Wereldwijd demonstraties tegen militair verdedigingsoffensief van Israël tegen Hamasterreur [in beeld]

Demonstranten in eh… Zuid-Korea! (foto: EPA)

Overal in de wereld vonden/vinden er demonstraties plaats uit solidariteit met de strijd van Hamas om de vernietiging van de Joodse staat Israël. Eén Israëlische soldaat die één Palestijn doodt [lees: één Jood doodt één moslim] en de halve wereldbevolking veert als één man recht om “Free Gaza” te roepen en “Kill Da Jews”. Vraag me geen zinnige verklaring voor dat fenomeen, ik heb die niet en in begrijp er ook echt niks van. Dit is zodanig buiten verhouding, dit is er zover over, dat ik er gewoon geen woorden voor vind.

Op dit ogenblik zijn er tijdens de vier afgelopen dagen ca 39 Palestijnen gesneuveld waarvan het merendeel terroristen. Tien per dag dus. Vergelijk dat bijvoorbeeld met Syrië waar gisteren op één dag 106 Syriërs werden afgemaakt. 10 tegen 106. 39 Palestijnse doden tegenover 50.000 Syrische. Een manifestatie op dergelijke wereldschaal tegen het bloedige Syrische regime zou me dan ook meer dan gerechtvaardigd lijken. Maar nee hoor, geen sprake van, dat gebeurt gewoon niet! Moslims mogen blijkbaar ongehinderd andere moslims vermoorden, da ’s hun zaak. Een interne kwestie dus. Punt. Maar o wee als een Israëlische Jood dat doet, ook als dat  compleet uit zelfverdediging gebeurt tegen de terreur.

Anti-Israëlische activisten en Jodenhaters protesteerden gisteren vrijdag in verscheidene hoofdsteden van de wereld tegen de Israëlische militaire operatie Operation Pillar of Defense in Gaza onder de slogan: “Free Palestine.” Honderden demonstranten betoogden in Istanboel en in Ankara, in Australië, aan het parlement in Rome en tegenover de Israëlische ambassades in Zuid-Korea, Istanboel en Madrid. Demonstraties vonden er ook plaats in de Arabische wereld zoals Tunesië, Jemen, Egypte en Algerije.

Ali Golin, die demonstreerde in Istanboel zei: “Ik geloof dat alle moslims hun solidariteit moeten tonen. De vele facties en verschillen vernietigen ons doel. Als wij een antwoord willen geven aan Israël moeten we dat samen doen. Wij willen niks anders bereiken dan een veroordeling van Israël. Wij moeten echt actie ondernemen.” Sylvia Hale, een voormalig parlementslid van de Australische Groenen die in Sydney demonstreerde zei: “De Israëliërs hebben een beleid aangenomen om het volk in Gaza af te slachten.”

Een mensenrechtenactivist in Zuid-Korea die deelnam aan de protesten tegenover de Israëlische ambassade in Seoel, zei: “We moeten de Palestijnen niet dwingen zich op te offeren. Je moet niet overal kinderen gaan vermoorden. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar zowel in Palestina als in Israël. Zij moeten niet sterven in een massacre. Wij roepen de Israëlische regering op om bij zinnen te komen.”

Een overzicht in beeld over de wereldwijde demonstraties

Anti-Israël protest in Tunesië (foto: EPA)

Protest aan de Israëlische ambassade te Athene, Griekenland (foto: Reuters)

Demonstratie aan de Israëlische ambassade in Madrid (foto: AFP)
Demonstranten in de Libische hoofdstad Tripoli (foto: AFP)

In Algerije waren demonstranten in de clinch met de politie(foto:EPA)
Demonstratie in Jemen (foto: EPA)
Anti-Israël demonstratie in Ramallah op de Westbank (foto: AFP)
Demonstrante aan het parlement van Italië. (foto: AFP)

Demonstranten op het Times Square in New York (foto: Reuters)
Demonstratie aan het Israëlisch Consulaat in New York op donderdag 15 nov. (foto: Reuters)
Demonstratie aan het Israëlisch Consulaat in New York op donderdag 15 nov. (foto: Reuters)

Tot slot: een PRO-ISRAËL demonstratie in New YorkMet dank aan Tiki S. voor de hint.

Bronnen:

  1. Ynet News: Protests held worldwide against IDF op door Yitzhak Benhorin

Een gedachte over “Wereldwijd demonstraties tegen militair verdedigingsoffensief van Israël tegen Hamasterreur [in beeld]

  1. Donderdag avond een solidariteits bijeenkomst in de Liberaal Joodse gemeente Amsterdam,zeer zeer goed bezocht.
    Aan de overkant van Sjoel stonden 12 pal demo’s.

    Like

Reacties zijn gesloten.