Chef van Islamitische Jihad in Gaza bekent langeafstandsraketten van Iran te hebben ontvangen [video]

Volgens de reguliere media en onze eigenste nationale omroep, gebruiken Hamas en de Islamitische Jihad slechts ‘vuurpijltjes’ waarmee ze al jaren willekeurige burgerdoelwitten in Israël bestoken, feit dat overigens verboden is volgens de Geneefse Conventie. Maar wie kan dat wat schelen, allerminst ‘onze’ Rudi Vranckx (VRT/Canvas) die dat feit niet eens de moeite waard vindt om te vermelden.

Eerder schreef ik hier en hier al over de beruchte Iraanse Fajr-3 en Fajr-5 lange afstandsraketten, waarvan Israël het grootste deel gelukkig reeds vernietigde op de eerste dag van het Operation Pillar of Defense verdedigingsoffensief. Weinig of geen media berichten over deze raketten. Om de eenvoudige reden dat dit de leugen ontkent dat Hamas onschadelijk home-made wapentuig inzet. Niets is minder waar.

In deze video wordt andermaal het bewijs geleverd dat 1. Iran inderdaad wapens levert aan de terreurfacties in Gaza en 2. Dat ze wel degelijk worden ingezet en 3. Dat deze feiten ook worden toegegeven door de leiders van de terreurgroepen zelf. Ontkennen is er dus niet meer bij voor de media. Pech voor hen.

Uitzending op Mayadeen TV (een pan-Arabische TV zender die uitzendt vanuit Libanon) op 15 november 2012, van een interview van journalist Ghassan Bin Jiddo met Khaled Al-Batsh, een kopstuk van de (Palestijnse) Islamitische Jihad.

Journalist Ghassan Bin Jiddo:

“Mr. Khaled Al-Batsh, de Fajr-5 missiles, waar heeft u die vandaan gehaald? Zijn die ter plaatse gemaakt of werden die ingevoerd van buiten het Palestijnse grondgebied?”

Bendeleider Khaled Al-Batsh (via de telefoon):

“Natuurlijk zijn die voor 100 procent gemaakt door Iran, ontvangen door het Verzet in het kader van legale hulp die de Islamitische Republiek verstrekt aan het Palestijnse volk. Dit is aan iedereen bekend en werd gepubliceerd in de media.”

Video: lancering van een Iraanse Fajr-5 lange-afstandsraket naar Tel Aviv, 15 november 2012