Pallywood Hamas zit duidelijk verveeld met beelden van standrechtelijke executie van zes Gazanen

Samah Saleh, een 22-jarige inwoonster uit het Palestijnse vluchtelingenkamp Jabalia in Gaza twitterde, duidelijk nog met het schuim op de lippen, het volgende bericht:

“Zes collaborateurs werden in het centrum van Gaza City geëxecuteerd. Buitengewone omstandigheden  vereisen buitengewone maatregelen.”

Wel ja Samah Saleh (plaatje rechts) – mooi van buiten maar zwart van binnen – in de beschaafde wereld worden mensen eerst door een rechtbank gevonnist en dan gestraft. Maar in jouw barbaarse Hamastan in de Gazastrook gelden blijkbaar andere normen. Respect voor de rechten van de levenden èn van de doden, hoort daar duidelijk niet meer bij.

Trouwens, jij woont toch in de “open gevangenis” van Gaza, in het “concentratiekamp” van Jabalia? En toch kan jij twitteren naar de vrije wereld. Ben je dan misschien voorwaardelijk op vrije voeten gesteld, of is al dat vermeend ‘gevangenis-gedoe’ maar dik gespeelde komedie en speelt hele die “gevangenis komedie” in jouw hoofd en zo te zien misschien ook wel op je hoofd??

Het politieke leiderschap van Hamas dat zich buiten Gaza ophoudt, zit duidelijk verveeld met de brutale standrechtelijke executie, waarover ik gisteren hier berichtte, van de zes voor collaboratie met Israël verdachte Gazaanse Palestijnen.

Vooral de walgelijke beelden die erover circuleren op het Internet van een aantal motards van de Ezzedin Al Qassambrigades, de koppensnellers van Hamas, die het ontzielde lichaam vastgemaakt achteraan een motor doorheen de straten van Gaza sleurden, hebben velen van afschuw doen steigeren zèlfs in Gaza.

Een verslaggever van Associated Press (AP) zag een bende oproerkraaiers staan rondom de bebloede lichamen van vijf Palestijnen na de moord. Iemand van de omstanders begon als een gek te schoppen en te spugen naar de ontzielde lichamen. Een zesde slachtoffer werd achteraan een motor gebonden en doorheen de straten gesleurd terwijl de omstaanders in de straten luid “Spion! Spion!” uitkrijsten.

Mousa Abu Marzook, de afgevaardigde van het politieke bureau van Hamas, die algemeen wordt beschouwd als een meer ‘gematigde’ (ahum..) figuur binnen het leiderschap van de organisatie, heeft de executies vandaag veroordeeld en schreef op zijn Facebookpagina dat diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn voor het gerecht zouden moeten gebracht worden (en dan pas daarna doodgeschoten worden wellicht…)

Osama Hamdan, een andere kopstuk van Hamas maar dan zetelend in Libanon, zei dat Palestijnen die verdacht worden van collaboratie met Israël, eerst voor het gerecht moeten gedaagd worden en niet zomaar standrechtelijk mogen geëxecuteerd worden. Wel ja, blijkbaar weten Hamasleiders wel hoe het moet, maar internationale rechtsregels toepassen is natuurlijk een andere zaak.

Het lijk van één van de zes standrechtelijke geëxecuteerde Gazanen wordt doorheen de straten van Gaza City gesleept achteraan de motor.


Gerelateerd:

  • Hamas executeert zonder proces zes mannen voor vermeende collaboratie met Israël [lees]
  • Human Rights Watch rapport: Hamas schendt mensenrechten van Palestijnen in Gaza [lees]
  • Nieuwe executies van Palestijnen door Hamas in de Gazastrook [lees]
  • Beschuldiging van executie moeder met 2 kinderen in Gaza blijkt vals [lees]
  • Hamas executeert 3 Palestijnen in Gaza waaronder één die ‘collaboreerde’ met Israël [lees]
  • Nieuwe executies van Palestijnen door Hamas in de Gazastrook [lees]
  • Opnieuw doodstraf door ophanging uitgesproken in Hamastan Gaza [lees]
  • Gematigde P.A.: Doodstraf voor verkoop onroerend goed aan Joden [lees]