Opnieuw scoort namaakfoto “Kindermassacre in Gaza” hoge ogen, maar het was in Syrië te doen…

Op de sociale media Facebook werd zondag 18 november opnieuw een vervalste ‘Gaza’ foto in circulatie gebracht van zogenaamde massacre op Palestijnse kinderen die meteen meer dan 3.142 ‘likes’ opleverde en in een mum van tijd duizenden commentaren genereerde nadat ze werd gepubliceerd. De begeleidende tekst in het Arabisch luidde: “Opgeofferde massamoord op een familie in Gaza kort voordien…”

Snel speurwerk onthulde dat het hier om een oudere foto ging die oorspronkelijk gepubliceerd werd op een nieuwssite in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, op 19 oktober, een maand eerder dus, getiteld als “Syrië vermoordde vrijdag 122 mensen… Assad gebruikt clusterbommen.”

Hieronder de oorspronkelijke publicatie, merk de datum rechts boven…