Intussen gaat genocide in Syrië verder terwijl de wereldopinie Israël verkettert en Hamas lauwert

Nee, geen Palestijns jongetje uit Gaza, maar een dagelijks beeld in Syrië. In het Dar El Shifa hospitaal van de verwoeste historische stad Aleppo in Syrië, houdt een man huilend zijn zoon in de armen die eerder door Syrische soldaten werd gedood. (foto: AP / Manu Brabo)

Terwijl de Westerse en Arabische wereldopinie treurt om de dood van 120 Gazaanse terroristen van Hamas en Co en helaas ook een vijftigtal burgers, is 170 doden in Gaza over acht dagen dat Israël’s verdedigingsoffensief Operation Pillar of Defense liep, de gemiddelde dagelijkse dodental in Syrië en dat dag na dag en al twintig maanden op rij. Het volk van Syrië zou graag een fractie van de wereldaandacht krijgen die de Palestijnen hebben. Misschien dat er dan wat zou gebeuren.

Israël moest onder druk van Obama’s Verenigde Staten en de wereldopinie al na acht dagen opkrassen uit Gaza, de burgeroorlog in Syrië loopt al 20 maanden door en het einde is nog lang niet in zicht. Met de steun van China, Rusland en Iran die het regime van Bashar Al Assad kost wat kost overeind wil houden onder het oog van een compleet onmachtige wereldopinie die beschaamd de andere kant opkijkt, ttz enkel kijkt naar wat er gebeurt aan de kant van Israël en de Palestijnen… onaanvaardbaar en een schande voor de mensheid…

Het aantal doden in Syrië wordt geschat op ca 50.000, naast tienduizenden ‘vermisten’ waarvoor het ergste wordt gevreesd. Officieel is het aantal Syrische vluchtelingen die naar het buitenland trokken reeds opgelopen tot 440.000. Een verdubbeling van het cijfer van september j.l. Volgens de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties werden in Libanon 127.420 vluchtelingen geregistreerd, 125.670 in Jordanië, 123.747 in Turkije, 55.685 in Irak en 9.734 in Noord-Afrikaanse landen. Daarnaast zijn er ca. 2,5 miljoen Syriërs ontheemd en op de vlucht in het binnenland.

Gisteren, zaterdag 24 november, werd er weer hevig gevochten in het gebied rondom de hoofdstad Damascus, alwaar het rebellenleger vooruitgang boekt in het veroveren van de militaire luchthaven Marj al-Sultan, zowat 20 kilometers ten oosten van Damascus en schoten 12 soldaten dood. De rebellen hebben ook een legerhelikopter uit de lucht geschoten. Rebellen strijden in het noorden van de provincie Aleppo terwijl Islamistische militanten in gevecht zijn met Koerdische milities nabij de grens met Turkije.

De dag voordien, vrijdag 23 november, explodeerde aan autobom aan het controlepunt van Idlib waarbij drie soldaten om het leven kwamen en vijftien anderen zwaar gewond raakten. In een ander incident opende Syrische soldaten het vuur waarbij zeker 41 mensen werden gedood. Kort na de middag werden opnieuw 26 mensen gedood door Al Bashar’s getrouwe soldaten. In de stad Al-Qadam nabij Damascus werden zeven lichamen ontdekt die werden geëxecuteerd. Ook werd de gekende journalist van de Syrische nationale radio en TV omroep, Tawfiq Yousef, werd doodgeschoten in Tadamun wijk van Damascus.

Wie het zelf allemaal wil volgen – van dag tot dag en uur tot uur –
kan dat op deze Arabische Engelstalige website:
Lebanon Now: Now Syria – Latest Syria Developments.

Plaatjes boven en onder: Het historisch stadscentrum van Aleppo, hoofdzakelijk gebouwen, citadels daterend uit de 12de tot de 17de eeuw na Chr., werelderfgoed dat sinds 1984 door UNESCO beschermd wordt, is nagenoeg helemaal verwoest en wellicht voorgoed verloren voor de mensheid…

Wanneer Israël het hoofdkwartier van de terreurorganisatie Hamas in Gaza plat bombardeert, steigert de hele wereld en krijst als één man om de veroordeling en een boycot van Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten. Maar wanneer een oude moskee en een citadel uit de 12de eeuw in Aleppo worden verwoest en tienduizenden Syriërs worden vermoord, blijft het doodstil… 😦


Gerelateerd:

  • In Syrië sterven dagelijks babies, echter media hebben enkel nog aandacht voor Gaza [lees]
  • Veel (krokodillen)tranen om Gaza, maar wie huilt er om het echte drama van Syrië? Niemand [in beeld] [lees]
  • Gevluchte Hamasleiders vrezen thans voor deportatie van Palestijnse vluchtelingen uit Syrië [lees]
  • Syrisch leger sluit in het hele land de kantoren van de Gazaanse terreurorganisatie Hamas [lees]
  • Alles over Syrië op Brabosh.com (122 artikelen) in de rubriek “Syrië” [lees]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.