Het Vaticaan gaat zijn banden met Hezbollah en Iran nauwer aanhalen [Xander]

pope3Paus Benedictus zegende op 24 november 2012, Bechara Boutros Rai, Patriarch van Antiochië van de Maronieten in Libanon, tot nieuwe kardinaal. Zoals bekend staat kardinaal Boutros Rai openlijk achter de oorlog van Hezbollah tegen Israël. [foto: Andrew Medichini/AP – bron]

Dat het Vaticaan op zijn zachtst gezegd nooit veel op heeft gehad met de Joden en met Israël is welbekend, maar dat uitgerekend Iran het op één na grootste diplomatieke korps in het Rooms Katholieke ministaatje heeft weet bijna niemand. Toen paus Benedictus XVI recent zes nieuwe kardinalen benoemde was daar zelfs een delegatie van de islamitische terreurbeweging Hezbollah bij aanwezig, een duidelijke bevestiging van het pact dat het Vaticaan jaren geleden sloot met de radicale islam en dat voornamelijk gericht is tegen Israël.

De Joodse staat Israël is al ruim 64 jaar het levende bewijs dat de door het Vaticaan bedachte ‘vervangingstheologie’, die later werd overgenomen door de protestantse en inmiddels ook veel evangelische kerken, vals is. De ‘Kerk’ kan het echter maar niet verkroppen dat niet zij, maar Israël het centrum is van alle eindtijdprofetieën uit het Oude (en daarmee ook het Nieuwe) Testament. Daarom wordt alles uit de kast getrokken om de Joodse staat te delegitimeren, ondermijnen en uiteindelijk te doen verdwijnen.

Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom het Vaticaan -en in bredere zin ook veel andere christelijke kerken en groepen- al jaren ‘aanschurken’ met de islam, dat immers inherent antisemitisch is en de vernietiging van Israël en de uitroeiing van de Joden hoog in het vaandel heeft staan.

Kardinaal achter ‘Zionistenvrij’ Midden Oosten
Eén van de zes nieuwe kardinalen is Bechara Boutros Rai, het hoofd van de Katholieke Kerk in Libanon. Rai zond onlangs zijn afgevaardigde Abdo Abou Kassem naar een conferentie in Teheran die georganiseerd werd om de Palestijns-Arabische Intifada te steunen en te streven naar een ‘Zionistenvrij Midden Oosten’. Ook Hezbollah ideoloog Mohammad Raad en Hamasleider Khaled Meshaal waren daarbij aanwezig.

Recent verklaarde kardinaal Rai in Parijs dat hij de oorlog van Hezbollah tegen Israël steunt zolang Israël nog ‘Libanees gebied bezet’. Het is onduidelijk wat hij daarmee bedoelde, aangezien Israël zich al jaren geleden volledig uit Libanon heeft teruggetrokken en de VN er een bufferzone heeft gecreëerd. Verder eiste Rai dat alle zogenaamde Palestijnse ‘vluchtelingen’ moeten kunnen terugkeren naar Israël, wat de facto onmiddellijk een einde zou maken aan de Joodse staat.

Samenwerking Pauselijke Raad en Iran
Het uitnodigen van de Hezbollah delegatie in Rome is onderdeel van de sterke vriendschap die het Vaticaan opbouwt met de Iraanse autoriteiten. Het verklaart tevens waarom paus Benedictus tijdens een toespraak in Wenen, waar het hoofdkwartier van het Internationale Atoom Energie Agentschap is gevestigd, met geen woord repte over het omstreden Iraanse nucleaire (wapen)programma.

De Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog en de Organisatie voor Cultuur en Islamitische Relaties organiseerden onlangs hun achtste conferentie in Rome. De virulent antisemitische kardinaal Jean-Louis Tauran en de uit Iran afkomstige Mohammad Bagher Korramshad waren samen de voorzitters van de bijeenkomst, die als thema ‘de Katholieke- en Moslimsamenwerking in het bevorderen van rechtvaardigheid in de huidige wereld’ had.

Een officiële verklaring luidde dat ‘de deelnemers blij en vereerd waren om aan het einde van de bijeenkomst ontvangen te worden door paus Benedictus XVI, die hen begroette en aanmoedigde het pad van een authentieke en vruchtbare dialoog te blijven volgen.’

