Nederland’s oud-premier Dries Van Agt zoekt een nieuwe heimat voor de Joden [Afshin Ellian]

Het Reichssicherheitshauptamt was belast met de zware taak om het naziregime te beveiligen tegen de vijanden van het nazisme en in hun ogen het Duitse volk. Referat IV-B moest vrijmetselaars en Joden, maar ook katholieke en protestante tegenstanders neutraliseren. En IV-B4 hield zich bezig met de Joden. Daar werkte Adolf Eichmann.

Opdracht
IV-B4 zocht naar festen Grund und Boden voor de Joden. Zo dachten de mannen van IV-B4 over hun opdracht dat der Führer den Juden eine neue Heimat zugesagt hat. Hoe kom je aan festen Grund und Boden voor de Joden? Het is een ingewikkelde vraag waarmee ook de farao’s worstelden: festen Grund und Boden voor Joden!

Aanvankelijk bereidde Adolf Eichmann ‘een briljant plan’ voor ten einde ‘eine neue Heimat’ te vinden voor Joden. Er werd diep nagedacht en overleg gepleegd. Ook Joden werden gehoord. Sinds Mozes waren ook onder het Joodse volk altijd genoeg idioten te vinden die met farao’s van hun tijd wilden onderhandelen om in goed overleg een nieuwe Heimat te vinden voor het Joodse volk.

Madagaskar
De festen Grund und Boden werd gevonden in Madagaskar. De Joodse staat Madagaskar zou door een SS-generaal worden geleid. Alle Joden zouden daarnaar worden gedeporteerd.

Er werd in 1940 een gedetailleerd plan uitgedacht voor de overplaatsing van vier miljoen Europese Joden naar de nieuwe Joodse Staat onder leiding van een SS-generaal in Madagaskar. De Duitse grondigheid was boven elke twijfel verheven. Wat was de essentie van dit Madagaskar-plan?

Bijbenen
Volgens filosoof Hannah Arendt was het grote voordeel van dat plan dat ‘het de talloze geleerde en minder geleerde Judenexperten van de NSDAP, die met al hun ideologische ijver de Führer toch nooit helemaal konden bijbenen, liet wennen aan het idee dat speciale wetten, dissimilatie en zelfs getto’s uiteindelijk toch maar halve maatregelen waren. De Joden moesten Europa uit.’ Maar het Madagaskar-project werd nooit uitgevoerd. Het Afrikaanse eiland Madagaskar stond onder gezag van de Fransen.

Territorium
Het Madagaskar-project was volgens Arendt de logische en psychologische voorbereiding op de volgende stap. Als er geen territorium beschikbaar zou zijn voor de Joden, was het tijd voor de totale vernietiging. Geen festen Grund und Boden voor Joden op aarde. Dan maar naar de hemel, dachten de nazi’s. Wat een lang verhaal – en wat hebben wij ermee te maken? Is het Madagaskar-project een vergeten historisch feit?

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad opperde een paar jaar geleden dat de Joden ergens in Noord-Amerika (Canada) of in Duitsland moeten worden gehuisvest. Ook mogen ze daar een eigen staat hebben. In een brief aan bondskanselier Angela Merkel vroeg de Iraanse president de Duitse leider om een einde te maken aan de demonisering van het Duitse volk vanwege het ‘holocaust-sprookje’.

Schokkend bericht
Zijn er nog anderen die met een Madagaskar-project voor Joden in hun hoofd zitten? Op de site van Elsevier las ik dit schokkende bericht: ‘Tijdens de bijeenkomst vroeg Van Agt zich af waarom de Joden zo nodig naar Palestina moesten. “Joden hebben een veilige plek nodig. Waarom hebben ze indertijd geen veilige thuishaven in Duitsland gekregen?”‘ Applaus.

Van Agt kreeg na zijn toespraak een luid applaus van de aanwezigen, onder wie veel traditionele moslims. Van Agt sprak in de Heilig Landstichting bij Nijmegen op een symposium over ‘interreligieuze en interculturele dialoog’.

