Speelplein tot tweemaal toe bestookt met clusterbommen: minstens tien kinderen gedood [video]

Nu de aandacht voor Gaza weer wat is weggedeemsterd en de Israëlbashers nog steeds hun frustratie niet verwerkt hebben omtrent het summiere aantal burgerslachtoffers die werden gemaakt tijdens de Israëlische Operatie – mede dankzij de accurate trefzekerheid van het IDF (op een enkele betreurenswaardige uitzondering na) – duikt de voortdurende gruwel in Syrië weer op de voorgrond.

Gisteren, 26 november 2012, hebben activisten een video vrijgegeven waarin te zien is hoe minstens negen kinderen, allen onder de leeftijd van 15 jaar oud, werden gedood toen een jachtvliegtuig enkele clusterbommen dropte op een speelplein in Deir al-Asafir, een dorpje ten oosten van de Syrische hoofdstad Damascus.

Op dat ogenblik waren dozijnen kinderen op het schoolplein aan het spelen. “Gezinnen hadden hun huizen verlaten om te schuilen in de school,” vertelde een activiste die zichzelf Alexia Jade noemde. “Er kwam even een pauze in de gevechten en de kinderen renden naar buiten om te spelen.” In de video zijn ook de resten van de clusterbommen te zien.


Met dank aan Katrien A. voor de hint.

Bronnen:

  1. The Telegraph: Syrian cluster bomb attack ‘kills several children’ [meer]
  2. Journaal van 26.11 van De Redactie.be: Clusterbom doodt 10 kinderen in speeltuin in Syrië + video [meer]

2 gedachtes over “Speelplein tot tweemaal toe bestookt met clusterbommen: minstens tien kinderen gedood [video]

  1. Ik vrees dat, tegen de tijd dat je je chronometer heb aangezet, het ding reeds verdwenen zal zijn. Tenslotte is DWM een ent van de marxistische PVDA+ die een hevige aanhanger is van de guerillatechnieken van Hamas en de Islamitische Jihad, die zij beschouwen als de voortzetting van Che Guevarra’s gewelddadige bevrijdingsbeweging in Cuba.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.