Hamas pleegt oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid volgens Geneefse Conventie

Hamas bedreigt en vermoordt niet alleen willekeurige burgers van Israël maar gebruikt ook de eigen burgerbevolking als schild om zich te beschermen tegen eventuele tegenaanvallen. Wapens en raketten worden opgeslagen in burgerwoningen, moskeeën en scholen. De daken van peuterscholen, universiteiten, moskeeën en VN gebouwen worden gebruikt als lanceerplatform om raketten en mortiergranaten af te vuren op Israël.

De toestand op dit ogenblik in het zuiden van Israël en Gaza escaleert nog steeds. Sinds het begin van Operation Pillar of Defense hebben de terreurorganisaties onder het commando van Hamas meer dan 420 raketten afgevuurd op willekeurige burgerdoelwitten in zuid-Israël. Dat een en ander in strijd is met een massa verdragen en akkoorden, daar is iedereen zich van bewust.

Alleen worden Hamas en nevenorganisaties nooit vervolgd voor die oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Waarom zij voor dergelijke feiten die al sinds 2001 (en vroeger) aan de gang zijn, niét worden vervolgd en ook de Hamasleiders niét voor het Strafhof in Den Haag worden gedaagd en intussen toch via de Palestijnse Autoriteit enorme hulpfondsen binnenrijven van het Westen, mag u zelf invullen. Maar u riskeert dan wel voor islamofoob te worden versleten of in het ‘beste’ geval ervan beschuldigd te werken in dienst van de Mossad of voor een denkbeeldige Joodse Lobby.

Een van die verdragen die worden geschonden zijn de Conventies van Genève van 1949 en meer in het bijzonder aanvullend Artikel 51 van 8 juni 1977 omtrent de Bescherming van de Burgerbevolking. Hieronder volgen enkele artikelen uit dat bewuste Artikel 51 met telkens een bijpassend plaatje ter illustratie. De originele Engelstalige tekst werd eveneens tussen haakjes toegevoegd.

Protocol naast de Conventies van Genève van 12 Augustus 1949, met betrekking tot de Bescherming van Slachtoffers van Internationale Gewapende Conflicten (Protocol I) van 8 juni 1977

Deel IV: Burgerlijke bevolkings#Section I
Algemene bescherming tegen gevolgen van vijandigheden #Hoofdstuk II – Burgers en burgerlijke bevolking
Artikel 51 IHL – Verdragen en commentaren – Bescherming van de burgerbevolking

[Protocol Additional to the Geneva Conventions of 12 August 1949, and relating to the Protection of Victims of International Armed Conflicts (Protocol I), 8 June 1977 – Part IV : Civilian population #Section I — General protection against effects of hostilities #Chapter II — Civilians and civilian population – Article 51 IHL – Treaties & Comments — Protection of the civilian population bron]

Artikel 2. De burgerlijke bevolking als dusdanig, evenals individuele burgers, zullen niet het voorwerp van een aanval zijn. Daden of bedreigingen met geweld waarvan het eerste doel is om terreur te verspreiden onder de burgerbevolking, zijn verboden.

[Article 2. The civilian population as such, as well as individual civilians, shall not be the object of attack. Acts or threats of violence the primary purpose of which is to spread terror among the civilian population are prohibited.]

Een vrijwilliger doorzoekt het appartement in Kiryat Malachi waar op donderdag drie mensen werden gedood. 15 november 2012. Foto: Yossi Zeliger/Flash90

Artikel 4. Artikel 4. Willekeurige aanvallen zijn verboden: (a) diegene die niet gericht zijn tegen een specifiek militair doelwit; (b) diegene die een methode gebruiken of een manier van vechten aanwenden die niet gericht kan worden tegen een militair doelwit; of (c) die een methode of een gevechtswijze aanwenden waarvan de gevolgen niet in overeenstemming zijn zoals het Protocol vereist; en bijgevolg, in elk dergelijk geval, van die aard zijn om zonder onderscheid militaire objectieven en burgers of voorwerpen van burgers aan te vallen.

[Article 4. Indiscriminate attacks are prohibited. Indiscriminate attacks are: (a) those which are not directed at a specific military objective; (b) those which employ a method or means of combat which cannot be directed at a specific military objective; or (c) those which employ a method or means of combat the effects of which cannot be limited as required by this Protocol; and consequently, in each such case, are of a nature to strike military objectives and civilians or civilian objects without distinction.]