Vaticaan eert Islamitische Revolutie
Het Vaticaan ontving laatst ook een delegatie geestelijke leiders van Irans Islamitische Raadplegende Vergadering. Zij overlegden met hoge Katholieke officials over de ‘Arabische lente’ opstanden in het Midden Oosten. Volgens Hojjatoleslam Hossein Ebrahimi, lid van de Commissie Geestelijken van het Iraanse parlement, erkende de Vaticaanse minister van Cultuur dat de volksopstanden in de regio ‘geïnspireerd worden door de Islamitische Revolutie in Iran.’

Iran heeft het op één na grootste diplomatieke korps ter wereld in het Vaticaan. Maandelijks vindt er overleg plaats met de adviseurs van de paus. President Mahmoud Ahmadinejad heeft een hoge delegatie naar Rome gestuurd met aan het hoofd voormalig minister van Buitenlandse Zaken Mahdi Mostafavi, de president van de Islamitische Cultuur en Relaties Organisatie in Teheran. Mostafavi is een vertrouweling van Ahmadinejad en spreekt hem minstens twee keer per week.

‘Glorieuze Koran’ naast ‘Profeet Jezus’
Afgelopen week mocht de Iraanse ambassade een cultureel festival organiseren in de Salesische Pauselijke Universiteit van het Vaticaan. Irans culturele attaché, Qorban-Ali Pumarjan, roemde het feit dat de ‘heilige verzen van de glorieuze Koran’ samen tentoongesteld werden met de uitspraken van ‘de profeet Jezus’.

De president van de Pauselijke Universiteit, professor Nani, verklaarde al geruime tijd te hebben uitgekeken naar de ‘glorieuze en zeer culturele tentoonstelling’. Daniel Madigan, een Jezuïtische islamgeleerde en lid van de Vaticaanse Commissie voor Religieuze Relaties met de Islam, zei veel overeenkomsten te zien tussen het Katholicisme en de ‘sterke Iraanse academische traditie en diens filosofische en mystieke aspecten.’

Vriendschap met Holocaust ontkenners
Het Vaticaan, dat wereldwijd zo’n 1,2 miljard officiële volgelingen telt, heeft nog altijd grote invloed op het wereldgebeuren. De steeds nauwer wordende banden tussen ‘Rome’ en de Iraanse Holocaust ontkenners, inclusief de steun voor hun vooruitgeschoven terreurleger in Libanon dat als officieel einddoel de totale vernietiging van de Joodse staat heeft, voorspelt dan ook weinig goeds voor de toekomst van Israël en de steeds kleiner wordende groep christenen die niet gevallen zijn voor de Katholieke vervangingstheologie of voor enige andere ‘Zionistische complot’theorie.

door Xander


Bronnen:

 1. Xander Nieuws: Vaticaan gaat nauwe banden aan met Iran en Hezbollah door Xander [meer]
 2. Arutz-7: “Exposé: the Vatican Welcomes Iran” door Giulio Meotti [meer]
 3. The Gazette: “Vatican names bishop for troubled Irish diocese” door Nicole Winfield [meer]

Gerelateerd:

 • De Kerk in het Midden-Oosten en Christenen tegen Israël door Missing Peace [meer]
 • Wereldraad van Kerken: Die Juden sind unser Ungluck! [meer]
 • Vaticaan haalt uit naar Joden en Israël: niet de Joden maar de christenen zijn het uitverkoren volk [meer]
 • Bezoek van Paus Benedictus aan Israël heeft troebele relaties met het Vaticaan niet verbeterd [meer]
 • Bedenkelijke voorkeuren van het Vatikaan m.b.t. ‘Palestina’ en de Joodse Staat door Giulio Meotti [meer]
 • Rel tussen Duitsland en Vaticaan omtrent rehabilitatie van negationist bisschop Richard Williamson [meer]
 • Paus Benedictus over zijn negationistische bisschop: ‘Ich habe es nicht gewusst’ [meer]
 • Paus Pius XII zweeg toen de Joden werden vermoord tijdens WOII [meer]
 • Paus Benedictus XVI rehabiliteert negationistische bisschop [meer]
 • Gazaanse professor Al-Yaziji: Wij hopen Andaloesië te heroveren en het Vaticaan in te nemen + video [meer]
 • Palestijnse Opperrechter Tamimi tegen Paus Benedictus XVI: ‘Laten we samen de Joden doden!’ [meer]
 • Paus Benedictus zet licht op groen voor zaligmaking van Hitlers Paus Pius XII [meer]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.