Mahmoud Abbas binnenkort in de VN in een ultieme poging zijn vel te redden


De ‘gematigde’ Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas de illustere president van het Niemandsland ten westen van de Jordaan, hier met zijn ‘gematigde’ vredespartners op weg naar de Verenigde Naties om er op 29 november 2012 andermaal erkenning te vragen voor een soevereine staat die zich pal op het grondgebied van Israël bevindt. Als dat maar goed afloopt voor Ali Baba en zijn 40 rovers!

Vrij naar een kort bericht uit de krant Gazet van Antwerpen van heden 14 november 2012:

Twee weken voor de Palestijnse president Mahmoed Abbas bij de Verenigde Naties een aanvraag tot erkenning van Palestina als staat indient, heeft Israël met verregaande stappen gedreigd. Het land zou in dat geval de Joodse dorpen en gemeenten op de Westelijke Jordaanoever kunnen annexeren en de vredesverdragen met de Palestijnen opzeggen wat de facto het einde zou betekenen van de Palestijnse Autoriteit. De PA is sinds 1994 (de Akkoorden van Camp David) de voorlopige werknaam van het toekomstige kalifaat ‘Palestina’.

De Israëlische radio kondigde vandaag reeds de nakende val van de Palestijnse Autoriteit aan als het “enige alternatief”, mocht hij op 29 november 2012 zijn aanvraag bij de VN willen indienen. Inwilliging van het verzoek zou een expliciete erkenning van Palestina als staat door de internationale gemeenschap betekenen. Abbas heeft enkel een meerderheid nodig van de Algemene Vergadering, wat met de automatische meerderheden binnen de VN slechts een formaliteit is. De Palestijnen zouden dan bij de VN een status krijgen zoals het Vaticaan.

3 gedachtes over “Mahmoud Abbas binnenkort in de VN in een ultieme poging zijn vel te redden

 1. Ik ben benieuwd of Abu Mazen nog wel wil onderhandelen nu er een paar kopstukken van Hamas naar de zevende hemel werden geschoten. Want je weet dat ‘gematigd’ in het Arabisch wordt vertaald als “El Jihad! El Jihad! El Jihad!”. Maar dat weten Westerlingen niet of doen alsof ze dat niet weten.

  Like

 2. vorige week nog gelezen “abukke” wil met Israel onderhandelen op voorwaarde dat de “verenigde nietsnutten zijn spelletje meespelen”

  Like

 3. Dit bericht is natuurlijk niet helemaal nauwkeurig: de stap van Abbas naar de VN is een opzegging van de Oslo accoorden door de Palestijnen. Er is dan geen enkele reden voor Israel om zich nog te houden aan deze accoorden. (Afgezien van een domme beleefdheid waar ze wel vaker last van hebben…)

  Wel typisch dat Abbas dat op 29 november wil gaan doen, exact 65 jaar na VN resolutie 181 die de arabieren zelf verwierpen…

  Like

Reacties zijn gesloten.