Hamas en zijn gewapende strijders tegen Israël eisen geschrapt te worden van lijst terreurorganisaties

President Ahmadinejad (l.) van Iran en Hamaspremier Ismail Haniyeh (r.), de Dumb & Dumber van het Midden-Oosten, krijsten het op 22 november 2012 vol vreugde uit:

“Israël is verslagen. We hebben gewonnen!”

Een Palestijnse staat zonder een gewapende strijd tegen Israël is een illusie en zal de Palestijnen helemaal niks opleveren, zei Hamas’ officiële topvertegenwoordiger Osama Hamdan afgelopen zondag. Hamdan, die in Beiroet woont, zei dat het resultaat van de stemming in de Algemene Vergadering van de V.N. vorige donderdag omtrent soevereiniteit, een “politieke stap is, maar geen overwinning of een grote verwezenlijking was.”

Hij wees erop dat de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) reeds een vertegenwoordiging in de V.N. had. “De PLO heeft een zware politieke prijs betaald voor deze vertegenwoordiging omdat het zijn aanspraken op het land in 1948 heeft opgegeven,” zei Hamdan. “Vandaar dat de werkelijke succesvolle voltooiing ligt in de bevrijding van het land, de terugkeer van de vluchtelingen en het bereiken van standvastigheid over het land. Dit zijn de realisaties die het volk respecteert en waardeert.”

De Hamasleider zei dat de stemming in de Verenigde Naties ten gunste van een opwaardering van de Palestijnse status, moet beschouwd worden als een politieke realisatie “enkel als dit deel uitmaakt van een uitgebreide strategie voor de bevrijding, met het verzet als zijn belangrijkste basis.” Hamdan verklaarde dat Hamas de vraag om erkenning van soevereiniteit verwelkomde, “omdat het de bereidheid van de internationale gemeenschap weerspiegelt om te herstellen wat Palestina heeft beschadigd.” Hij herhaalde tevens de verbondenheid van Hamas aan de gewapende strijd tegen Israël. Hij zei dat zijn organisatie zou blijven streven voor “de bevrijding van Palestina, van de rivier tot aan de zee.”

Premier van Hamas, Ismail Haniyeh, zei zondag dat “De tijd is gekomen dat de Verenigde Staten en de Europese Unie Hamas moet verwijderen van de aangewezen lijst van terreurorganisaties.” Hij deed deze oproep tijdens een ontmoeting in Gaza Stad tijdens het bezoek van een Europese missie uit solidariteit met de Palestijnen. “Hamas en de Palestijnse groepen zijn nationale bevrijdingsbewegingen die zich verdedigen tegen Israëlische tegen ons volk,” vertelde Haniyeh aan de delegatie.

Hij riep tevens op om de Israëlische leiders te vervolgen “voor hun doorlopende criminele misdaden tegen ons volk, vooral de laatste acht dagen durende agressie [in de Gazastrook].” Haniyeh klaagde ook over het door de VN gesponsorde onderzoeksrapport omtrent Operation Cast Lead (in Gaza 2008-2009), dat door de Zuid-Afrikaanse rechter Richard Goldstone werd opgesteld, “werd opgeschort door sommige landen die de bezetter steunen.” De Hamasleider zei dat indien het Goldstonerapport “geactiveerd” zou zijn geweest, de Israëlische leiders voor oorlogsmisdaden zouden vervolgd zijn.

door Khaled Abu Toameh

Lijst met terreurorganisaties door Brabosh.com:
Op de lijst van de Europese Unie, die werd goedgekeurd te Brussel op 21 december 2005, komen naast de namen van 26 internationaal gezochte terroristen, ook de namen voor van 27 terreurorganisaties waaronder onder meer: Hamas (inbegrepen Hamas-Izz al-Din al-Qassem), Palestine Liberation Front (PLF), Palestinian Islamic Jihad (PIJ), Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), Popular Front for the Liberation of Palestine — General Command (a.k.a PFLP — General Command), Hizbul Mujahideen (HM), Al-Aqsa Martyrs’ Brigade en tevens ook de Nederlandse Stichting Al Aqsa (a.k.a. Stichting Al Aqsa Nederland, a.k.a. Al Aqsa Nederland). Overigens staat ook nog steeds de Joodse radicale Kahane Chai (Kach) op de terreurlijst genoteerd. Op de Australische lijst worden officieel 18 terreurorganisaties op de lijst vermeld. Hamas, als politieke organisatie, staat hier niet op vermeld, wel de Izz ad-Din al-Qassam Brigades. De Australische lijst werd laatst bijgewerkt op 15 september 2009. 

hamasaap“Even lachen naar de camera,” gromt Mahmoud Abbas tegen zijn trouwe partner voor de vrede, terwijl ze hier samen voor de camera’s poseren van de internationale pers, kort na de erkenning van ‘Palestina’ op 29 november 2012 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.


Bronnen:

  1. The Jerusalem Post:
    – Hamas: State needs armed struggle with Israel door Khaled Abu Toameh [meer]
    – ‘Remove Hamas from list of terrorist organizations’ door Khaled Abu Toameh [meer]

Gerelateerd:

  • Hamas eist van EU om Israël op lijst terreurstaten te plaatsen [meer]
  • Lijst van terreurorganisaties van de Europese Unie van 21 mei 2005 [meer]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.