Bouw, Bibi, bouw! Doorgaan met Joodse huizen bouwen en nooit capituleren! [Dovid Efune]

Maale_Adumim_panorama2Panorama van Maale Adumim in het gebied van Judea & Samaria (ook bekend als West Bank)

De voorbije dagen was Israël het voorwerp van wat de Israëlische krant Yediot Ahronot (Ynet News) een “diplomatieke tsunami” noemde. De paniekerige inspanningen om Israël’s Operation Pillar of Defense stil te leggen, gevolgd door een nagalmende verwerping van Israël’s positie in de Verenigde Naties toen de Algemene Vergadering instemde met de opwaardering van de status van de Palestijnse Autoriteit als ‘waarnemend niet-lidstaat’.

Nadat de Israëlische regering een week later de goedkeuring aankondigde van nieuwe bouwplannen in Jeruzalem, vielen de Europese staten praktisch over elkaar heen in hun uitzinnige inspanningen om de misdaden van Israël aan de kaak te stellen en te bekritiseren.

William HagueZelfs enkele van de meer steunende verklaringen die werden afgelegd over “het recht van Israël om zichzelf te verdedigen” of William Hague, Brits minister van Buitenlandse Zaken, die afgelopen dinsdag zelfverzekerd verklaarde “Ik denk niet dat er veel enthousiasme bestaat binnen de Europese Unie om in Europa economische sancties af te kondigen tegen Israël,” heeft de bedekte bedreigingen tegenover de Joodse staat niet doen verminderen, integendeel.

Door duidelijk te zeggen waarop het staat, wordt de twijfel aangemoedigd. Indien Amerika al moet aankondigen dat Israël een recht op zelfverdediging heeft, betekent dat in feite dat er ook een argument voor het tegendeel bestaat.

Natuurlijk is het standpunt dat door de meesten in de internationale gemeenschap wordt ingenomen in geen geval altruïstisch. Het is duidelijk hoe weinig de internationale gemeenschap geeft om het lijden, echt of waargenomen, eenvoudig door de gevallen te onderzoeken van Syrië, de Soedan, Egypte, Saoedi-Arabië, Iran en andere mekka’s van barbarisme. Deze echte probleemspots hebben geen fractie van de diplomatieke output veroorzaakt die Israël ten dele viel.

Het ook wordt meer en meer duidelijk dat de wereldleiders niet werkelijk zelf nog geloven dat de Israëlische concessies zullen leiden tot om het even welk soort vrede, of dat de Arabische naties geïnteresseerd zijn omtrent die kwestie om zij aan zij te leven met om het even welke vorm van Joodse staat of gemeenschap.

Verschijnend op de Amerikaanse TV-zender MSNBC afgelopen dinsdag zei Tony Blair, de Gezant van het Kwartet voor het Midden-Oosten, dat “het op dit ogenblik erg moeilijk is om tegen de Israëliërs te zeggen dat zij moeten ‘onderhandelen met hen’ in omstandigheden waarin zijn raketten afvuren vanuit Gaza.”

Hillary Clinton vertelde op het Savan Forum vrijdag j.l. dat “in de laatste 20 jaar, ik de Israëlische leiders een eerlijke, in goed vertrouwen inspanning heb zien maken en niet wraakzuchtig te zijn, op een wijze die noodzakelijk was.” Vanuit eenzelfde vertrekpunt slaagde de voormalige Israëlische premier Ehud Olmert er niet in om een vraag afdoende te beantwoorden die werd gesteld door iemand uit het publiek in verband met waarom president Mahmoud Abbas van de PA in 2008 wegliep van zijn loyaal vredesaanbod.

De ware reden waarom de regeringen over de hele wereld zich haastten om een anti-Israël standpunt in te nemen, raakte bekend toen in een openhartig moment de Australische minister van Buitenlandse Zaken Bob Carr, volgens de Australische krant de Herald Sun, verklaarde waarom zijn land in de Verenigde Naties  voor ‘Palestina’ stemde en daarvoor als uitleg gaf: “Ik verontschuldig me niet voor het feit dat Australië belangen heeft in de Arabische wereld. Als wij tegen hadden gestemd was dat een zware opdoffer geweest voor onze belangen in meer dan 20 Arabische landen. De waarheid is dat zij dit allen zien als een fundamentele kwestie.”

Het komt er dus in feite op neer dat het internationale argument voor het stoppen van Israëlische woningbouw in Oost-Jeruzalem, de formele opwaardering van de status van de Palestijnse Autoriteit in de VN en het paal en perk stellen aan de acties van Israël tegen Hamas in Gaza is: omdat de Arabische staten dat niet willen.**

Dit zijn dezelfde theocratische en radicale Arabische staten die voor het overgrote deel op de één of andere wijze verwerpelijke antisemitische propaganda verspreiden, aandringen op de vernietiging van Israël, zich schuldig maken aan onderdrukking van hun eigen volk inzonderheid de vrouwen, onverdraagzaam staan ten opzichte van vrijheid van religie en eindeloze lijsten van schendingen van de mensenrechten op hun naam hebben. Het heet dan ook geen groot wonder dat de Israëliërs zich verzetten tegen hun boodschap zelfs indien die via Europa komt.

