Met Abbas achter het stuur van een bus op weg naar de Verenigde Naties! [video animatie]

Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse Autoriteit, zal donderdag 29 november 2012 in de Verenigde Naties andermaal een poging wagen om zijn status van lid van de VN te verhogen zonder vooraf een vredesakkoord met Israël af te sluiten. Dit keer niét in de Veiligheidsraad waar de Amerikanen met hun vetorecht hun eenzijdig slinks manoeuver blokkeren, maar in de Algemene Vergadering van de V.N. waar slechts een eenvoudige meerderheid is vereist. Algemeen wordt verwacht dat de resolutie vrijwel zeker zal worden aangenomen.

Bij de video hierboven: In het licht van een nieuwe aanvraag bij de Verenigde Naties om volwaardig lidmaatschap van ‘Palestina’ door Mahmoud Abbas, de gerant van de Palestijnse bollenwinkel bijgenaamd ‘Palchampignon‘, heeft de Israëlische ambassade in Washington een geanimeerde video geplaatst op zijn Facebookpagina en op het YouTube kanaal, die commentaar levert op de situatie en die waarschuwen voor de dreigende gevaren die in het verschiet liggen. In de video, ontmoet Abbas talrijke ‘obstakels’ en ‘wegblokkades’ die dreigen om zijn reis naar de Verenigde Naties te verstoren.

Op het einde van deze weg naar de vrede komt Abbas met zijn bus opeens tot stilstand aan een wegsplitsing. Hier moet hij kiezen tussen twee opties: hij kan ofwel naar rechts draaien en kiezen voor een duister, bewolkt, oorlogszuchtig en verlaten pad, aangeduid met een bordje “Verenigde Naties” of hij kan kiezen voor de weg naar links aangeduid als de “Road to Peace” (weg naar de vrede) die hem voert naar een helder en hoopvol pad voor beiden zijden. De weg naar links kan Abbas en zijn bus brengen naar directe onderhandelingen met de Joodse staat Israël. Voor welk pad zal hij kiezen en waar zal hij uitkomen?

Ronduit hilarische beelden in deze schitterende animatiefilm!


Bronnen:

  1. Arutz-7: “Video: Abbas’ Bus to UN Heading in the Wrong Direction” door Rachel Hirshfeld [meer]

Gerelateerd:

  • Mahmoud Abbas zal donderdag in de V.N. opnieuw wat dichter bij ‘een staat zonder land’ geraken [meer]

Een gedachte over “Met Abbas achter het stuur van een bus op weg naar de Verenigde Naties! [video animatie]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.