Nederlandse TV-zender VARA schoffeert Jeruzalem met gemanipuleerde videobeelden over Gazaconflict

Update: Hier stond aanvankelijk een video maar die werd onder druk van de VARA omroep, omwille van zogeheten “inbreuken op de auteursrechten”, weer van YouTube verwijderd. De schaamte was wellicht nog groter dan het verstand [Brabosh.com, 29 november 2012, 07u44′.]

Een Nederlands nieuwsprogramma heeft in Jeruzalem voor controverse gezorgd door op bijzonder smakeloze wijze videobeelden te manipuleren onder het mom van satire waarin premier Benjamin Netanjahoe zogezegd van mening verschilt met Minister van BuZa Hillary Clinton omtrent de burgerslachtoffers in Gaza.

“Wij trachten het aantal burgerslachtoffers te maximaliseren. Dat is wat wij verkiezen,” zegt Netanjahoe tegen Hillary Clinton in de video die door de extreemlinkse Nederlandse TV omroep VARA op 21 november 2012 werd uitgezonden, als deel van een satirisch programma ‘De Wereld Draait Door’, dat elke avond door ca. 1,5 miljoen kijkers wordt bekeken.

De namaakvideo met gemonteerde uitspraken van de Israëlische premier, werd door duizenden verspreid via Facebook en Twitter die de video aanprezen als “Netanyahu finally tells the truth” (Netanjahoe vertelt eindelijk de waarheid). “Wij voeren deze chirurgische operaties uit tegen scholen, moskeeën, hospitalen, kinderen,” hoort men Netanjahoe zeggen, eraan toevoegend: “Dit is iets dat ik niet hoef uit te leggen aan de Amerikanen.”

De Telegraaf, Nederlands’ meest circulerend dagblad, berichtte dat de video ter plaatse (in Nederland) de aanhangers van Israël bijzonder ergerde. “De video is smakeloos maar het satirisch showprogramma spaart niemand, er zit dus geen bepaalde agenda achter,” zei Esther Voet, de vice-voorzitter van het pro-Israëlische Centrum voor Informatie en Documentatie van Israël. “Het probleem is dat de videoclip totaal humorloos is en technisch gezien een goede vervalsing, zodat maar weinig mensen begrijpen dat het van nature om satire gaat,” voegde zij eraan toe.

Timon Dias, een in Sri Lanka-geboren columnist voor De  Dagelijkse Standaard, het Nederlandse equivalent voor The Huffington Post – zei dat de video “herinnert aan de vele bloedsprookjes die reeds bestaan over Israël en de Joden.”


Bronnen:

 1. The Jerusalem Post: Dutch TV airs fake PM speech on targeting Gazans [lees]
 2. The Algemeiner: Jewish Leaders Condemn Clip From Netherlands Show that Makes Netanyahu Out to be Child Killer [meer]

Gerelateerd:

 • Alles over pro-Palestijnse beeldmanipulatie in de rubriek “Pallywood” in 60 artikels op Brabosh.com [lees]
 • Goed nieuws voor Westerse verslaggevers: Pallywood verzorgt andermaal de berichtgeving in Gaza [lees]
 • En hier zijn ze weer, de in elkaar geflanste foto’s uit Gaza opgesmukt met poppen en teddyberen [lees]
 • Pallywood TV van Hamas: ‘Onze raketten hebben de Knesset vernietigd’ door Aviel Schneider [lees]
 • Opnieuw scoort namaakfoto “Kindermassacre in Gaza” hoge ogen, maar het was in Syrië te doen… [lees]
 • Pallywood doet het weer! Palestijns jongetje niet gedood door Israëlische granaat maar Hamasraket [lees]
 • Pallywood, de propagandistische leugenmachine van Hamas, maakt veel overuren +video [lees]
 • Pro-Palestijnse activisten betalen kinderen om Israëlische soldaten te provoceren +video [lees]
 • Pallywood op volle toeren: uitgemergelde Palestijnse hongerstakende gevangene in de kijker [lees]
 • De film van de moord op Mohammed al-Dura was een vervalsing [lees]
 • De Grote Leugen van het Bloedbad van Deir Yassin – april 1948 door David Meir-Levi [lees]
 • Westerse journalisten laten zich graag door de Palestijnen bij de neus nemen door Khaled Abu Toameh [lees]
 • Moeten linkse media zich niet schamen? door Afshin Ellian [lees]
 • De media en de Palestijnen: ze weten verdomd goed waarmee ze bezig zijn door Claudio Casula [lees]
 • CNN betrapt op het recycleren van een oude foto van Op. Cast Lead in verslaggeving [lees]
 • Palestijnse leugenmachine op volle toeren: vervalste beelden en berichten circuleren wereldwijd [lees]