In dit opzicht raakt Israël steeds meer geïsoleerd maar staat niet alleen. Staten en burgers met een moreel geweten hebben zich achter Israël geschaard en zullen dat blijven doen. Deze ervaring van isolatie is het Joodse volk niet vreemd, maar voor het eerst in de recente geschiedenis worden wij niet als individuen opzij geschoven maar als een robuuste eensgezinde gemeenschap in de vorm van de staat Israël.

Als Israël door de internationale gemeenschap wordt aangeboden op een dienblad aan de Arabische staten om hen te kalmeren, ligt de enige toevlucht van het Joodse volk erin om zijn positie te versterken en zijn burgers op elke mogelijke manier te beveiligen. Vandaar dat het noodzakelijk is voor Israël om te bouwen en Joden te nestelen in elke hoek van Jeruzalem en in de gebieden van de West Bank; omdat een qassamraket nog nooit werd afgevuurd vanuit een Joodse wijk.

In Israël helpt zelfs geen berg internationale verklaringen om de Arabische terreur te temperen van wanneer ook maar één enkel Joodse appartementsgebouw wordt gebouwd. Echter, het grondgebied dat onder controle staat van de vijanden van Israël daarentegen is een permanente broeihaard van haat, terreur, onverdraagzaamheid en fanatisme.

Aldus rest de premier van Israël maar één prerogatief meer: Bouw, Bibi, bouw!

** Brabosh.com: Het komt er dus in feite op neer dat de Westerse landen (en elders in de wereld) simpelweg hun belangen – onder meer als olieafnemers – in de Arabische wereld willen veilig stellen. Vandaar dat zij de Arabieren niet voor het hoofd willen stoten en aldus noodgedwongen alle door Arabieren ingediende anti-Israël moties en resoluties ondersteunen of in het ‘beste’ geval zich onthouden bij stemming.

Denk bv maar terug aan de oliecrisis van 1973, meteen na het einde van de Jom Kippoeroorlog, toen de olie uitvoerende landen van het Midden-Oosten de oliekraan dichtdraaiden nadat het Westen en de VS  sympathie koesterden met de belaagde Joodse staat toen die andermaal werd aangevallen door Egypte en Syrië (en andere Arabische partners). Israël dreigde die oorlog ei zo na te verliezen, herpakte zich en sloeg keihard terug om vervolgens de Sinaï en de Golan te veroveren en ook weer deze Arabische aanvalsoorlog te winnen. Uiteraard zorgde die Arabische nederlaag tot enorme frustraties binnen de islamitische en de Arabische wereld.

Het is dus begrijpelijk – maar niet verschoonbaar! – dat de Westerse wereld geen nieuwe oliecrisis wenst te riskeren of andere belangen in het Midden-Oosten wil zetten, enkel en alleen omwille van Israël. Vandaar dat Israël al bijna 65 jaar lang letterlijk zweeft tussen hamer en aanbeeld (Westen versus M-O) en zich met alle moeite van de wereld tracht staande te houden en noodgedwongen als speelbal of boksbal fungeert voor al die belanghebbende partijen, naties en machtsblokken.

oliecrisis-1973aOliecrisis in de Verenigde Staten in 1973 [bron]

door Dovid Efune

De auteur is redacteur van The Algemeiner en directeur van de GJCF (Gershon Jacobson Jewish Continuity Foundation).


Bronnen:

 1. The Algemeiner: “Build, Bibi, Build”</em> door Dovid Efune [meer]

Gerelateerd:

 • Israël’s antwoord op eenzijdige PA-actie in VN: 3000 nieuwe woningen in Jeruzalem en West Bank [meer]
 • Waar precies wordt er nu gebouwd in het oostelijk deel van Jeruzalem? door Melanie Lidman [meer]
 • Eenzijdig maneuver van Mahmoud Abbas in VN is wellicht doodsteek voor tweestatenoplossing [meer]
 • Salut meneer Joe Biden, bedankt om even langs te komen [meer]
 • Netanjahoe: er komt geen bouwstop in Jeruzalem, nu niet en nooit [meer]
 • Premier Netanjahoe wil in heel de hoofdstad Jeruzalem verder huizen blijven bouwen [meer]
 • Boodschap Israël aan EU: Jeruzalem is rode lijn en niet onderhandelbaar door Xander [meer]
 • VS weer boos op Israël: Jeruzalem bouwt 20 nieuwe woningen in wijk Sheikh Jarrah [meer]
 • Likoed Danny Ayalon vanuit Gilo: Jeruzalem voor altijd één en ondeelbaar + video [meer]
 • Netanjahoe: Gilo is geen nederzetting maar een woonwijk in het hart van Jeruzalem [meer]
 • Israël bouwt 900 nieuwe woningen in Gilo (Jeruzalem) [meer]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.