Israëlisch leger staat op het punt om grootscheeps grondoffensief te beginnen tegen Hamas terreur

Deze paracommando van de Golani Brigade [Isayeret – Special Forces] is er alvast klaar voor om in de Gazastrook de confrontatie aan te gaan met de terroristen van Hamas, met de Islamitische Jihad en het dozijn andere terreurgroepen die Gaza rijk is. Het is zo wel genoeg geweest. En… de aanval is altijd de beste verdediging, dat kan elke militair u vertellen.

Vermits de internationale gemeenschap het voorspelbaar opnieuw laat afweten en zoals verwacht kon worden andermaal partij kiest voor die “weerloze burgers van de onderdrukte onschuldige volksverzetsgroepen van Hamas” , zit er voor Israël niks anders op dan er zèlf tegenaan te gaan. Want, als we de westerse media moeten geloven gaan Hamas en zijn 40 rovers “slechts gewapend met pijl en boog en zelfgemaakte ‘vuurpijltjes, die vreselijke sater Israël te lijf”. Jawadde zeg, op welke planeet leven die mensen?

Nee bedankt diplomaten van de EU, VN en de rest van de wereld; Israël zal het ook deze keer zèlf wel klaren en zijn burgers beschermen, zoals dat de plicht is van elke natie die zich ernstig neemt en zoals Israël dat al 64 jaar lang zèlf heeft gedaan, nog doet en zal blijven doen tot de laatste Israëlische Jood zijn/haar laatste adem heeft uitgeblazen. Het recht op zelfverdediging geldt voor elk land dus ook voor Israël en elke mens in de wereld heeft recht op bescherming, dus ook de Jood. Punt, andere lijn.

Infanterie eenheden en gewapende brigades van het Israëlische leger (IDF) maken zich op om een mogelijk grondoffensief te beginnen in Gaza. Honderden soldaten, paracommando’s en gewapende brigades van de Givati en Golani eenheden, zijn begonnen met de laatste voorbereidingen om eventueel ingezet te worden in de Gazastrook.

Met op de achtergrond het lawaai van de inkomende raketten in het gebied van Tel Aviv en de vrees dat de aanvallen op de gemeenschappen in het zuiden nog zullen toenemen, hebben de hoogste officieren van het IDF bezworen om de terreurnesten in de Gazastrook uit te schakelen. Hoge officieren van de Gaza Divisie bespreken op dit ogenblik de operatie procedures met de commandanten die zullen deelnemen aan het mogelijke grondoffensief.

Gisteren donderdag heeft het IDF commando de oefeningen afgeblazen die de Gewapende Brigade momenteel in de Golanhoogten houden en zijn commandanten werden naar de Gaza Divisie geroepen om deel te nemen in de voorbereidingen voor het grondoffensief. De soldaten van de bijzondere brigade zullen hun bevelhebbers spoedig volgen naar het zuiden.

De troepen van de Golani Brigade die in actieve dienst zijn in het Noordelijke Commando, zullen vervangen worden door andere eenheden die verder zullen trainen in de Golan, zodat de manschappen van de Golani Brigade kunnen ingezet worden in Gaza. Intussen werden de troepen die die zullen deelnemen aan de gevechten in het zuiden van het land reeds samengebracht.

Het kabinet zal het verzoek van Minister van Defensie Ehud Barak goedkeuren en 30.000 reservisten oproepen, maar geschat wordt dat het totale aantal rekruten kleiner zal zijn. Enkele reservisten zullen de beroepsmilitairen vervangen zodat zij aan het strijdtoneel in het zuiden kunnen ingezet worden. Eerder hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen en raketboten van de Marine zowat 70 ondergrondse lanceerplatforms onder vuur genomen die gebruikt werden om middellange afstandsraketten af te vuren tot diep (ca. 40 kilometers) op Israëlisch grondgebied.

Meer dan 320 doelwitten werden onder vuur genomen sinds Israël Operation Pillar of Defense lanceerde. Het Iron Dome raketafweersysteem onderschepte 130 raketten, maar zowat 300 raketten en mortiergranaten bereikten het Israëlische grondgebied. Een totaal van 19 Palestijnen zouden zijn gedood sinds het IDF zijn operatie in Gaza lanceerde.

Palestijnse bronnen in Gaza berichten dat de commandant van de Al Aqsa Martelaren Brigades in Gaza, Salem Thabet, een aanslag overleefde toen Israëlische vliegtuigen zijn huis aanvielen. Men berichtte verder dat het IDF een generator raakte die in het Shati vluchtelingenkamp is gevestigd, dicht bij het huis van Ismail Haniyeh, de premier van Hamas in Gaza.


Bronnen:

 1. Ynet News: IDF gears for ground operation in Gaza door Yoav Zitun

6 gedachtes over “Israëlisch leger staat op het punt om grootscheeps grondoffensief te beginnen tegen Hamas terreur

  1. Netanjahoe zou de Egyptische bemiddelaar moeten ontvangen in Ashdod of Sderot, op het ogenblik dat er een regen raketten op die gemeenten neerdaalt. Dan kunnen ze hun gesprek voeren in één van de bunkers van de stad. Benieuwd hoe lang het duurt vooraleer die Egyptenaar het in zijn broek doet van de schrik.

   Like

   1. tussen haakjes…het bestand is al geschonden door hamas en ze geven het nog toe ook…

    en weet je wie ook van zich laat horen….?
    http://www.jpost.com/Headlines/Article.aspx?id=292152

    vraag me toch af of ze ziek is want….

    “The rocket attacks by Hamas and other factions in Gaza which began this current crisis are totally unacceptable for any government and must stop,” she said.

    “Israel has the right to protect its population from these kinds of attacks. I urge Israel to ensure that its response is proportionate,” she said.

    Like

 1. Nu eens hopen dat onze Joodse vrienden zodanig huishouden in de Gaza-strook, dat die zgn. “palestijnen” ( een naam die ze zichzelf hebben aangemeten als nomadenvolk uit alle Arabische landen en dus niet bestaan, want de Palestijnse nationaliteit bestaat niet) die klap nooit meer teboven komen en geen raket meer zullen afvuren richting de enige echte democratie te wereld. Gewoon alles weer in bezit nemen is de enige weg. De grootste blunder dat Israel heeft begaan is om onder druk van de VS die strook op te geven want de beloofde hulp van de VS bij escalaties is uitgebleven.

  Like

  1. Inderdaad zou een Assad-I stijl actie het juiste medicijn zijn voor de Jihadisten…Zware artillerie er op,systematisch levelen die hap. Echter de wereld laat dat alleen ongestoord toe voor Arabieren onderling. Het westen moet eens leren dat de Joden terugslaan tegenwoordig!!!

   Like

Reacties zijn gesloten.