De leugens van Hamas blijven zich torenhoog opstapelen en het Westen loopt er mee heen…

Enkele weerloze burgers van de Gazastrook op weg naar hun akkers om de patatten te oogsten. Want als die patatten te lang op het veld blijven liggen, beginnen ze te rotten en te stinken, net zoals dat met de leugens van Hamas ook regelmatig het geval is.

De leugens van Hamas, een ongeëvenaard fenomeen. Mijn rubriek Pallywood op deze blog loopt intussen bijna over van de meest fantastische gefabriceerde verhalen, foto’s en videomateriaal. Niet moeilijk om zovanallesennogwat kunstig of amateuristisch in elkaar te flansen. Hamas laat geen journalisten vrij rondlopen in de Gaza. Wie controleert dan die berichtgeving? Hamas zèlves. Snappie? En er komen nog alle dagen leugens bij.

Een greep uit de meest recente leugens uit de box van Hamas van de afgelopen 3 dagen:

  • Eerstens, beweerde Hamas dat zij drie Israëliërs hebben gedood toen zij een honderdtal raketten afvuurden gisteren woensdag 14 november. Dat deden ze niet. Da ’s pure boosaardige fantasie.
  • Dan beweerden zij dat zij een Israëliër hebben gedood op een oorlogsschip voor de kust van Gaza, waarbij ze een geleide missile gebruikten en dat dit incident bevestigd was door Israël. Is niet gebeurd. Daar is helemaal niks van aan!

Raketinslag in Netivot, Zuid-Israël

  • Vervolgens beweerden zij dat een een raket hebben afgevuurd op Tel Aviv. En niet een Grad of een Fajr-5 raket, maar een zelfgemaakte raket! Zij publiceerden zelfs een foto van de inslag (plaatje hierboven). Wat er ook van zij, dat hebben ze niet gedaan. En de bijhorende foto hierboven dan, het ultieme bewijs? Die was genomen in Netivot tijdens één van hun raketbeschietingen daarvoor.

Wij zagen hetzelfde belachelijk patroon eveneens tijdens Operation Cast Lead, bijna vier jaar geleden, toen Hamas wanhopig trachtte zich sterk te houden ondanks het feit dat hun doodsbange leiders als ratten van de ene schuilplaats naar de andere renden. Het regende toen foto’s, beelden en fantastische verhalen over al die vermeende misdaden van het IDF, en met de gekende vooringenomenheid jegens Israël nam de Westerse berichtgeving … al die Wild West kritiekloos verhalen over. Of wat dacht u?

  • En om deze reeks flagrante leugens af te sluiten op de valreep nog deze zoveelste leugen op rij. Via hun Twitter account publiceerde de Al Qassam Brigades van Hamas de volgende onderstaande foto van een kind dat heden in Gaza City gewond werd door de Zionistische bezetter. Helaba! Mis poes! Die foto is afkomstig uit Syrië en dateert van vorige maand!

Leugenaars! Big loosers!


Bronnen:

  1. Elder of Ziyon blog: Hamas lies are adding up (updated)