Internationaal Atoomagentschap bevestigt: Iran bouwt aan 3 x sterker atoomwapen dan Hiroshimabom

nucleair-iran

De wereld maakt zich weer ontzettend druk om de door Israël nieuw aangekondigde bouwplannen van Joodse woningen in Oost-Jeruzalem. Ach wat, iets is maar zo belangrijk als het belang dat er wordt aangehecht. Intussen bouwt Iran naarstig verder aan de ontwikkeling van een atoombom. En niet zomaar een, het wordt een echte kanjer van een bom!!

Iran is bezig aan de bouw van een kernwapen dat drie keer zo krachtig is als de atoombom die in de Tweede Wereldoorlog de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki verwoestte. Dat concludeerde het Israëlische weekblad Israel Today donderdag op basis van gegevens waarop persbureau AP de hand heeft weten te leggen.

Volgens diagrammen die inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) bij Iraanse nucleaire installaties hebben aangetroffen werkt de Islamitische Republiek aan een kernwapen met een 
explosieve kracht van 50 kilo-ton. Al eerder troffen IAEA-inspecteurs dergelijke berekeningen aan in Iran.

Het doelwit van Iran: Israël vernietigenVolgens een van de waarnemers zijn de gevonden gegevens uitsluitend bedoeld voor de ontwikkeling van kernwapens en hebben zij niets te maken met de vreedzame doeleinden waarvoor het Iraanse kernprogramma volgens Teheran zou zijn bedoeld.

Intussen blijft Iran weigeren helderheid te geven over eventuele militaire bedoelingen van zijn nucleaire programma. Tot nu toe is geen vooruitgang geboekt, ondanks „intensieve pogingen” van het Internationaal Atoomenergie Agentschap. Dat zei IAEA-baas Yukiya Amano donderdag tijdens een vergadering van de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties in Wenen. De bijeenkomst had plaats achter gesloten deuren.

Amano eiste opnieuw toegang tot het militaire complex Parchin, ten zuidoosten van de hoofdstad Teheran. Het IAEA vermoedt al langer dat daar tests zijn gedaan die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kernwapens. Dat zou blijken uit satellietbeelden.

De IAEA-topman wil ook toegang tot andere verdachte plekken in Iran, maar zoekt een diplomatieke oplossing voor de kwestie. Iran ontkent hard­nekkig dat het aan een atoombom werkt. VN-wapeninspecteurs praten naar verwachting volgende maand opnieuw met het Iraanse regime om een doorbraak te forceren. Eerder dit jaar strandden diplomatieke pogingen om overeenstemming te bereiken.

Samenvatting van het Reformatorisch Dagblad

New York, 27 september 2012. Premier Netanjahoe in de Verenigde Naties trekt een rode lijn onder de kernambities van Iran: “Tot daar en niet verder!” In het voorjaar van 2013, uiterlijk tegen de zomer, zal Iran Fase 2 van zijn uraniumverrijking hebben bereikt, en dan duurt het nog maar enkele weken, hooguit wat maanden, vooraleer het een atoomwapen kan aanmaken. Een en ander belooft een hete zomer te worden in het Midden-Oosten.


Bronnen:

 1. Xandernieuws: IAEA ontdekt schema’s voor krachtige Iraanse kernbom door Xander [meer]
 2. Arutz-7: Report: Iran Building Powerful Nuclear Device door David Lev [meer]
 3. Israel Today Nederland: Inspecteurs bevestigen: Iran bouwt groot kernwapen [meer]
 4. Reformatorisch Dagblad: “„Iran werkt aan grote atoombom” [meer]

Gerelateerd:

 • Alarmerende ontwikkelingen rond Iraanse nucleaire programma door Missing Peace [meer]
 • Obama laat Israël weten dat Iran in maart 2013 zes kernbommen kan bouwen door Xander [meer]
 • Overgelopen topofficial Iran bevestigt vergevorderd kernwapenprogramma door Xander [meer]
 • Iran’s Ahmadinejad spoort de moslimwereld opnieuw aan om Israël van de kaart te vegen [meer]
 • Iraans president Ahmadinejad feliciteert Hamas met zijn klinkende overwinning op Israël [meer]
 • Gaza bedankt op grote reclameborden Iran voor zijn steun tijdens recente conflict [meer]
 • Chef van Islamitische Jihad in Gaza bekent langeafstandsraketten van Iran te hebben ontvangen + video [meer]
 • Iraanse Fajr-5 raket uit Gaza vernielt gebouw in Rishon Lezion, bewoners komen er met de schrik vanaf [meer]
 • Nog meer bewijs dat Iran de terroristen in Gaza en elders in het M-O bewapend [meer]

4 gedachtes over “Internationaal Atoomagentschap bevestigt: Iran bouwt aan 3 x sterker atoomwapen dan Hiroshimabom

 1. De Amerikanen reageren opvallend kalm onder anti-christ Obama. Als Iran de bom heeft en Israel van de kaart veegt, zijn de Amerikanen een kopzorg kwijt en een hoop mohamedaanse bondgenoten rijker met olie. Daarom grijpen de Amerikanen niet in. Het is niet in hun belang omdat zij eenvoudigweg niet bedreigd worden, maar Israel. Net als in WO2. Toen kwam men daar ook pas in beweging toen de wereld in brand stond, Hitler de VS de oorlog, maar vooral omdat de Russen richting West-Europa,dus naar Engeland, opmarcheerden.

  Like

 2. Ik denk dat jij het allemaal wat zwart inziet. Volgens Ahmadinejad is die atoombom bestemd voor eigen milieuvriendelijke energie en zijn die chemische wapens van Syrië bestemd om ‘sprankelend’ appelsap met een leuk kleurtje van te maken voor de kinderen.

  Zoals je ziet dient alles het milieu, bedoeld om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ik geloof die mannen op hun woord, waarom doe jij dat niet? 🙂

  Like

 3. atoombommetje in Iran,gifgas in Syrie,een nieuwe Farao in Egypte,hamas die fatah oproept om de wapens samen op te nemen tegen Israel.
  ik vergeet er nog een paar..niet dat ik iemand tekort wil doen,verre van…ik wil echt niemand krenken dus bij deze mijn ‘verontschuldigingen aan diegene die ik vergeten ben’
  en uiteraard ga ik ook de ‘schurkenstaat Israel niet vergeten’ iedereen weet toch dat zij HET probleem zijn.
  die willen dus maar niet sterven,koppigaards ! zo is het niet meer leuk voor de anderen,iedereen lijkt te worden uitgeroeid behalve die valsspelers uit Israel.
  foei toch !

  http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=294487

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.