Iran’s Ahmadinejad spoort de moslimwereld opnieuw aan om Israël van de kaart te vegen

Altijd leuk om op zondagochtend even snel de krantentitels door te nemen van de Israëlische en Arabische online kranten op het Internet en natuurlijk de blogs van bevriende pro-Israëlactivisten zoals ondergetekende. Elder of Ziyon trok meteen mijn aandacht met zijn laatste bijdrage van gisteravond laat: “Ahmadinejad again calls to wipe Israel off the map.”

Rechtstreeks weggeplukt van de officiële website van de Iraanse krant Mehrnews Arabic, vers van de naald dus.

“De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zei dat om de Palestijnse kwestie op te lossen er geen oorlog nodig is, maar een eensgezind Islamitisch besluit gewenst is om aldus de Zionistische entiteit van de kaart te vegen.”

Het doelwit van Iran: Israël vernietigenZoals bekend wordt door Israëlbashers en negationisten allerhande steevast ontkend dat het citaat van Ahmadinejad “Israël van de kaart vegen” nooit correct vertaald werd. Met name  dat de Iraanse president dit dus nooit letterlijk heeft uitgesproken en dat als gevolg mag besloten worden dat de Iraanse dreiging ten aanzien van Israël vrijwel onbestaande is, dan wel schromelijk overdreven wordt.

Echter, andermaal en opnieuw, is dit de officiële vertaling uit Iran, zoals die ook nu weer integraal werd overgenomen door vele Arabische nieuwsbladen.

Dus, voor wie het graag liever zèlf uit het Arabisch vertaald gaat zijn gang:

وفي اطار متصل، لفت نجاد إلى أن “حل القضية الفلسطينية لا يحتاج إلى حرب ، بل يحتاج إلى قرار إسلامي موحد لازالة كيان الاحتلال الصهيوني من الخارطة”. وشدد نجاد خلال مؤتمر صحافي في العاصمة الباكستانية اسلام آباد على أن “الانتصار الفلسطيني الاخير على العدو الصهيوني بيّن بوضوح مدى هشاشة هذا العدو”، مشدداً على ان “الاتحاد بين المسلمين واتخاذ موقف سياسي واقتصادي حازم ضد هذا العدو كفيل بهزيمته دون الحاجة إلى الحرب”. ودعا الرئيس الايراني جميع الشعوب إلى الوحدة والتكاتف للتصدي للمؤامرات الاميركية والصهيونية الرامية إلى بث الفرقة بين دول العالم للهيمنة على مقدراتها.