Hamasleider Al-Zahar tegen Abbas: Eenieder die Palestina wil bevrijden moet geweer nemen [video]

In tegenstelling tot PA-president Abu Mazen (nom de guerre van Mahmoud Abbas) van Al Fatah (op de West Bank), windt Hamasleider Mahmoud Al-Zahar (in de Gazastrook) er nooit doekjes om als het erom gaat het ware doel van de Palestijnen toe te lichten en dat is de Joodse staat Israël vernietigen. Geen vrede, geen compromissen, geen erkenning van het bestaansrecht van Israël en zeker nooit als Joodse staat.

Het volgende uittreksel komt uit een interview met Hamasleider Mahmoud Al-Zahhar, dat door de Libanese TV zender Al-Mayadeen TV op 26 november 2012 werd uitgezonden en gisteren 3 december 2012 door Memri TV op YouTube werd geplaatst. Dat interview dateert dus vier dagen nàdat onder Egyptische bemiddeling een staakt-het-vuren van kracht werd na acht dagen van hevige strijd tussen Hamas en het IDF, tijdens het verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense.

Mahmoud Al Zahar is medeoprichter van Hamas en één van de drie belangrijkste leiders van Hamas (naast Ismail Haniyeh en Khaled Meshaal) en is ook minister van Buitenlandse Zaken en partijideoloog van Hamas. In dit interview haalt Al Zahar ongemeen scherp uit naar Mahmoud Abbas omwille van zijn vraag in de VN voor een statusverhoging van de Palestijnse Autoriteit, dat hij drie dagen later – en met succes – op 29 november 2012 zal doen. Opmerking: het cursief gedrukte deel werd voor de volledigheid aan de Arabische tekst door Brabosh.com toegevoegd :

Die [Palestijnse statusresolutie in de V.N.] vormt een groot gevaar voor de Palestijnse verzetsbeweging. [Mahmoud Abbas] wil een “schandelijke” staat bewerkstelligen. Het zal geen echte staat zijn. Het zal geen invloed hebben. Het zal een staat zijn die enkel op papier bestaat.

Maar het echte gevaar schuilt in het volgende: Een man [Abbas] die beweert dat hij de Palestijnen vertegenwoordigt, geeft toe dat meer dan 80 procent van dit land geen deel uitmaakt van Palestina maar integendeel Israëlisch grondgebied is.

Dit is de tweestatenoplossing: Er zou een Palestijnse staat komen op een onbeduidend deel van het land, terwijl de overweldigende rest van het land [= Israël zèlf dus], met inbegrip van Jeruzalem en de Al-Aqsa, in het bezit zou komen van Israël. Wat kan er nog gevaarlijker zijn?

De praktische implicatie van dit alles is, dat Abu Mazen [Mahmoud Abbas] verklaard heeft dat hij zich kant tegen het verzet, tegen het gooien van stenen is, dat hij niet naar Safed [voormalige woonplaats van Abbas in Israël] zou terugkeren, waarmee hij het Recht op Terugkeer [van de Palestijnse vluchtelingen] heeft opgegeven, alhoewel dit niet enkel om zijn eigen recht gaat, maar het recht is van al zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Hij wil dit internationaal laten consolideren [in de Verenigde Naties]. Hij wil eender welke poging van het verzet om Palestina te bevrijden tegenwerken.

Iedereen die Palestina wil bevrijden door een klacht neer te leggen [bij het Internationaal Strafhof – het ICC], zal ik hem zakdoeken toezenden om zijn tranen weg te vegen. Diegene die werkelijk Palestina wil bevrijden zou de wapens moeten opnemen [tegen Israël.]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.