Israëlische luchtmacht bestookt regeringsgebouwen en infrastructuur van Hamas


Video: Vrijdag, 16 november 2012. Israëliërs begraven hun doden, maar wanneer het rakettenalarm afgaat vluchten zij alle kanten op

Zaterdag, 17 november 2012, laatste update 7u16′.

Raketten op Jeruzalem en Tel Aviv
De Israëlische strijdkracht is ook de hele vrijdagnacht en deze zaterdagochtend doorgegaan met zijn luchtcampagne tegen doelwitten van Hamas in de Gazastrook, met maar liefst 85 luchtaanvallen sinds middernacht. Het blijft ook onverminderd raketten regenen vanuit Gaza op de Joodse staat en minstens 119 raketten werden vrijdag afgevuurd, waarvan twee raketten insloegen in open terrein in de omgeving van Jeruzalem en nog eens twee raketten in de omgeving van Tel Aviv.

Ynet bericht dat de luchtmacht afgelopen nacht 186 terroristen doelwitten heeft aangevallen waaronder vele raketlanceerinstallaties. Sinds het begin van Operation Pillar of Defense heeft de IAF ca. 830 doelwitten getroffen in Gaza. Het Iron Dome raketafweersysteem kon 82 raketten in de vlucht onderscheppen.

Het aantal Palestijnse slachtoffers blijft toenemen en vanuit de Israëlische regering komen steeds meer signalen dat een grondoffensief nakend is. Het ministerie heeft inmiddels zijn fiat gegeven om 75.000 reservisten op te roepen die zouden ingezet worden in het grondoffensief. De strijd lijkt zich intussen te verhevigen.

Regeringsgebouw Hamas in brand
Omstreeks 6u00 Israëlische tijd (Brussel +1 uur) deze ochtend werd in vier opeenvolgende luchtaanvallen het hoofdkwartier van Hamas aangevallen (plaatjes rechts van Reuters). Het regeringsgebouw van Hamas werd gebombardeerd en staat in vlammen. Volgens het Palestijnse Nieuwsagentschap Ma’an zouden er zeker vijf slachtoffers zijn gevallen.

Hamas heeft inmiddels de aanval op het regeringsgebouw van Hamas in Gaza City bevestigd en spreekt van enorme schade. “Het hoofdkwartier van het kabinet werd vier keer aangevallen en de regering benadrukt dat het zijn posities handhaaft en naast het volk blijft staan,” luidde de Hamasmededeling.

De laatste uren werden ook veel andere gebouwen van leiders en spilfiguren van Hamas bestookt. Volgens een inwoner van Gaza Stad werden deze ochtend de woningen bestookt van Hamasleiders Abu Saed Karmoot en Ibrahim Salah in Jabalia, nabij Gaza Stad. Er zouden vele gewonden zijn gevallen. De online krant Al Arabiya bevestigde dat het huis van Hamasleider Ibrahim Salah werd beschoten.

Israël’s Channel 2 bericht dat twee Hamascommandanten tijdens luchtaanvallen werden uitgeschakeld. Channel 2 bericht dat de IAF een doelgerichte aanval uitvoerde op een rijdende moto met de Hamas operatieven. Namen volgen later.

Video: IAF bombardeert het hoofdkwartier van Hamas


Bronnen:

  1. MY sinchew chow: Hamas says cabinet headquarters hit in Israeli strike
  2. The Algemeiner: As Rockets Rain, Israel Readies for Next Phase of Operation Pillar of Defense
  3. The Times of Israel: Dawn breaks on fourth day of Gaza operation with attack on Hamas headquarters

2 gedachtes over “Israëlische luchtmacht bestookt regeringsgebouwen en infrastructuur van Hamas

  1. gisteren gehoord dat er nog ruim 200 doelwitten zouden zijn die (nog) niet bestookt zijn en die zou men eerst doen voor een eventuele grondoorlog..

    Like

Reacties zijn gesloten.