6 gedachtes over “Nederlandse TV-zender VARA schoffeert Jeruzalem met gemanipuleerde videobeelden over Gazaconflict

 1. Waar ik problemen mee heb, is de zieke geest die dit soort “satire” bedacht wordt, ik heb het idee, dat de wens de vader van de ingeving is. Hoe dan ook ik blijf hier een heel vies, smerig gevoel bij houden, ondanks dat Esther Voet vermoedt dat er geen bepaalde agenda achter zit. Maar het leed is weer geschied want zoals Voet verder zegt : “Het probleem is dat de videoclip totaal humorloos is en technisch gezien een goede vervalsing, zodat maar weinig mensen begrijpen dat het van nature om satire gaat”

  Hoe kwalijk dit was blijkt weer uit dat het razend snel via internet is verspreid als een waarheid. En de leugen blijft weer hangen……..

  Like

  1. Je heb volkomen gelijk menachem. Ik hou van satire, ‘k ben er mee opgegroeid. Als zelfbenoemde satirekenner, haal ik het tussen alle rotzooi met een knip er vantussen.

   Ik kan je verzekeren menachem, dit gemanipuleerde Vara filmpje is absoluut geen satire. Dit filmpje stinkt. Het stinkt naar ouwe Jodenhaat.

   Net zomin ik grappen verteer over Joden en gaskamers, verteert dit nog minder. Omdat we dachten dat we het ergste al hadden meegemaakt, zoveel jaren geleden.

   Het beest is terug in een land dat 108.000 Joodse zielen heeft helpen verbrand in de kampen van de dood. Jodenhaat van nu heet satire, donker grimlachen om de Joden en hun staat.

   Like

 2. als het over Israel gaat moet men zijn toevlucht nemen tot het maken van “gefabriceerde filmpjes” …in de buurlanden rond Israel moet men niks manipuleren…10 kinderen gedood op een speelplaats door een clusterbom.
  maar aangezien er geen Joden bij betrokken zijn staat 3/4 van de wereld niet op zijn kop en worden er al zeker geen betogingen georganiseerd tegen dit soort moordenaars,geen verontwaardigde moslims die hun woede uitschreeuwen;geen linkse ratten die GENOCIDE roepen,niks van dat alles…

  en het ergst van dit alles moet nog komen…wacht maar tot het volgende “gazaconflict” dan mogen deze kinderen voor de tweede maal sterven en dan gaat men wel verontwaardigd zijn…

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.25321/2.25322/1.1490431

  Like

 3. dit is de reaktie die ik op facebook van DWDD heb gezet, dezelfde avond van de uitzending:

  misselijkmakende afsluiter van DWDD vandaag: Netanyahu afschilderen als moordenaar… zeker niet gezien hoe dat soort dat zich moslims noemt mensen achter scooters aan touwen meesleuren door hun stad Gaza, of hoe dat soort met grote kromzwaarden hoofden van Indonesische dienstmeisjes afhakken – die ze als slavin misbruiken – te zien op Youtube. Zeker vergeten waarom de Israëli zich tegen dat soort verdedigen: zelfs als ze gratis in een Israëlisch ziekenhuis zijn geholpen, keren ze later als zelfmoordterrorist terug om het ziekenhuis te laten ontploffen. De enige reden waarom de palestijnen er zijn? Hun grote leider mohamed […]


  Moderator: de rest weggeknipt; zie “Over deze blog” – https://brabosh.com/over-deze-blog/.

  Brabosh.com wordt persoonlijk verantwoordelijk geacht voor wat op deze blog verschijnt, met inbegrip van commentaren en reacties van Derden. Ik ga niet opdraaien voor een ander wat ikzelf niet gezegd of geschreven heb. Deze blog is een pro-Israëlblog en geen anti-Islamblog.

  Like

Reacties zijn gesloten.