Raketten worden vanuit Gaza willekeurig afgevuurd op Israëlische gemeenschappen

Artikel 5. Bijkomend moeten de volgende soorten aanvallen als willekeurig worden beschouwd: … een aanval waarvan verwacht kan worden dat er bijkomend verlies van burgerlevens kan worden veroorzaakt, burgers verwondt, voorwerpen van burgers worden beschadigd of een combinatie daarvan, die buitensporig zouden zijn in verhouding tot het concrete en directe militaire geleverde voordeel.

[Article 5. Among others, the following types of attacks are to be considered as indiscriminate: … an attack which may be expected to cause incidental loss of civilian life, injury to civilians, damage to civilian objects, or a combination thereof, which would be excessive in relation to the concrete and direct military advantage anticipated.]

Ultra-Orthodoxe Joodse mannen verzamelen rond het lichaam van Mirah Sharf die werd gedood in de zuidelijk gelegen stad Kiryat Malachi door een raket waarvan wordt aangenomen [!] dat ze werd afgevuurd door Palestijnse militanten van de Gazastrook, tijdens haar begrafenis in Jeruzalem, donderdag 15 november 2012.

Artikel 6. Aanvallen tegen de burgerbevolking of tegen burgers uit vergelding zijn verboden.

[Article 6. Attacks against the civilian population or civilians by way of reprisals are prohibited.]

In Tel Aviv zoeken de inwoners bescherming bij elkaar wanneer de alarmsirenes afgaan die waarschuwen voor inkomende raketten, donderdag 15 november 2012.

Artikel 7. Artikel 7. De aanwezigheid of bewegingen van de burgerbevolking of individuele burgers zal niet niet gebruikt worden om bepaalde punten of gebieden te vrijwaren van militaire acties, in het bijzonder in pogingen om militaire doelwitten tegen aanvallen te beschermen of militaire acties goed te keuren of te verhinderen.

[Article 7. The presence or movements of the civilian population or individual civilians shall not be used to render certain points or areas immune from military operations, in particular in attempts to shield military objectives from attacks or to shield, favour or impede military operations.]

Een raket die door Palestijnse militanten wordt gelanceerd [vanuit het dichtbevolkte gebied in Gaza] richting Israël, zoekt zijn weg doorheen het noorden van de Gazastrook, gezien vanaf de Israëlisch-Gazaanse grens, zuid-Israël, 15 november 2012 – foto:  AP/Ariel Schalit)


Bronnen:

 1. Elder of Ziyon: Hamas war crimes, illustrated

13 gedachtes over “Hamas pleegt oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid volgens Geneefse Conventie

 1. @ Brabosh

  Ik begrijp de frustratie Brabosh. Toch zou ik een historisch hartversterkertje willen bijdragen. In 1941 bij de Duitse invasie van Kreta verzuchtte een officier van De Royal Navy (de Engelse marine leed zeer zware verliezen) dat tegen de nazi-Duitsers te vechten leek op “banging one’s head against the wall”… Een collega van hem wees hem terecht en zei:”You miserable pessimist, don’t you see that by banging your head against the wall you might create cracks that will eventually cause the wall to break down?!?”.

  Like

 2. @Ik heb al aan een aantal vrienden wat mails verstuurd, maar het is onbegonnen werk, ze lopen allemaal met een blinddoek voor hun ogen.

  Aan mij zal het niet mankeren Jenny, ik doen mijn best. Maar het is inderdaad net alsof je tegen een betonnen muur zit aan te beuken. Benieuwd wanneer we een antisemitische dijkbreuk gaan krijgen. Ik hoop dat tegen dan het IDF de klus geklaard heeft in Gaza. Ik hou mijn hart vast. 😦

  Like

 3. Nochtans is Ludo Abicht één van de weinige linksen die doorheeft wat de agenda van de PVDA en consoorten is. Hij steunt bijvoorbeeld dat er rond deze partije en aanhang een “cordon sanitaire” wordt ingesteld zoals voorgesteld door Michel Freilich en dat ook Benno Barnard onderschrijft. (Ikzelf ben daar geen voorstander van, ook niet ten opzichte van het Vlaams Belang -dit terzijde en ter verduidelijking). Anderzijds lees ik deze morgen in de Standaard dat Yves Leterme en Monica de Coninck dus NIET aanwezig zullen zijn op het concert morgen Tzahal van het koor van het IDF. Een aktiegroep Intal had daartegen al luidkeels geprotesteerd en dus plooien onze politici met knikkende knieën en ruggegraatsloze onelegantie. Intal (ik heb er nog nooit van gehoord) krijgt blijkbaar 1 miljoen euro steun van ontwikkelingssamenwerking van de federale regering. Waarvoor ze dat geld dus gebruiken is weeral klaar. Ik lees ook over een intitiatief van mensen die het concert steunen, maar dat is niet bij ons, wel in Nederland waar Tzahal ook optreedt. Komt er ergens een (kleine) manifestatie -op de Beurs,dan maar- ter solidariteit van Israël?