Kristallnacht
Wat een interreligieuze en interculturele dialoog: weg met Israël! En dit werd beweerd op de herdenking van de Kirstallnacht. Dries van Agt vindt niet dat zijn uitspraken antisemitisch bedoeld zijn. Waartoe dienen ze dan? Het Madagaskar-project? Wat zegt Dries van Agt eigenlijk? Hij is van mening dat de concentratie van Joden in het Midden-Oosten een onnatuurlijke ramp heeft veroorzaakt: de staat der Joden. De Joodse staat hoort daar niet thuis.

En dat is in de ogen van Dries van Agt een probleem dat met de opheffing – de verplaatsing van de staat Israël naar Europa – kan worden opgelost. Is dat een rare gedachtegang? Wil Van Agt het Madagaskar-project van Eichmann weer op de agenda zetten?

Hamas
Dries van Agt spreekt in de taal van zijn vrienden, namelijk die van de islamitische terreurorganisatie Hamas en de Iraanse staat. Ook zij zijn van mening dat de staat Israël uit het Midden-Oosten moet worden verwijderd.

Net als Van Agt streven Hamas en het islamitische Iran naar de verwijdering van de Joodse staat. Het Palestijnse conflict met Israël is een middel ter verwijdering van Israël. Niet de oprichting van een Palestijnse staat naast Israël is het strategische plan van Hamas, Van Agt en het islamitische Iran, maar de verwijdering van Israël. Ze passen perfect bij elkaar: de islamitische antisemieten en een katholieke boer uit Europa.

Mea culpa
Wat was een culturele eigenschap van katholieke boeren in Europa? De Joden hebben Onze Lieve Heer gedood, dus zijn de Joden de vijand van Christus. Voor dit boerse katholieke antisemitisme heeft paus Johannes Paulus II een indrukwekkend mea culpa uitgesproken. Ondanks het mea culpa van de paus komt Dries van Agt met een Madagaskar-project voor Joden. Dries is een vergeetachtige boer: de rots van de kerk was immers een Jood. Dries van Agt zoekt naar een nieuwe Heimat voor de Joden. De rest is geschiedenis.

door Afshin Ellian


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “De oud premier der Nederlanden wordt stééds kwaadaardiger. Het lijkt wel een oude mannenkwaal: v. Agt, Jimmy Carter, Desmond Tutu etc.etc.”

Bronnen:

 1. Elsevier Nederland: Van Agt zoekt nieuwe Heimat voor de Joden door Afshin Ellian
 2. Elsevier Nederland: Van Agt: Joden hadden staat in Duitsland moeten krijgen door Servaas van der Laan

3 gedachtes over “Nederland’s oud-premier Dries Van Agt zoekt een nieuwe heimat voor de Joden [Afshin Ellian]

 1. Het CDA begrijpt niet dat dit soort mensen in hun partij de ondergang van hun partij zijn. Er staat: Ik zal zegenen wie u zegent en wie u vervloekt zal Ik vervloeken.
  Het lijkt soms wel of van alle zonden die een mens doet antisemitisme de ergste is.

  Like

 2. Als v.Agt eens wat vaker zijn eigen bijbel zou lezen i.p.v. de propagandablaadjes, dan had hij geweten dat Israel, Judea, Samaria, Jerusalem (gebouwd door de Joodse koning David) bij de Joden behoren zoals twee ogen bij de mens, ”Palestina en/of Palestijnen werden echt nergens genoemd.

  Gaarne had ik ook willen weten wat te doen met JESUS (de oude Rav. Jehusuah)? Hoe past hij in dit hele Duitsland verhaal? Volgens mij is de goede man toch écht geboren & getogen in Nazareth = Judea = Israel en waren zijn volgelingen in eerste instantie Joden. Het Christendom was tot dan toe nog niet geboren en de Islam al helemaal niet.

  Als we later ooit een ‘dwaling der geschiedenis moeten omschrijven dan zijn de Palestijnen een prachtig schoolvoorbeeld.

  Als we later ooit een variant op het ‘sprookje van Hamelen moeten vertellen, dan zijn de volgelingen van deze dwaling een prachtig schoolvoorbeeld.

  Like

Reacties zijn gesloten.