51 landen van de Verenigde Naties verklaarden in 1922 unaniem: ‘Palestina is Joods’ [Eli Hertz]

jewish-state

Op 24 juli 1922 stelde de Volkenbond het Mandaat voor Palestina vast. Door dit mandaat werd destijds een gebied, Palestina, aangewezen voor het Joodse volk. De voltallige Volkenbond (opgericht op 25 januari 1919 en de directe voorloper van de Verenigde Naties), verklaarde unaniem op 24 juli 1922 aldus [bron]:

“Onder de overweging dat de historische band van het Joodse volk met Palestina wordt erkend, is er daarom reden voor het herstel van hun nationale tehuis in dat gebied.”
“Whereas recognition has been given to the historical connection of the Jewish people with Palestine and to the grounds for reconstituting their national home in that country.”

De 51 lidstaten van de Volkenbond op 24 juli 1922 waren:

Albanië, Argentinië, Australië, België, Bolivië, Brits Indië (Indië), Bulgarije, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, Cuba, Denemarken, El Salvador, Estland, Finland, Frankrijk, G-H Luxembourg, Griekenland, Guatemala, Haïti, Honduras, Italië, Japan, Koninkrijk van Servië, Kroaten en Slovenen (thans aparte staten), Letland, Liberia, Litouwen, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Noorwegen, Oostenrijk, Panama, Paraguay, Perzië (Iran), Peru, Polen, Portugal, Republiek China (Volksrepubliek China), Roemenië, Siam (Thaïland), Spanje, Tjecho-Slowakije (thans aparte staten Tsjechië en Slowakije), Unie van Zuid-Afrika, Uruguay, Venezuela, Verenigde Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Palestina is geen staat, het is de naam van een geografisch gebied
Palestina is een naam die door de Romeinen werd bedacht omstreeks 135 na Chr. en was afgeleid van een zeevolk dat leefde rondom de Egeïsche zee – de Filistijnen – en dat zich in de oudheid vestigde aan de kusten van Kanaän. De naam werd gekozen om de oude naam Judea te vervangen en Philistia stond aldus symbool voor het uitroeien van de Joodse soevereiniteit na de Joodse Opstanden tegen Rome (o.a de Revolte van Bar Kochba 132–136 na Chr.)

In de loop van tijd, werd de Latijnse naam Philistia verder verbasterd naar Palistina of Palestina. Palestina was nooit een soevereine onafhankelijke Arabische staat die niet behoorde tot om het even welk volk, noch onderscheidde een Palestijns volk zich van andere Arabieren gedurende de 1.300 jaar van islamitische heerschappij in Palestina onder het Arabische en Ottomaanse regime.

Historisch, vooraleer de Arabieren het concept van een Palestijns volk fabriceerden als een exclusief Arabisch fenomeen, bestond er geen dergelijke groep. Dit kan worden afgeleid uit de talloze officiële documenten van het Britse Mandaat, die inderdaad spreken over de Joden en de Arabieren van Palestina, maar niét over Joden en Palestijnen.


Bronnen:

  1. Myths and Facts: Palestine is Jewish door Eli E. Hertz [meer]
  2. Netanyahu: VN kan duizenden jaren oude band Joden met Israël nooit verbreken door Xander [meer]

Gerelateerd:

  • Proclamatie van Napoleon (20 april 1799): ‘De Joden zijn de rechtmatige erfgenamen van Palestina’ [meer]
  • San Remo 25 april 1920: de legale rechten van het Joodse volk op Israël [meer]
  • In 1920 werden in San Remo de grenzen van de Joodse staat wettelijk vastgelegd [meer]
  • Joodse staat werd op 25 april 1920 geboren in San Remo met de steun van 51 landen [meer]
  • 90ste verjaardag van de San Remo Conferentie [meer
  • Het wettelijke recht van Israël om te bestaan als een Joodse staat [meer]
  • Wie behoort Jeruzalem? Dr. Jacques Gauthier over de legale status van Jeruzalem [meer]
  • Volgens internationaal recht zijn Joodse nederzettingen in Judea & Samaria legaal en gewettigd [meer]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.