Pallywood doet het weer! Palestijns jongetje niet gedood door Israëlische granaat maar Hamasraket

Andermaal een iconisch plaatje dat de wereld en het internet rondreist maar niks meer of minder meer is dan een zoveelste propagandistische leugen van Hamas.

Mannen verbijten hun tranen in het hospitaal van Shifa in Gaza City, wanneer de Egyptische premier de 4-jarige Mahmoud Sadallah in zijn armen houdt en kust en tot tranens toe bewogen een dramatische oproep doet aan Israël om zijn militaire operatie te stoppen.

Met de PR groeten van Hamas die het IDF portretteert als meedogenloze kindermoordenaars!

Want wat hier gesuggereerd wordt is dat het Palestijnse jongetje schijnbaar werd gedood tijdens een luchtbombardement van de Israëlische luchtmacht, maar tijdens het bezoek van de Egyptische premier bestond er voor een korte tijd een wapenstilstand. Een bestand dat door Hamas werd verbroken en gebruikt werd om nog meer raketten af te vuren terwijl Israël even zijn luchtaanvallen opschortte.

Maar de waarheid is thans opgedoken. Dankzij enkele journalisten zelf die onderzoek voerden naar de bron achter het verhaal en zich verplicht voelde om voor één keer eens niét Israël aan te wijzen als de verantwoordelijke partij. The Sunday Telegraph kwam naar buiten met volgende bericht:

But there were signs on Saturday that not all the Palestinian casualties have been the result of Israeli air strikes. The highly publicised death of four-year-old Mohammed Sadallah appeared to have been the result of a misfiring home-made rocket, not a bomb dropped by Israel.

The child’s death on Friday figured prominently in media coverage after Hisham Kandil, the Egyptian prime minister, was filmed lifting his dead body out of an ambulance. “The boy, the martyr, whose blood is still on my hands and clothes, is something that we cannot keep silent about,” he said, before promising to defend the Palestinian people.

But experts from the Palestinian Centre for Human Rights who visited the site on Saturday said they believed that the explosion was caused by a Palestinian rocket.

Ha zo, gedood door een raket van Hamas! En waar is dan die hele show voor nodig geweest?

Er is slechts één partij die willekeurig en met opzet onschuldige kinderen in het vizier neemt en dat is Hamas jegens de kinderen van Israël en andermaal Hamas dat er zich niet voor schaamt om de levens van de Palestijnse kinderen in gevaar te brengen. De media moeten zich dringend realiseren dat gedode baby’s en kinderen een essentiële rol spelen in de propaganda oorlog van Hamas. De media moet meer verantwoordelijkheid aan de dag leggen om de waarachtigheid na te gaan wanneer Hamas slachtoffers opvoert die – zoals in dit schrijnend geval – blijken door eigen vuur te zijn gedood en tegelijk trachten de schuld bij Israël te leggen.


Bronnen:

  1. Honest Reporting: Gaza Child Killed… By Hamas door Simon Plosker [lees]
  2. Elder of Ziyon: Dead child cradled by Egypt’s PM was killed by Hamas! [lees]

Gerelateerd:

  • Alles op Brabosh.com over Pallywood, de leugenmachine van de Palestijnse media [lees hier reeds 53 artikels!]