Palestijnse cultuur van haat en opruiing jegens Israël weerspiegelt de wortels van het conflict

ikatabaFacebookpagina van de middelbare school voor meisjes Ikataba in Tulkarem op de West Bank. De Arabische tekst op het plaatje van Hitler luidt: “Ik zou alle Joden in de wereld uitgeroeid kunnen hebben, maar ik heb er enkele in leven gelaten zodat u zou weten waarom ik ze vermoord heb.” De ene keer ontkennen of minimaliseren de Pal-Arabieren de Holocaust, de andere keer beloven ze een “nieuwe Holocaust” die “erger zal zijn dan de vorige.”

Meteen na de felle toespraak van Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, hield het Israëlische kabinet afgelopen zondag een speciale briefing om de “ophitsing tot haat tegen Israël” in de PA extra te belichten en te contesteren.

Directeur-generaal Yossi Kuperwasser van het Ministerie voor Strategische Zaken, die onlangs werd aangesteld als coördinator van een team dat tot taak kreeg om de opruiing tot haat in kaart te brengen, zei dat de recente maanden een negatieve reeks uitdrukkingen van haat tegen Israël werden geregistreerd gemaakt door topambtenaren van de Palestijnse Autoriteit, op officiële websites, in de media en in het het onderwijssysteem van de Palestijnse Autoriteit.

Een verklaring die door het kantoor van de premier werd uitgegeven, slaagde er niet in om gedetailleerde statistieken te verstrekken en moest daarom noodgedwongen verwijzen naar andere mediakanalen zoals een Powerpoint presentatie die werd geproduceerd door Palestinian Media Watch, een NGO die de Palestijnse media monitort.

Voorbeelden die werden aangehaald omvatten “het gebruiken van Hitler’s ideeën”, de verheerlijking van zelfmoordbomaanslagers, antisemitische karikaturen, het weglaten van Israël op officiële landkaarten en het oproepen van de Palestijnen om terug te keren naar “hun huizen” in Jaffa en Haifa.

De verwijzing betreffende het gebruik van de ideeën van Adolf Hitler lijken te verwijzen naar een antisemitisch citaat dat aan Hitler wordt toegeschreven en dat werd ge-uploaded naast een portret van de Nazileider op de Facebookpagina van de middelbare school voor meisjes Ikataba in Tulkarem (plaatje bovenaan). “Dit vormt een extra bewijs dat dit geen geschil is over land maar gaat over de ontkenning van het bestaansrecht van de Staat Israël,” zei premier Benjamin Netanjahoe over de anti-Israël uitdrukkingen.

De Palestijnse weerzin “om een Joodse staat te erkennen binnen eender welke grenzen is de wortel van het conflict. Wanneer er een landkaart is die Palestina toont dat het volledige uitstrekt over het volledige gebied van Israël, bewijst dit dat het conflict gaat over het feitelijke bestaan van de Staat Israël,” ging Netanjahoe verder. “De Palestijnse Autoriteit is onwillig in het aanvaarden van het bestaan van de Staat Israël. Het vergiftigt het Palestijnse publiek.”

haat28 maart 2012. Schoolactiviteit naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrouw. Een onderwijzer schenkt chocoladepralines aan de eerste leerlingen die de naam kunnen raden van een zelfmoordterrorist waarvan de foto werd geplaatst op Facebookpagina van de middelbare school voor meisjes ‘Tamun’ in Qalqilya op de Westbank.

Netanjahoe voegde eraan toe dat vredesgesprekken maar enkel zoveel kunnen opleveren in een atmosfeer die broeit op haat. “Zij voeden de jongere generatie op in haat. Zij onderwijzen de vernietiging van Israël. Ik zie geen enkel discours voor vrede; er is geen discours die de weg baant naar coëxistentie. Het discours is er één van haat en van de vernietiging van de Staat Israël.”

In zijn toespraak van donderdag voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, beschuldigde Mahmoud Abbas Jeruzalem van oorlogsmisdaden en het “etnisch zuiveren” van Palestijnen. “Wat staat de Israëlische regering toe om flagrant door te gaan met zijn agressief beleid en het plegen van oorlogsmisdaden, die stammen uit zijn overtuiging dat het boven de wet staat en dat het immuniteit van verantwoordingsplicht en gevolgen geniet, ” zei Abbas. “Deze overtuiging wordt nog gesterkt door het falen van sommigen om te veroordelen en te eisen om zijn schendingen en misdaden te beëindigen en door een houding die het slachtoffer en de beul gelijk stelt.”

“Zolang de Palestijnse Autoriteit zijn volk opvoedt tot haat en het niet erkennen van Israël, zal er geen vrede komen,” zei Moshe Yaalon, minister voor Strategische Zaken. “Zij sturen diepgaande boodschappen rond en dit onderwijs wordt geabsorbeerd door alle secties van het volk, in het bijzonder door de jongere generatie.”


Video: De cultuur van vrede en ophitsing in de PA Index – 2 december 2012

door Philip Podolsky


Bronnen:

 1. The Times of Israel: PM says Palestinian incitement against Israel reflects root of the conflict door Philip Podolsky [meer]
 2. Atlas Shruggs: ‘Palestinian’ Muslim High School FB praises Hitler [meer]
 3. Israel Ministry of Foreign Affairs (IMFA): Special briefing on incitement in the Palestinian Authority [meer]
 4. PMO: Culture of Peace and Incitement Index in the Palestinian Authority [meer]
 5. Palestinian Media Watch (PMW): Website over de Palestijnse cultuur van haat, bedrog en misleiding [meer]
 6. Likoed Nederland: Clips Palestijnse televisie [meer]
 7. Memri – The Middle East Media Research Institute [meer]

Gerelateerd:

 • Terrorisme loont: overweldigende meerderheid in VN ‘erkent’ Palestina; Hamas in Gaza zegeviert [meer]
 • Simon Wiesenthal Centrum over erkenning van ‘Palestina’ door VN: de Grote Leugen van Abbas [meer]
 • Mahmoud Abbas: geen erkenning Joodse staat – geen landruil voor vrede – geen Israël – geen Joden… [meer]
 • Israël’s antwoord op eenzijdige PA-actie in VN: 3000 nieuwe woningen in Jeruzalem en West Bank [meer]
 • Israël gaat 90 miljoen euro inhouden op taksinkomsten bestemd voor de Palestijnse Autoriteit [meer]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.