Pallywood TV van Hamas: ‘Onze raketten hebben de Knesset vernietigd’ [Aviel Schneider]


Video: Hamas’ feiten: “Waar of Vals?” (deel 3) voor deel 1 en 2 klik hier

In de media-oorlog tegen Israël gebruikt de radicale Hamasregering leugens om de bevolking op te hitsen tegen Israël.

Zo zond de Palestijnse TV herhaaldelijk valse berichten uit, waarin werd beweerd dat ze strategische doelen in Israël hadden geraakt. Vol enthousiasme werd gemeld, dat de Knesset in Jeruzalem door Palestijnse raketten was vernietigd.

Een ander bericht meldde onder meer de geslaagde lancering van een raket, die op slechts 200 meter van de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv insloeg en veel Israëli’s verwondde. Vol vreugde riep een van de Palestijnse presentatoren ‘Allah hoe Akbar’ (Allah is groter), en moedigde de Palestijnen aan, niet op te geven.

In een volgend bericht werd de Palestijnse kijkers gemeld dat een Israëlisch gevechtsvliegtuig was neergehaald door Hamas-raketten. Vervolgens kwam het bericht, dat nu in de Gazastrook wordt gezocht naar de restanten van het vliegtuig.

De fantasie kende geen grenzen, en zo was er sprake van, dat een Israëlisch oorlogsschip bij de kust van de Gazastrook was getroffen. Voor bijpassende foto’s werd gezorgd met hulp van een fotobewerkingsprogramma.

Bovendien publiceerden de Hamas-brigades via het sociale netwerk Twitter een ‘actuele foto (plaatje hierboven), waarop een dood kind in de armen van zijn vader in het ziekenhuis te zien is. Hij werd wereldwijd verspreid met als titel ‘Nog een dood Palestijns kind’. Na een paar uur bleek echter, dat het hier om een Syrisch kind uit Homs gaat; een foto die al drie weken op Internet te vinden was.

Omdat de Israëlische strijdkrachten veel rekening houden met de Palestijnse burgerbevolking, moet Hamas teruggrijpen op foto’s van andere crisisgebieden om meer haat tegen Israël op te wekken. De grootste leugen van de Hamasregering is echter, dat Israël verantwoordelijk zou zijn voor de jongste escalatie in de Gazastrook.

door Aviel Schneider


Bronnen:

  1. Israel Today Nederland: Hamas: ‘Onze raketten hebben de Knesset vernietigd’ [lees]