  Like

 4. “waarvan leven ze eigenlijk”

  ik vrees dat wij allemaal een bijdrage daaraan leveren…

  Like

 5. Inderdaad, het was een opluchting om Hans Knoop te horen die Debrandander hier en daar met zijn mond vol tanden zette. Helaas was de tijd te kort opdat hij echt spijkers met koppen kon slaan. Maar het is voor mij wel heel duidelijk geworden wat een zwaktefiguren die zelfbenoemde progressieve nieuwsvergaarders zijn (waarvan leven ze eigenlijk? toch niet van een eerlijke job?), ze draaien hun mantra af “vluchtelingen, bezetting” en kunnen niet op tegen de feiten.

  Like

 6. lanceerinstallatie omringd door,moskee,speelplein,fabriek echt ingepland tussen burgers dus ,ze gebruiken dus weeeraaal hun eigen bevolking als schild…

  en ondertussen 75.000 reservisten opgeroepen..maar is er eigenlijk een andere keuze?
  hamas moet aangepakt worden !

  en dan heb je ook nog dit..en als heel deze oorlog nu is bedoeld om Iran tijd te geven?

  http://www.jpost.com/IranianThreat/News/Article.aspx?id=292200

  btw,gisteren iemand toevallig Hans Knoop in actie gezien tegen debrabander in terzake?
  goed gedaan hoor,heeft zich kranig geweerd(meer dan zelfs)

  @Sophie
  goeie hint ! heb hem doorgemaild naar iedereen die ik ook maar ken.en ook donatie gegeven,het zal nodig zijn

  Like

 7. Het is misselijkmakend… Net het VRT-nieuws gezien… en Terzake met Rudi Dierickx moet nog komen. Zelfs op het jongerenjournaal van Ketnet “Karrewiet” wordt de desinformatie ten top gedreven: Israel en de Palestijnen zijn in oorlog omdat Israel de Westbank en Gaza wil hebben… Dat wordt aan onze kinderen verteld! Melanie Philips heeft op haar website twee excellente artikels geschreven die brandhout maken van onze media en hun berichtgeving over Israël en de Palestijnen. Er staan ook links in haar artikels o.a. naar Honest Reporting… over het manipuleren van beelden en filmen door “pallywood”. Hoe is het toch mogelijk dat die journalisten zo lui zijn en zo vooringenomen! Ik heb al aan een aantal vrienden wat mails verstuurd, maar het is onbegonnen werk, ze lopen allemaal met een blinddoek voor hun ogen. Ik vrees het ergste voor Israël. Hoe lang kunnen ze het nog bolwerken in die oceaan van haat waarin ze zich bevinden.

  Like

 8. Ik lees net een artikel van Ludo De Brabander (Vrede vzw) in De Wereldmorgen.be (een ent van de marxistische PVDA+) die oproept tot een militair embargo tegen Israël: http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/11/16/gaza-militair-embargo-tegen-israel

  Zo noemt hij de Israëlische blokkade van de Gazastrook een zware inbreuk op de… Conventies van Genève. Hij is blijkbaar reeds vergeten dat een onderzoekscommissie van de VN die leugen reeds lang in de prullenmand heeft gegooid (zie het Palmer Rapport) en waarin Hamas werd aangeklaagd voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Ludo De Brabander ziet alleen de splinter in het oog van Israël en kijkt compleet weg van de balk in het oog van Hamas en Co. Je moet het maar durven. 😦

  Palmer Rapport: https://brabosh.com/category/palmer-rapport/

  Ik zou in een handomdraai zijn hele artikel kunnen weerleggen, alleen is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld en heb ik per email verbod gekregen om onder eigen naam te reageren op om het even welk artikel. Zo kennen we ze wel die linkse nitwits.

  Hoe dan ook, het zou me dan ook niet verbazen dat Ludo De Brabander op de loonlijst staat van Pallywood. Hij is er de geknipte kandidaat voor.

  Like

 9. o maar ” de schreeuwers zijn al in actie hoor” kijk maar is bij de pvda+ ..DWM ..Israel is weer de agressor,je kent hun retoriek wel..
  over raketten richting Israel …heeeeeel vaaaaag,onbestaande dus,niks nieuw dus

  Like

 10. Ik hoor hier een oorverdovende stilte van onze ‘Human Rights schreeuwers. Omgekeerd (Israel had de schender geweest) was de tent natuurlijk allang afgebroken.

  Like

Reacties zijn gesloten.