Wat nog veel erger is, is dat er inderdaad kwetsbare meisjes zijn die versierd worden door een Arabier en daar later mee trouwen, om er vervolgens achter te komen dat er geen weg meer terug is. Zo’n meisje wordt dan meegenomen naar een klein dorpje. Ze spreekt de taal niet en als ze weg wil gaan, pakken ze haar ID of paspoort af, zodat ze geen poot meer heeft om op te staan. Hier waren een paar jaar geleden al verhalen over. Er zijn zelfs organisaties voor opgericht die dit soort meisjes proberen te redden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.