Operation Pillar of Defense: IDF strooit waarschuwingspamfletten uit boven de Gazastrook


Vandaag, donderdag 15 november 2012, heeft het IDF pamfletten uitgestrooid boven verschillende locaties in de Gazastrook. Deze pamfletten waarschuwen de bewoners van de Gazastrook om voor hun eigen veiligheid weg te blijven van Hamas en terroristen van andere terreurorganisaties en hun faciliteiten. De pamfletten onderstrepen dat Hamas het gebied opnieuw in geweld stort en dat het IDF voorbereid is de burgers van de Staat Israël te verdedigen tot de rust in het gebied is hersteld.

Ook tijdens de 22-dagen durende Operation Cast Lead, dec. 2008-jan. 2009, strooide het IDF waarschuwingspamfletten uit. Die pamfletten van toen kan u hier op Brabosh.com bekijken. De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak zei hierover later het volgende:

“Ik heb een grondige kennis over de aard en de omvang van de inspanningen die de Israëlische strijdkrachten geleverd hebben om het aantal burgerslachtoffers te beperken en ik ben ervan overtuigd dat de acties die onze regering nam zeker niet kleiner waren en zelfs groter dan dat die van eender welke strijdmacht van elk andere democratisch land. Honderdduizenden waarschuwingen van komende legeracties werden aan de bevolking overgemaakt op bedrukte blaadjes, met radioboodschappen, per telefoon en met sms’jes. Humanitaire hulp werd doorgelaten naar Gaza niettegenstaande Hamas de konvooien beschoot en zichzelf de hulpgoederen toe eigenden.”

De inhoud van het pamflet van hedenochtend (Arabische tekst hierboven):

“Belangrijke mededeling voor de inwoners van de Gazastrook:

Voor uw eigen veiligheid, neem de verantwoordelijkheid op voor uzelf en vermijd in de buurt te zijn van de nabijheid van operatieven van Hamas en faciliteiten en diegenen van andere terreurorganisaties die een risico vormen voor uw veiligheid.

Hamas betrekt opnieuw het gebied in geweld en bloedvergieten. Het IDF is vastbesloten de inwoners van de Staat Israël te verdedigen. Deze mededeling blijft geldig tot op het ogenblik dat de rust in het gebied is weergekeerd.

Het Commando van de Israel Defense Forces (IDF).”

Zich niet in de nabijheid van terroristen te vertonen is geen loze waarschuwing. Ook op de Facebook pagina van het IDF staat te lezen: “Wij bevelen de operatieven van Hamas aan, of het nu lagere of hogere leiders zijn, om de volgende dagen die voor ons liggen hun gezichten bovengronds niet te tonen.” Met de uitschakeling van terroristenleider Ahmed Jabari in het achterhoofd kunnen de Gazanen beter snel de straat oversteken als er een terrorist komt aanzetten.

Video: Hoe het IDF alle moeite doet om geen burgers te kwetsen in Gaza


Met dank aan Katrien A. voor de hint.

Bronnen:

  1. IDF blog: Operation Pillar of Defense: IDF Disperses Leaflets Above Gaza Strip

Gerelateerd:

  • Waarschuwingsflyers over Gaza en de ethiek van het IDF [lees]