Goed nieuws voor Westerse verslaggevers: Pallywood verzorgt andermaal de berichtgeving in Gaza

Rudi Vranckx van de Belgische openbare omroep en de illustere verslaggevers van de NOS en de Nederlandse pers, kunnen weer op beide oren slapen want: Pallywood is terug van weggeweest en aan het werk in de Gazastrook om speciaal voor de Westerse media de berichtgeving te verzorgen, lees: in elkaar te prutsen. Net zoals het dat ook al deed tijdens Operation Cast Lead in de winter van 2008-2009. Vermits Hamas geen Westerse journalisten toelaat in de Strook worden voor veel Westerse duiten ‘locale journalisten’ [van Hamas] ingehuurd om ‘objectieve’ beelden en artikelen te leveren.

Het hierboven getoonde videoverslag is andermaal een product dat de stempel draagt van PALLYWOOD, de professionele leugenmachine van de Palestijnse media. Wat gebeurt er wanneer journalisten en camera’s opdraven op het toneel waar zonet een Israëlisch precisie luchtbombardement in Gaza heeft plaatsgevonden en er simpelweg te weinig Palestijnse doden en gewonden worden aangetroffen om dramatische beelden “overgoten met heel veel bakken bloed” te filmen, die kunnen gebruikt worden tegen Israël in de internationale media? Gewoon wat locale acteurs en omstaanders opvoeren die vrijwillig de rol van slachtoffer spelen.

We hebben het voordien al dikwijls meegemaakt. Palestijnen die gewond of dood lijken te zijn om de TV camera’s te plezieren, blijken korte tijd later verrassend opnieuw springlevend te zijn wanneer de camera’s stoppen met filmen. In Gaza is dat meer regel dan uitzondering. Palestijnse journalisten vallen in voor Westerlingen en knippen en plakken beelden aan elkaar dat het een lieve lust is. En dan netjes verpakt en gelabeld verkopen aan Westerse media. He he…

Het voorbeeld in deze videoclip werd genomen uit een interview van de BBC [!] naar aanleiding van de doelgerichte uitschakeling door het IDF van de militaire commandant van Hamas, Ahmed Jabari (plaatje hieronder). Tijdens dat interview (volledige versie hier), worden beelden getoond van Gaza. Op 2’11” in de videoclip is een Palestijn te zien in beige jacket en zwarte T-shirt, die zo te merken gewond raakte tijdens de Israëlische luchtaanval en door enkele mede omstaanders wordt opgepakt en weggedragen. Even later, op 2’44” in de videoclip, is datzelfde Palestijnse slachtoffer te zien die opmerkelijk snel helemaal hersteld lijkt te zijn van de aanslag.


De door het IDF uitgeschakelde Hamascommandant Ahmed Jabari (links), het brein achter de ontvoering en gijzeling van  korporaal Gilad Shalit (rechts met pet) die door Hamas en Co ca. 5 ½ jaar in een gat in de grond ergens in Gaza incommunicado werd gehouden. Hier Gilad en Jabari op 18 oktober 2011 tijdens zijn uitwisseling in ruil voor 1.027 Palestijnse terroristen.


Met dank aan Katrien A. voor de hint

Bronnen:

 1. Honest Reporting: Exposed: Pallywood Returns to Gaza door Simon Plosker

Gerelateerd:

 • De leugens van Hamas blijven zich torenhoog opstapelen en het Westen loopt er mee heen… [lees]
 • Top Tien redenen ‘Waarom de media bevooroordeeld is tegen Israël’ door Ronn Torossian [lees]
 • De berichtgeving over Israël door de toonaangevende media is complete waanzin door Ronn Torossian [lees]
 • Onverholen afkeer voor Israël in Nederlandse media: NOS en het Israëlische virus door Missing Peace [lees]
 • Moeten linkse media zich niet schamen? door Afshin Ellian [lees]
 • Waarom Israël elke militaire oorlog wint maar de propagandaoorlog verliest… [lees]
 • Oorlog in Gaza: Hoe Israël de mediaoorlog verloor [lees]
 • Niks begrepen van het M-O conflict? Beschuldig dan niet Israël maar de media [lees]
 • Regels en richtlijnen voor Westerse verslaggeving omtrent het Midden-Oosten [lees]
 • De manipulaties van de Nederlandse media tijdens het Gazaconflict onthuld [lees]
 • De media en de Palestijnen: ze weten verdomd goed waarmee ze bezig zijn door Claudio Casula [lees]
 • Israël – de Jood onder de Naties – voortdurend gestenigd door de media door Raphael Israeli [lees]
 • In 2011 ging opnieuw massale media aandacht eenzijdig uit naar het Palestijns-Israëlisch conflict [lees]
 • De media gooien Israël onder de bus door Simon Plosker [lees]
 • De Nederlandse media en Israël – Pseudojournalistiek en pseudowetenschap door Missing Peace [lees]
 • Het grote zwijgen van de Nederlandse media [lees]
 • Westerse journalisten laten zich graag door de Palestijnen bij de neus nemen door Khaled Abu Toameh [lees]
 • Palestijnse leugenmachine op volle toeren: vervalste beelden en berichten circuleren wereldwijd [lees]
 • Alles over pro-Palestijnse beeldmanipulatie in de rubriek “Pallywood” in 50 artikels op Brabosh.com [lees]

Een gedachte over “Goed nieuws voor Westerse verslaggevers: Pallywood verzorgt andermaal de berichtgeving in Gaza

Reacties zijn gesloten.