En ondertussen loopt in Iran alles op rolletjes: ophangingen, folteringen, geselingen, amputaties…

Deze twee mannen werden op vrijdag 16 november 2012 in het openbaar opgehangen in de stad Darab in de provincie Fars van Iran. Omstreeks dezelfde tijd en diezelfde vrijdag toen deze ophanging in Iran plaatsvond, werden op één dag 106 Syriërs vermoord onder het regime van Bashar Al Assad en werd in de hele wereld betoogd tegen Israël.

En nu maar hopen dat in de hele wereld honderdduizenden mensen op straat komen om te protesteren tegen de schendingen van de mensenrechten door het Syrische en het Iraanse regime (niet toevallig de bondgenoten en sponsors van Hamas in Gaza). Zou het? Nee hoor, dat gaat niet gebeuren. Syrië en Iran zijn nu eenmaal Israël niet…!

De website van Iran Human Rights bericht verder:

Iran Human Rights, November 17: According to the reports from the Iranian state media two prisoners were hanged publicly the Iranian town of Darab (southern Iran) yesterday November 16.

According to the official website of the Iranian judiciary in Fars Province two prisoners identified as “A. M.” convicted of carrying 85 kilograms of opium and 10 kilograms of concentrated heroin, and “S. S.” convicted of carrying 2800 grams of concentrated heroin. The executions were carried out in publicly in the town of Darab, in the Fars Province.

Another prisoner was hanged in the prison of Eslamshahr (south of Tehran) convicted of murder. Iranian state broadcasting reported that a man identified as “Fereydon” convicted of murdering another man identified as “Rahman” was hanged in the prison of Eslamshahr on November 14.

According to the official and unofficial reports 81 prisoners have been executed in the last 10 days in Iran. The Judiciary in the Yazd Province (Central Iran) announced that amputation verdicts of two prisoners convicted of theft were carried out publicly in the city of Yazd on November 13. According to the report four fingers of one hand of the prisoners were amputated. The Judiciary also announced that two prisoners will be hanged in the near future.

The state run Iranian news agency ISNA reported that the flogging verdict of a man identified as “Mehdi B.” was carried out publicly on Monday November 12. According to this report Mehdi was sentenced to 70 lashes in public, convicted of “disturbing the women and girls”.

Iran Human Rights (IHR) strongly condemned the executions, amputations and floggings carried out by the Iranian authorities. Mahmood Amiry-Moghaddam, the spokesperson of IHR said: “We urge the international community to condemn the barbaric punishments and we demand urgent actions to stop these crimes committed by the Iranian authorities“.

Bent u nu geschokt door dit plaatje en berichtgeving? Doe er dan wat aan! Want ik vrees dat de mensen achter Iran Human Rights nog hééél hééél lang in de woestijn kunnen roepen vooraleer de wereld deze barbaarse straffen gaat veroordelen die werden uitgesproken in onze moderne hoogtechnologische 21ste eeuw door een regime wiens leiders het verstand, waarden en tradities zijn blijven stilstaan ergens in de Middeleeuwen of vroeger zelfs. 😦